Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

hey ev1 im anew BB i got this error coad on my screen and i ... BB Error Codes forum

  1. #1
    opie2184's Avatar
    opie2184 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    12

    code error for BB



    hey ev1 im anew BB i got this error coad on my screen and i cant do anything no my whole system is frozen the screen says Uncaught exception:java.lang.ClassCastException. what can i do to ger my BB running again? please help

  2. #2
    fbriceno97's Avatar
    fbriceno97 Guest

    Re: code error for BB

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    8300, Brand new?, go and ask for a new unit.

  3. #3
    shmengie's Avatar
    shmengie no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    519

    Re: code error for BB

    yeah, i bricked 2 8100's with that error. got replacements from tmo. some incompatibility between 4.2.1.66 and an app i had installed, possibly colorpearl.

  4. #4
    opie2184's Avatar
    opie2184 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    12

    Re: code error for BB

    yeah i had just updated to the ita tmo OS 4.2.1.66 is there any way to do a manual reset ive already tried to pull the battery but it starts up with the same error.

  5. #5
    shmengie's Avatar
    shmengie no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    519

    Re: code error for BB

    well, after getting 2 replacement 8100's, i found this. haven't tried it though. good luck!

  6. #6
    opie2184's Avatar
    opie2184 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    12

    Re: code error for BB

    so the code java.lang is fixable or am i just wishing on a star?

  7. #7
    opie2184's Avatar
    opie2184 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    12

    Re: code error for BB

    tried it now it says code 507

  8. #8
    Amigotek's Avatar
    Amigotek no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    21D7B3C6
    Posts
    1,569

    Re: code error for BB

    Now you need to reinstall the OS. If I am correct, and I haven't researched it yet but have performed a few wipes, code 507 means there is no OS on the phone.

    Zo.

  9. #9
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164
    Blog Entries
    10

    Re: code error for BB

    yep..you are right...a 507 means no OS.

    i've had the same java error on my pearl running 1.66. it is def a bug some where in the java programs. i notice it happens most when typing out a url/web addy. so i don't type the www in front of it, and no error

    i def don't think its a reason to junk a phone. downgrade to .73 from att and it won't ever throw the java error.

  10. #10
    Amigotek's Avatar
    Amigotek no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    21D7B3C6
    Posts
    1,569

    Re: code error for BB

    Quote Originally Posted by cherrichiodo
    yep..you are right...a 507 means no OS.

    i've had the same java error on my pearl running 1.66.

    downgrade to .73 from att
    Going from 1.66 to .73 is a downgrade?

    Zo

  11. #11
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164
    Blog Entries
    10

    Re: code error for BB

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    Ya. Correct digits would be 4.2.0.73 vs 4.2.1.66 *respectively*

  12. #12
    Amigotek's Avatar
    Amigotek no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    21D7B3C6
    Posts
    1,569

    Re: code error for BB

    Ahhh..........my bad. lol

    Zo - is waiting for Cingular to release a 4.2 upgrade for his 8700 lol

  13. #13
    opie2184's Avatar
    opie2184 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    12

    Re: code error for BB

    how do i reinstall the OS? sorry im such a bother its my first BB and i dont want it to be my last.

  14. #14
    opie2184's Avatar
    opie2184 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    12

    Re: code error for BB

    ive tried the steps but honestly im not very computer literate so can any one brake it down as simplefied as possible. i know im asking alot but i would really appreciate it. thanks :-)

  15. #15
    Amigotek's Avatar
    Amigotek no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    21D7B3C6
    Posts
    1,569

    Re: code error for BB

    First you have to download the OS from your carrier site (or whereever you can for the version you want but your carrier's is the easiest since you mentioned your computer literacy was not very high). Once you dowload that you want to run it and install it. After it installs itself on your computer, you then want to start up DM (Desktop Manager). After the DM has started up, connect your BB. If it doesn't start automatically installing the new software, click on the App. Loader and just follow the steps on the screen.

    Zo.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •