Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Guys, I am not getting the EDGE in capital letters, can you help......... General Blackberry forum

  1. #1
    sameermehra's Avatar
    sameermehra no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5

    EDGE in small letters

    Advertisement



    Guys,

    I am not getting the EDGE in capital letters, can you help......

  2. #2
    layedaway's Avatar
    layedaway no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    79

    Re: EDGE in small lettets

    do you have a blackberry data plan, if you do try doing a battery pull then get back with us and let us know what happened. good luck

  3. #3
    brooke03's Avatar
    brooke03 no está en línea Stack level 6
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2,258

    Re: EDGE in small lettets

    Mine was never in caps on my old Pearl... I don't think it matters, really.
    /~*brooke



  4. #4
    cwax's Avatar
    cwax no está en línea BES Pro
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    32DEF7BB
    Posts
    4,513

    Re: EDGE in small lettets

    Goto Options; Advanced options; Host Routing Table; and click register now




  5. #5
    DCookSta's Avatar
    DCookSta no está en línea Device Pro
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    312C4157
    Posts
    2,331
    Quote Originally Posted by brooke03 View Post
    Mine was never in caps on my old Pearl... I don't think it matters, really.
    Sure it matters, the capital or lower case letters let's you know what type of data you're using. Lower case means there is an edge network but you're not on it. Large edge means you're on the high speed network.

  6. #6
    brooke03's Avatar
    brooke03 no está en línea Stack level 6
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2,258

    Re: EDGE in small lettets

    Hmm come to think of it, that was before I had my data plan. Thanks for that info!
    /~*brooke



  7. #7
    rammerjammer's Avatar
    rammerjammer no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    wilsticu
    Posts
    143

    Re: EDGE in small lettets

    Sometimes that means they issued you the old type SIM card. Won't work with BIS. Make sure your SIM has 3G on it. Those are the latest cards.
    Yellowhammer

  8. #8
    butterfly2's Avatar
    butterfly2 no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Jan 2006
    PIN/ID
    7FFBC4F3
    Posts
    1,339

    Re: EDGE in small lettets

    Try doing a batt pull, if that does not work power phone off (red phone key) for about 10 sec then turn it back on...if still no success go to options mobile network where it says data service turn it off for about 5 sec save exit, then go back in then turn it on....try resending your service books.....try to see if you can access T-zones if you can't then it's something to do with TMO service give them a call.....
    A woman's heart should be so hidden in Christ that a man should have to seek Him first to find her.
    Maya Angelou

  9. #9
    fritter's Avatar
    fritter no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Jul 2006
    PIN/ID
    Ask Me!
    Posts
    942

    Re: EDGE in small lettets

    upper case edge also mean that your are setup for the BES data plan as well. without it you cant get company emails

  10. #10
    takeshi's Avatar
    takeshi no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,305

    Re: EDGE in small lettets

    Quote Originally Posted by fritter View Post
    upper case edge also mean that your are setup for the BES data plan as well. without it you cant get company emails
    Not exactly. Upper case means you're registered on RIM's network. If you have lower case letters thne you have data coverage but can't access RIM's network meaning no push email, etc.

    At least one of my BB's did not accurately display its state. It might indicate edge even though it had EDGE coverage.

  11. #11
    sameermehra's Avatar
    sameermehra no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5

    Re: EDGE in small lettets

    Tried switching off the phone and starting it again, but still doest work, could there be a software problem, well this phone was on another network earlier. could there be something to do with that....

  12. #12
    sameermehra's Avatar
    sameermehra no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5

    Re: EDGE in small lettets

    Quote Originally Posted by sameermehra View Post
    Tried switching off the phone and starting it again, but still doest work, could there be a software problem, well this phone was on another network earlier. could there be something to do with that....
    Quote Originally Posted by cwax View Post
    Goto Options; Advanced options; Host Routing Table; and click register now
    Tried that but nothing happened after clicking on register now, it just said that its sent a message for it.

  13. #13
    sameermehra's Avatar
    sameermehra no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5

    Re: EDGE in small lettets

    Quote Originally Posted by butterfly2 View Post
    Try doing a batt pull, if that does not work power phone off (red phone key) for about 10 sec then turn it back on...if still no success go to options mobile network where it says data service turn it off for about 5 sec save exit, then go back in then turn it on....try resending your service books.....try to see if you can access T-zones if you can't then it's something to do with TMO service give them a call.....

    Wht is a T zone...... couldnt find that in the phone

  14. #14
    nvisi0n's Avatar
    nvisi0n no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2005
    PIN/ID
    30B4DB5C
    Posts
    410

    Re: EDGE in small lettets

    Quote Originally Posted by sameermehra View Post
    Wht is a T zone...... couldnt find that in the phone
    you wouldn't unless you have t-mobile.

  15. #15
    butterfly2's Avatar
    butterfly2 no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Jan 2006
    PIN/ID
    7FFBC4F3
    Posts
    1,339

    Re: EDGE in small lettets

    Quote Originally Posted by sameermehra View Post
    Wht is a T zone...... couldnt find that in the phone
    oops...sorry!!! Yeah if u r not with tmobile u would not have T-zones...call your carrier maybe they can shed some light on the problem....for awhile I had the small edge, and at one point it was a tower problem; then it was my SIM card...then It was T-zones...it's irritating not knowing why u have the lower edge...it took me a whole 2 months to finally get my upper case EDGE, and it was all trial and error and talking to TMO reps until I felt like choking them through the phone....Good luck!!
    A woman's heart should be so hidden in Christ that a man should have to seek Him first to find her.
    Maya Angelou

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •