Results 1 to 6 of 6

Turned on my BB 7290 & after it was on for a while, noticed that ... General Blackberry forum

  1. #1
    CoolFinalFan's Avatar
    CoolFinalFan no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    951

    Question No GRPS...!

    Advertisement



    Turned on my BB 7290 & after it was on for a while, noticed that I was only on GSM not GRPS like it should be!!
    Thanks!!

  2. #2
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

    Re: No GRPS...!

    ~via BB (wap.pinstack.com)~ Helping out coolfinal right now on yahoo messenger, will post details when finished....
    Last edited by cp6169; 08-05-2006 at 12:57 AM.

  3. #3
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

  4. #4
    CoolFinalFan's Avatar
    CoolFinalFan no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    951

    Thumbs up Re: No GRPS...!

    it looks the hard reset worked! What would cause it to go from GRPS to GSM when I had GRPS earier in the day, then in the evening it went to GSM!
    Thanks everyone for the help!!

  5. #5
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: No GRPS...!

    There are many reasons that you would drop from EDGE/GPRS to GSM,

    Tower Glitch, I see that all the time, but usually it will pick right back up.
    Tower Failure, Yes, that happens everyonce in a while.
    Change in Cells, While moving, and the BB fails to handle the transfer completly.
    Network failure or network interuption.

    I don't know what causes it, but sometimes the BB will not correctly try to reconnect. There are three ways to try to solve the problem when this happens.

    First turn the radio off and back on.
    Second to the Hot Re-boot, on an QWERTY Devices, this is ALT+CAP+DEL, sorry, never has a Sure-Type device so don't know what the Hot Reboot sequence is.
    And Last, Cold Reboot, (Battery out, wait 15-30 sec, Battery back in)

    If none of these solve the problem, the Tower or Network is probably down and you should let your provider Data CS know. They might deny it but call them and ask for data support and report it.

    Hope this helps.
    Rcbjr
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  6. #6
    CoolFinalFan's Avatar
    CoolFinalFan no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    951

    Thumbs up Re: No GRPS...!

    Thanks for the help, I understand! Oh, To > Rcbjr > do u mind if I add u to my BB Messenger?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •