Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 57

This topic is very interesting to me because I have used the Verizon 8830 for ... Blackberry 8800 & 8820 forum

  1. #16
    jpl572103's Avatar
    jpl572103 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    251

    Re: Losing EVDO connection

    Advertisement



    This topic is very interesting to me because I have used the Verizon 8830 for 3 weeks and had what I thought was a smilar problem and had the phone swapped and the new 8830 did the same thing. For some reason it would lose the 1X and then would not be able to use data or text messages. And the signal bar would show 5 bars and then disappear and reappear all day long. I have now had a sprint 8830 for 1 week and 3 days and have noticed that there are times when I cannot use data or text even though I have 3 or 4 bars but no 1XEV. If I go to connection management on the desktop and turn off wireless and then back on it fixes itself. Whats up?

  2. #17
    crisvm77's Avatar
    crisvm77 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    5

    Re: Losing EVDO connection

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    Same problem here..very annoying. My 8830 from sprint looses its data connection often, it happens a lot while I'm browing a page. I really hope they fix this with an OS update, because this is my second 8830 with the same crap. My 8703 worked better

  3. #18
    kaleb101's Avatar
    kaleb101 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    43

    Re: Losing EVDO connection

    I have had this same problem with 8830. People tell me they call me all the time and does my phone bother to ring nope. I lose my data connection over and over again all day long. Or ill have full bars and cant make a cal or the call with drop and that horrible call failed alert comes on. I almost think its just so you will buy the broadband connect access, for another 15 dollars a month, that it does this. I mean if they will do this to other programs and phones so you have to pay to use a service why not this too.

  4. #19
    lovellbird's Avatar
    lovellbird no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    365

    Re: Losing EVDO connection

    I don't know if my voice stuff works during this or not, because I can't seem to give up my Razr for voice. However, yesterday I didn't lose connection at all!! YAY! I'm hoping maybe it was something on my carrier's end that they fixed, but probably no such luck.
    Lovellbird

  5. #20
    MWPatterson's Avatar
    MWPatterson no está en línea BES Pro
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    Ask Plz
    Posts
    1,031

    Re: Losing EVDO connection

    I am having similar problems with a 7250 at work on Verizon. So far we have 1 replacement device from them and it still does not work. They are sending 1 more for us to setup and try but, it looks like there is a problem on there network. What is the coincidence that 2 devices are not working and 1 is a new 1 from them. We also had to setup the BB on a new account too. I have went rounds with Verizon about it but maybe after a 2nd replacement device if it don't work then they might say they have a problem.

  6. #21
    tavella81's Avatar
    tavella81 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    266

    Re: Losing EVDO connection

    I just received a replacement 8830 from Sprint due to this very issue and within forty-eight hours, the problem has returned. I have spent a LOT of time on the phone with Sprint resetting, removing the battery, #786'ing the phone, reloading the operating system, provisioning, etc. I really REALLY like this phone and do not want to swap it out for another alternative (mogul.....) Has anyone found an actual resolution to this issue? Sprint seems to think that there is nothing wrong with the device.... Just the same reprogramming steps over and over....

  7. #22
    mauriceking982's Avatar
    mauriceking982 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    3019B0a2
    Posts
    2

    Re: Losing EVDO connection

    Dont feel bad, the same issue is happening with Bell as well. I had an 8703 before that and had a GSM 8700 and pearl never had these problems. As soon as I migrated to the 8830 from Bell I ended up with the same issues claimed above:

    - you think you have signal but when someone tries and calls you, goes right into voicemail
    - you try and send a text message and it stays in pending till it times out
    - you try and send an email or pin and it just stays in pending

    - the only two ways I have found to fix it is remove the battery and put it back in, or turn wireless off and on (this does not work all the time). Once you do the above mentioned you end up with a landslide of messages

  8. #23
    tavella81's Avatar
    tavella81 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    266

    Re: Losing EVDO connection

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    Thank you for your response. Can anyone tell me if this is happening on Verizon? My friend has the 8830 and his software version is 4.2.2.148 while mine is 4.2.2.123 (the latest from Sprint). Could this potentially be a software issue or hardware? What is the lastest handheld software version from Bell?

  9. #24
    tavella81's Avatar
    tavella81 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    266

    Re: Losing EVDO connection

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    I neglected to mention that 4.2.2.148 was from Verizon.

  10. #25
    BCoop8184's Avatar
    BCoop8184 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2006
    PIN/ID
    32B12DA7
    Posts
    171

    Re: Losing EVDO connection

    I have the same problem. Actually I am on hold with tech support with Vzw cause these idiots cant seem to get my 8703e working. I always lose EVDO connection, but I would settle for shitty connection if my e mail would just come through for christs sake.

  11. #26
    tavella81's Avatar
    tavella81 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    266

    Re: Losing EVDO connection

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    Well I went ahead and downloaded the handheld software from Verizon (4.2.2.148) and put it on my Sprint 8830 and so far so good! Deleted the vendor.xml and the install went fine. I'll post my results after a couple of days.

  12. #27
    kane's Avatar
    kane no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Nov 2006
    PIN/ID
    30349623
    Posts
    849

    Re: Losing EVDO connection

    im having the same problem and im starting to wonder if there is a serious problems with the 8830 OS i never had problems with my 7130e now i get the loss of service issue and the BIGGEST problem of all loss of memory both are solved with removing the battery but i thiught blackberry were know for stability if i was new to the camp i would think other wise

  13. #28
    tavella81's Avatar
    tavella81 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    266

    Re: Losing EVDO connection

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    Just when I thought all was going well with 4.2.2.148, the network dropped out again this morning. My ticket with Sprint is still open since 9/27 (36 working hours my ...) I'm really starting to get upset now. I did not buy a Moto Razr v3m, I paid $549.99 for a Blackberry!!! I'll just keep calling Sprint every day until I either have a resolve or finally breakdown and have them swap this 8830 for the Mogul.....
    Last edited by tavella81; 10-08-2007 at 08:56 AM.

  14. #29
    tavella81's Avatar
    tavella81 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    266

    Re: Losing EVDO connection

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    Sprint is sending another 8830 after a tech called me in regards to my support ticket.

  15. #30
    yikes's Avatar
    yikes no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    13

    Re: Losing EVDO connection

    Quote Originally Posted by tavella81
    Sprint is sending another 8830 after a tech called me in regards to my support ticket.
    A replacement 8830 from Sprint appears to have fixed my problems.... (knock on wood)

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •