Results 1 to 11 of 11

Hi fellow stackers.I just got my replacement BB8800. This is my first BB. I have ... Blackberry 8800 & 8820 forum

  1. #1
    capitalist's Avatar
    capitalist no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Apr 2007
    PIN/ID
    23FA5CD0
    Posts
    50

    Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    Advertisement



    Hi fellow stackers.I just got my replacement BB8800. This is my first BB.

    I have a 8800 with TMO 79.99 per month with (1500 anytime minutes)BB plan. Does anyone know if I will be charged extra if I access the GPS or MAPS feature on my Blackberry 8800?

    Thanks in advance,
    Capitalist

  2. #2
    XLiMBS's Avatar
    XLiMBS no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    20F3D846
    Posts
    767

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    No, you won't GPS doesn't use data, it's just a feature of the phone.

    BB Maps uses data which is coverd in your unlimited data plan.

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  3. #3
    Crewdawg257's Avatar
    Crewdawg257 no está en línea BES Pro
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    248

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    Yeah what he said.
    --
    I suspect that Microsoft Access is nothing but Microsoft Excel with a VBScript wrapper.
    - Unknown

  4. #4
    woodi68's Avatar
    woodi68 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    woodi68
    Posts
    660

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    ~via BB (wap.pinstack.com)~i was under the impression that GPS was a different signal transmission and thus that's why it is so easy for carrier's to charge for using it. I would expect that it'll cost you. And most likely around $5 to $10 per month.

  5. #5
    takeshi's Avatar
    takeshi no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,305

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    The GPS receiver just needs to see the GPS satellites to determine you location. There's no need fo data of any sort for it to do its job.

    However that data's useless unless it's plotted on a map. That's where your data plan comes in. You must have a BB data plan to receive maps. Whether you get billed for using an app depends on the GPS app you're using.

  6. #6
    zukutu's Avatar
    zukutu no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    32

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    I wish that google maps support GPS too

  7. #7
    Crewdawg257's Avatar
    Crewdawg257 no está en línea BES Pro
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    248

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    BB Maps has some serious downfalls when using it to actually navigate anypalce. I used it on a trip with my 8800 and found it difficult to use.

    takeshi is correct, the GPS signal is free, its the mapping / traffic data that you pay for. With Google Maps and BB Maps the apps and amp data are free.

    Telenav uses a different data set and downloads maps OTA. You must pay for that service.
    --
    I suspect that Microsoft Access is nothing but Microsoft Excel with a VBScript wrapper.
    - Unknown

  8. #8
    takeshi's Avatar
    takeshi no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,305

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    Mapquest Navigator's not too bad. It's suppoedly pay-for but I can't find details to confirm or deny this.

  9. #9
    nimocone's Avatar
    nimocone no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    188

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    I called Mapquest Navigator's customer support and the woman told me that it's only available for Sprint/Nextel customers for 30 days and then there will be a charge of $9.99 a month. She said they are working on partnering with Cingular and other carriers. Now didn't I read that other folks on here have been using the program that aren't on Sprint/Nextel???

  10. #10
    takeshi's Avatar
    takeshi no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,305

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    You can download and run the Sprint version. I'm not sure what happens when Mapquest tries to bill for the software though.

  11. #11
    bglawrence's Avatar
    bglawrence no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Apr 2007
    PIN/ID
    2746CB17
    Posts
    312

    Re: Does TMO charge extra $$ for using GPS/Maps ?

    if youre going to pay the 9.99 I highly recommend Telenav. Truly the best out there as long as youre willing to pay for service and you can do so driectly from Telenav and not go thru a carrier

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •