Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

How do I go about upgrading from 4.2 to 4.5+? What works best/smoothest for the ... RIM Handheld OS forum

  1. #1
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73

    From 4.2 to 4.5(+)

    Advertisement



    How do I go about upgrading from 4.2 to 4.5+? What works best/smoothest for the 8310? I've read through some of the threads, but being new to this, I may as well be reading another language- help!

  2. #2
    BES Noob's Avatar
    BES Noob no está en línea BES Pro
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    just ask
    Posts
    3,695
    This link should help you out:

    http://blackberryforums.pinstack.com...ad.php?t=76342


    I am currently using two 8310's at this time with new 4.5 software. One has the .18 which is on my daily user and the other that I use primarily for a media player is on the .55 software. The only differences so far that I've noticed between the two is that the media player on the .18 is a little bit faster as far as that I haven't really seen a whole lot of differences. Both versions have been very reliable so far and they are being used on a daily basis. If you have any questions feel free to message me anytime. I've done quite a few of the 4.5 upgrades on the 8310 so far with no failures to date.

  3. #3
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73
    I downloaded the link under 8310, but under the instructions, the links to #'s 2 and 3 don't work. Where do I go from there?

  4. #4
    BES Noob's Avatar
    BES Noob no está en línea BES Pro
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    just ask
    Posts
    3,695
    Do you have your desktop manager installed on your computer? If not I would advise you to grab your cd that came with your phone and install it. If you have any questions just message me at this pin# 243C8B2D on blackberry messenger.

  5. #5
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73
    Alright, you've been added - bc I've had the DM installed for about a month and am still at a loss.

  6. #6
    BES Noob's Avatar
    BES Noob no está en línea BES Pro
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    just ask
    Posts
    3,695
    I just added you as well so if I don't see yours you should getting one from me as well.

  7. #7
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73
    I did everything as it was listed on that link and got this:

    "JVM Error 513 Reset"

    :[ I'm assuming that isn't good bc I can't do anything on my phone now.

  8. #8
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73
    Also, I did a backup.. but it won't allow me to restore?? It's showing up like I haven't done a backup. Tried a battery pull since that's everyones first bit of advice. Nothing is working?...

  9. #9
    kieranwest's Avatar
    kieranwest no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    Ask Me:)
    Posts
    1,208
    Error 513 is a JVM crash. You will need to reinstall the OS. First you will need to wipe the phone using JL_CMDER and then install the 4.5 then do a restore from your backup. Post back if you need any additional help

  10. #10
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73
    Grrr I'm beginning to think my BB is at a loss.
    I've taken your advice + followed links, now all I have is a "507" error.
    I'm starting to hate having a BB now.

  11. #11
    jonnyxedge's Avatar
    jonnyxedge no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Nov 2006
    PIN/ID
    28A4ED28
    Posts
    3,945
    what part are you stuck on?
    The BlackBerry Guru

    [x] My Minds Eye - Life Behind The Lens Of A BlackBerry
    [x] Pinstack Blog
    [x] Twitter

  12. #12
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73
    I'm not quite sure. I do everything as it says, then when I try to install 4.5, I get a new error.

    I should be ashamed to say I work as a Developer :|

  13. #13
    kieranwest's Avatar
    kieranwest no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    Ask Me:)
    Posts
    1,208
    Error 507 will happen right after a JL_CMDER wipe, this is normal behaviour....Please post back if you can't get it working or even PM me, I'd be glad to get you up and running and I'm going to still be up for a few hours.

    Part of my job is development as well...I may be the President and CEO but I have plenty of positions lol.

  14. #14
    domesticated's Avatar
    domesticated no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    73
    I got my phone working on 4.2 again and am not willing to try upgrading again. Finally got all my info back after ignoring instructions and doing it on my own (which probably wasn't very smart).

    Thanks for the help guys!

  15. #15
    kieranwest's Avatar
    kieranwest no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    Ask Me:)
    Posts
    1,208
    If you change your mind let me know I'd be more than willing to help you out. Glad you got your phone working again ~via 9500 BB (wap.pinstack.com)~

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •