Results 1 to 14 of 14

I downloaded OS 4.5.0.55 for my 8310 from the austrian link shown in this forum ... RIM Handheld OS forum

  1. #1
    goldenhours's Avatar
    goldenhours no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2008
    PIN/ID
    ask
    Posts
    86

    Just can't get OS 4.5.0.55 working on my 8310

    Advertisement



    I downloaded OS 4.5.0.55 for my 8310 from the austrian link shown in this forum a few days ago.

    Working with DM 4.5, which works absolutely fine, I followed all the instructions given in the upgrade help thread, deleted the vendor file (I'm on O2 Ireland who hasn't released their version yet) etc.

    First time round I got a 'fatal error' during the installation, managed to wipe and re-install my 4.2.2.181 after several painstaking attempts.

    I then did another wipe and managed to load all of OS 4.5 onto my bb until DM told me 'operation successful'. Unfortunately all I got in the end was a 507 screen and the new OS never booted up.

    I tried this a couple more times but still got only up to the same point as before.

    Now I'm back to 4.2.2.181, wondering did I miss anything crucial, or is my device just jinxed and I'm experiencing problems that nobody else seems to have?

    Any help would be really appreciated.

  2. #2
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    How did you "wipe" your device?

  3. #3
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Did you wipe it witih JL_cmdr?

    You might want to try uninstalling both the OS and DM and reinstalling them both, reboot your PC and then trying the upgrade again.

  4. #4
    goldenhours's Avatar
    goldenhours no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2008
    PIN/ID
    ask
    Posts
    86
    Yes, I used JL_cmder to wipe.

    Didn't try reinstalling DM yet. Will give that a try.

    Thanks RoGro.

  5. #5
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    You might even consider using DM 4.3 instead. 4.5 has been a little flaky for me, not with regard to upgrades, but I've heard that others have had issues with it.

    Good luck!

    Roger

  6. #6
    Bnorwood1's Avatar
    Bnorwood1 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2008
    PIN/ID
    24718CA7
    Posts
    141
    I also got this error when I installed a new OS once. Double check that you deleted the vendor.xml and make sure it is not a hidden file. Then make sure that only the new OS file is in C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files, after doing these, the upgrade loaded without a problem. Good Luck!
    "That was why I had got into my car and headed West, because when you don't like it where you are you always go West. We have always gone West." - Jack Burden

  7. #7
    HeavyComponent's Avatar
    HeavyComponent no está en línea Stack level 6
    Join Date
    Feb 2008
    PIN/ID
    TP2 :D
    Posts
    2,557
    I had this issue with .69. I restarted my PC, uninsalled DM, reinstalled DM and restarted the PC after reinstalling. I kept on getting the fatal error. I went to a friends house and reloaded .55. I should of tried reloading .55 on my PC just to make sure it wasn't my PC.

    ---
    T-Mobile Curve 8320 - 4.5.0.55 OS Beta!
    [heavycomponent@tmo.blackberry.net]

    --HeavyC.

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  8. #8
    Bnorwood1's Avatar
    Bnorwood1 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2008
    PIN/ID
    24718CA7
    Posts
    141
    Oh yeah, I hard reset my BlackBerry and my computer also! Forgot about that part! Thanks for reminding me HeavyComponent!
    Last edited by Bnorwood1; 08-02-2008 at 12:34 AM.
    "That was why I had got into my car and headed West, because when you don't like it where you are you always go West. We have always gone West." - Jack Burden

  9. #9
    SebasC's Avatar
    SebasC no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Apr 2008
    PIN/ID
    20FAAC32
    Posts
    40
    4.5.0.55 Installation is Crap! I never had anyyyyy problems with any of the previous versions but this one is giving me nothing but heartaches... Had to wipe my phone.. failed installations etc..

  10. #10
    Bnorwood1's Avatar
    Bnorwood1 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2008
    PIN/ID
    24718CA7
    Posts
    141
    Wait... I didn't think there was a .55 version for the 8320 yet... Right?
    "That was why I had got into my car and headed West, because when you don't like it where you are you always go West. We have always gone West." - Jack Burden

  11. #11
    chokem's Avatar
    chokem no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    nada
    Posts
    11,481
    Quote Originally Posted by RoGro View Post
    You might even consider using DM 4.3 instead. 4.5 has been a little flaky for me, not with regard to upgrades, but I've heard that others have had issues with it.

    Good luck!

    Roger
    I agree about the 4.5 DTM-whats up with that? Super slow and unresponsive-I think Im going back to 4.3, it worked great.

  12. #12
    theuprightman24's Avatar
    theuprightman24 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    90
    I got the .72 version working ok a few minor problems:

    1) A few progams like GPSed and GPS tracker refuses to connect - network errors.
    Not sure whether that is a OS problem or what.?
    2) My phone number does not display when I make a call - says unknown number.

    Apart from the issues above I have been impressed - tool me to attemps to install suggest not backing up and starting a fresh.

    8310 on O2 UK.

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  13. #13
    goldenhours's Avatar
    goldenhours no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2008
    PIN/ID
    ask
    Posts
    86
    Hey guys,

    Thank you all for the advice. I rolled back to DM 4.3, and after another wipe and PC reboot the new OS 4.5.0.55 installed first time with no probs.

    It's looking great. Been waiting for this for ages and am a really happy camper now!

    Thanks again,

    David

  14. #14
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Quote Originally Posted by goldenhours View Post
    Hey guys,

    Thank you all for the advice. I rolled back to DM 4.3, and after another wipe and PC reboot the new OS 4.5.0.55 installed first time with no probs.

    It's looking great. Been waiting for this for ages and am a really happy camper now!

    Thanks again,

    David
    Cool, David! Glad it worked out for you!

    Roger

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •