Results 1 to 9 of 9

Hello all, I am having a problem sending messages from my BB but I can ... Server Admins forum

  1. #1
    STL8700's Avatar
    STL8700 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    92

    Question Problems sending not receiving

    Advertisement



    Hello all, I am having a problem sending messages from my BB but I can receive them. I am running BESx with only 2 users. I assigned the BESadmin account "send-as" rights to both user accounts, but for some reason it keeps disappearing on my account.
    The other user is working fine and the "send-as" rights stick, but every hour or so it disappears on my account. (oh, and I dont have "inherit permissions checked)
    Also, I have set up the correct rights for the BESadmin account and manually added the send-as rights to each BB user. Is this an okay way to do it, or should I make a BB group and add the BB users to it with the appropriate rights?

    Thanks, for any info you can provide...

  2. #2
    PacketRat's Avatar
    PacketRat no está en línea BES Pro
    Join Date
    Feb 2006
    PIN/ID
    26267461
    Posts
    374

    Re: Problems sending not receiving

    is your account a domain admin account?
    -------
    PacketRat
    8330,8900,9630
    258CDFE8




  3. #3
    STL8700's Avatar
    STL8700 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    92

    Re: Problems sending not receiving

    Yes, and I have tried following HandyD's steps ...

    This is how it should be fixed:

    1. Open AD Users and Computers
    2. Select View and Advanced Settings
    3. Create a Domain Local Security group at the highest OU level that contains the users accounts that have Blackberrys.
    4. Add these users as members of the group.
    5. Go to the Security Tab for the group.
    6. Click Advanced Permissions button.
    7. Click Add and select the account that you use as your BES service account.
    8. On the Permissions page change the drop down for Apply Onto to read User Objects
    9. Then set Send As and Read permissions
    10. Make sure the Apply These Permissions to Objects Within This Container box is unchecked.
    11. Click Ok out of all the permissions pages.
    12. Then restart exchange system attendant to refresh the permissions cache.
    13. You'll now find that the permission is inherited by all your BB users and it will now stick.
    14. Throw darts at your convenient picture of Bill Gates.

    I dont know how to do step 12, but its been 24 hours so I figured it would replicate but its still getting revoked.

  4. #4
    audit's Avatar
    audit no está en línea BES Guru
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    ASK
    Posts
    241

    Re: Problems sending not receiving

    Running the dsacls command from the command prompt.

    dsacls "cn=AdminSDHolder,cn=System,dc=domain,dc=com" /G "domain.com\BESAdmin:CA;Send As"
    audit
    -
    Want to be the one of first people to know about RIM outages? Visit http://www.dataoutages.com


  5. #5
    STL8700's Avatar
    STL8700 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    92

    Re: Problems sending not receiving

    Quote Originally Posted by audit
    Running the dsacls command from the command prompt.

    dsacls "cn=AdminSDHolder,cn=System,dc=domain,dc=com" /G "domain.com\BESAdmin:CA;Send As"
    Do I run this on the BES box or the DC or on the Exchange Box?

  6. #6
    audit's Avatar
    audit no está en línea BES Guru
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    ASK
    Posts
    241

    Re: Problems sending not receiving

    AD Box
    audit
    -
    Want to be the one of first people to know about RIM outages? Visit http://www.dataoutages.com


  7. #7
    STL8700's Avatar
    STL8700 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    92

    Re: Problems sending not receiving

    excuse my ignorance, but when it says "AdminSDholder" do i leave that alone or do I replace that with my username (domain admin account in question) ?

    Thanks.

  8. #8
    audit's Avatar
    audit no está en línea BES Guru
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    ASK
    Posts
    241

    Re: Problems sending not receiving

    username
    audit
    -
    Want to be the one of first people to know about RIM outages? Visit http://www.dataoutages.com


  9. #9
    STL8700's Avatar
    STL8700 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    92

    Re: Problems sending not receiving

    Im still having problems getting this dsacls command to work. It keeps saying More data is available. The command failed to complete successfully.

    My syntax must be wrong...

    I have: dsacls "cn=username,cn=system,dc=mydomain.com" /G "mydomain.com\BESadmin:CA;Send as"

    what goes in "cn=system" ?

    I've tried removing myself from the Domain Admin group and adding myself to Backup Operators, server operators and exchange accounts but it still revokes it.
    Last edited by STL8700; 10-25-2007 at 05:50 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •