Results 1 to 6 of 6

Hi guys.. no0b here.. I work for a small VoIP company and I was thinking ... General Blackberry forum

  1. #1
    nando3o5's Avatar
    nando3o5 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    10

    Can I use/install VoIP softphone software in a BB?

    Advertisement



    Hi guys.. no0b here..

    I work for a small VoIP company and I was thinking to get a Blackberry (possible Pearl 8100). I would like to install VoIP softphone software in the Blackberry (like i have in my laptop) and then call thru that and just pay for $29.99 T-mobile Unlimited Internet plan. Does anyone know if this is possible? Is there any Blackberry 3rd party softphone software out there? Ive tried to search but no luck so Im asking here.

  2. #2
    JadedBerry's Avatar
    JadedBerry no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    203B4165
    Posts
    624

    Re: Can I use/install VoIP softphone software in a BB?

    Hi Nando,

    Welcome to Pinstack

    I was in BB Downloads earlier and found VOIP download here: http://blackberryforums.pinstack.com...s.html?catid=3

    I'm not sure how this works, what phone it works with, etc, so let us know if this is what you're looking for.

    Jade
    One out of every four Americans is suffering from some form of mental illness. Think of your three best friends. If they're okay, then it's you.


  3. #3
    husnain1's Avatar
    husnain1 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    24456390
    Posts
    603

    Re: Can I use/install VoIP softphone software in a BB?

    I think its possible. i mean a download to MINO voip is posted in blackberry downloads so it seems like you can. now I dont know if its strictly data usage or your minutes get charged. I think the website for MINO www.minowireless.com if not just google it.

  4. #4
    takeshi's Avatar
    takeshi no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,305

    Re: Can I use/install VoIP softphone software in a BB?

    Wow. I can't imagine using VOIP over EDGE or GRPS with the slow data speeds and high latency.

  5. #5
    yellowone's Avatar
    yellowone no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    23E6E30E
    Posts
    25

    Re: Can I use/install VoIP softphone software in a BB?

    hmm well believe it. Ipaq users have been using this softphone connection for some time. MINO is a closed pay service so what the original question was referring to was more of an open solution.

    Hence this,

    Setup an Asterisk (or alike) system @ homt. Connect via a browser/softphone (which would be data) and place a call (technically from home/server) to regular phone user wherever. Charges to your BB would be data only (T-Mo is unlimited).

    I love my BB (7100 & 8100) but it seems as if the development community doesn't go out on limbs with creative ideas for BB's or maybe it's just not possible. Heck I'm just a network guy not a programmer so it's not my expertise.

    Bye For Now

  6. #6
    yellowone's Avatar
    yellowone no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    23E6E30E
    Posts
    25

    Re: Can I use/install VoIP softphone software in a BB?

    just found webmessenger mobile fr skype...wish i would have seen it last year when skype out minutes were free

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •