Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Here's the issue. After tinkering with my 8120 and then updating my OS on my ... General Blackberry forum

  1. #1
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    "Pending PIN Update Confirmation" Blackberry Messenger issue

    Advertisement



    Here's the issue. After tinkering with my 8120 and then updating my OS on my 8310 I've been having this constant issue with Blackberry Messenger. I'm trying to figure out if it's the switching of the SIM card from one BB to the other or if it's the new OS.

    So after tinkering with the 8120 for a day or two I switched my SIM back to my curve. All was fine until I updated the OS on my Curve.




    Running 4.5.0.44, but it did this before with all other versions of 4.5 OS.

    I have gone into my BIS account and updated the PIN and IMEI. I have also tried to do this under the E-Mail setup on my Curve. Neither has worked.

    I have also cleared the database of Blackberry Messenger and reloaded the backup.

    Tried to clear the database with out reloading the backup and still it pops up with this stupid screen.

    It happens every time I reboot the device and access BB messenger. I am at my wits end. If anyone knows of a solution please help out a floundering veteran.

  2. #2
    joemecu's Avatar
    joemecu no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    51
    This same exact issue occurred on my 8100. BB Messenger was giving me the same exact prompt after reloading my phone. I have the feeling that it is just the OS. I never swapped phones, but I did upgrade to the 4.5.0.37. I wiped the phone, and reinstalled 4.5.0.37, which made no difference.

    I ended up downgrading to AT&T's current 8100c version (haven't updated this in my profile), as the BB Messenger prompt was driving me crazy. I'm curious to see if anyone else has had the issue, and possibly has found a solution. I'm staying with the current AT&T version, until they release another version, most likely.
    Last edited by joemecu; 06-29-2008 at 01:41 PM.

  3. #3
    volkanerkan's Avatar
    volkanerkan no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Apr 2008
    PIN/ID
    252B8E82
    Posts
    101
    yeah, what this error, everytime I pull battery I have to do this

  4. #4
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907
    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    Ok I'm thinking its must be a 4.5 OS bug then. Argh!

  5. #5
    kieranwest's Avatar
    kieranwest no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    Ask Me:)
    Posts
    1,208
    This is a known issue of .44. Also affects me on the 8800. Everytime I do a battery pull or reboot same issue.

  6. #6
    focuztorch's Avatar
    focuztorch no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jun 2006
    PIN/ID
    just ask
    Posts
    190
    I had same error I had anew 8310 old usb went bad just select yes to up date and all will be welll~via BB (wap.pinstack.com)~

  7. #7
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907
    I believe the new BETA .46 solves this. I'm keeping my fingers crossed

  8. #8
    ItsNowOrNever's Avatar
    ItsNowOrNever no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    30485184
    Posts
    2,994
    Got the new beta loaded. Unfortunately I had to restore my everything cause the phone bricked while upgrading. I got that same response. I am reloading a "newer" back up (it was lost on the computer) and I'll see if I get that issue. I got it when I loaded the older back up, but I am thinking that was because that older back up was from when I had the 8300 not my 8310...we'll see what happens.
    Color---it's nothing but a hue of the rainbow...why do people place such importance in it?

  9. #9
    jikdoc's Avatar
    jikdoc no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    85
    iirc, the way i fixed this problem was to turn off contect protection or something. it wasn't content compression though. once it was turned off, the pending pin update thing went away. this was an old problem since the first few 4.5beta os.

  10. #10
    ryfoster's Avatar
    ryfoster no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    Ask Me
    Posts
    516
    Quote Originally Posted by jikdoc View Post
    iirc, the way i fixed this problem was to turn off contect protection or something. it wasn't content compression though. once it was turned off, the pending pin update thing went away. this was an old problem since the first few 4.5beta os.

    To turn off Content Protection:

    1. Go to Options
    2. Choose Security
    3. Select General Settings
    4. Set the Content Protection Option to DISABLED
    5. Save changes :-)
    ---
    R. Foster (2 Timothy 2:15)

  11. #11
    syn92's Avatar
    syn92 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    24ac9d95
    Posts
    182
    I haven't had my BB messenger work since I got my 8120...I used my 8100 to test back and forth, but still didn't work...I put my PIN on the social thread but no one sent me a msg yet ~via BB (wap.pinstack.com)~

  12. #12
    ryfoster's Avatar
    ryfoster no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    Ask Me
    Posts
    516
    Quote Originally Posted by syn92 View Post
    I haven't had my BB messenger work since I got my 8120...I used my 8100 to test back and forth, but still didn't work...I put my PIN on the social thread but no one sent me a msg yet ~via BB (wap.pinstack.com)~

    I got you...sit tight! Send me a message, my PIN is in profile!
    ---
    R. Foster (2 Timothy 2:15)

  13. #13
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907
    Quote Originally Posted by reddog187 View Post
    I believe the new BETA .46 solves this. I'm keeping my fingers crossed
    Well, it happened again with 4.5.0.46...so the bug is still there.

  14. #14
    kieranwest's Avatar
    kieranwest no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    Ask Me:)
    Posts
    1,208
    Hehehe don't you wish you could see the bug fixes for each release?

  15. #15
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907
    Quote Originally Posted by kieranwest View Post
    Hehehe don't you wish you could see the bug fixes for each release?
    So does this get fixed?

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •