Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Can you get some screen shots of the different menus and screens and post them ... RIM Handheld OS forum

  1. #16
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: engineering screen contents????

    Advertisement



    Can you get some screen shots of the different menus and screens and post them here? Might help us figure out what it is.

    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  2. #17
    SQFreak's Avatar
    SQFreak no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    15

    Re: engineering screen contents????

    Is that similar to Alt+EACE, which is opens "Help Me!" (at least on the 8130)?

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  3. #18
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

    Re: engineering screen contents????

    What the op may be referring to is a menu only found so far in iDEN phones. I have tried to get other carriers to pull up the same menu but no luck. What you do is after you get into the help me screen you type zaml it will bring up an engineering screen.





    There are plenty other menus, however this gives an idea of what the op is talking about.
    Last edited by cp6169; 01-16-2008 at 10:21 PM.

  4. #19
    siccmade's Avatar
    siccmade no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    687

    Re: engineering screen contents????

    try this from your home screen hold alt and press L,G,L,G.......let me know what you thing??

  5. #20
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: engineering screen contents????

    Quote Originally Posted by siccmade View Post
    try this from your home screen hold alt and press L,G,L,G.......let me know what you thing??
    That just brings up the Log file. You can clear up a little free memory by emptying that periodically.

    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  6. #21
    FarCanal's Avatar
    FarCanal no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    18

    Smile Re: engineering screen contents????

    Dude, the secret is in the name. It's for engineers! ;-)

    Your a lucky man, you have an insecure device, you can do alot of things with that.

    Although from your screenshots it doesnt show the full contents of a complete engineering device.

    The truth....You CANT brick it from within Escreens, although you have the capability to otherways with it being insecure.

    Where did you get the blackberry from?

  7. #22
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

    Re: engineering screen contents????

    All 7100i's from Nextel lead to the above screen. No other BB Ive ever had will go there with the same key sequence.

  8. #23
    FarCanal's Avatar
    FarCanal no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    18

    Re: engineering screen contents????

    Can you view cells and manually lock to cells?
    I find it useful so I can lock to cells with EDGE as theres way more GPRS cells than EDGE around where I live.
    (O2 UK decided to roll out EDGE when they got the contract for IPhone, but like most things they only gave a half-arsed attempt at it)

  9. #24
    lhurtado's Avatar
    lhurtado no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    74

    Re: engineering screen contents????

    Hi,
    To gain access to the engineering screens you need a code that RIM gives to you depending on the PIN and the time your phone has been on for limited time, usually a month.
    In this mode you can lock the serving cell, make ping and trace test, change some parameters and access to some info usefull to make some network debug...

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  10. #25
    lhurtado's Avatar
    lhurtado no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    74

    Re: engineering screen contents????

    Hi,
    To gain access to the engineering screens you need a code that RIM gives to you depending on the PIN and the time your phone has been on for limited time, usually a month.
    In this mode you can lock the serving cell, make ping and trace test, change some parameters and access to some info usefull to make some network debug...

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •