Results 1 to 6 of 6

Hi Guys, I apologize if I have missed something but I wasn't able to post ... BlackBerry Multimedia forum

  1. #1
    Packetloss's Avatar
    Packetloss no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2

    Question Tutorial: How to make Opera and Google Maps work on Rogers on $15 plan - continued

    Advertisement



    Hi Guys,
    I apologize if I have missed something but I wasn't able to post anything more on a thread which closed about 1/2 hour ago... but I had a question that wasn't answered amongst all the replies.

    I've included the initial post by ranxoren (which I really appreciate as its already granted me access to google Talk.... Thanks :-))

    My question is this .... from the quote below ranxoren makes reference to using a sim card from another phone
    FOR THE PEOPLE THAT DONT HAVE ACCESS TO A DATA PLAN OR A PAY AS U GO CARD :
    Find a friend with NO data plan but no blocked internet access.
    ... that phone is to have NO data plan. What happens if I have a friend that has an unlimited data plan (not the $15 unlimited email plan of course). Can I still make this work? What is the reasoning behind NO data plan?

    Thanks!

    Since ive been asked how to get it to work i thought id write a little tutorial CONSTANTLY UPDATED :

    THIS TUTORIAL NOW WORKS WITH THE FOLLOWING APPLICATIONS :
    IM+
    GoogleMaps and the rest of the google suite
    Opera
    Y!messenger
    Windows Live Search

    FOR THE PEOPLE THAT DONT HAVE ACCESS TO A DATA PLAN OR A PAY AS U GO CARD :
    Find a friend with NO data plan but no blocked internet access. Get their sim card, put it in your phone, use the same TCP settings as below, download everything, setup the apps, then TAKE OFF THE TCP SETTINGS and put ur sim card back in . Your friend will be charged 5c/kb which should add up to around 5-10bucks after youre all done

    INSTRUCTIONS FOR LiveSearch (credits go to s0ur888) :

    I TOOK OFF THE INSTRUCTIONS FOR LiveSearch because after actually setting it up to direct HTTP and not media.com (thanks bonder for the heads up) IT DOES NOT WORK ANYMORE. So i dont know if using media.com will get you charged or not but i wont take the chance. maybe s0ur888 can let us know when he gets his bill. It worked for me on media.com and used it for 3seconds to check but after i set it up to direct HTTP it stopped working. So i personnaly am taking it off.

    SORRY GUYS

    IM+ link to get im+ :
    IM+ you can download a free trial.
    The application is 50$ but you make it back by saving from rogers and it is the best IM app IMO

    To get Google Maps and Opera Mini to work heres what you got to do :

    First you need to NOT have the 15$ plan yet. You have to be on a regular data plan first. I was on the 10mb one. When you are on there get Google Maps via the wap browser and Opera mini via desktop install. The TCP settings for this normal data plan are : internet.com no user no pass
    After you've done that set them both up to work. Now when they are up and running, call rogers and switch to the 15 personal email plan. After you do that MAKE SURE you take off the TCP settings and leave them blank
    Do a battery pull, after that google maps should be working. As for Opera Mini, launch it, press the menu key -> option -> LAST option : change it from socks to HTTP.

    And there u go unlimited browsing on the 15$ plan.

    Now ONE BIG TIP. on the 5th rogers is switching this plan to 15$ unlimited email + 2mb of browsing. MAKE SURE YOU DONT GET TRANSFERED TO THAT CUZ IF YOU DO YOU WILL GO OVER THE 2MB. JUST TELL THEM YOU WANT TO KEEP THE 15 WITH NO BROWSING BECAUSE YOU ARE SCARED OF GOING OVER 2MB.

    There you go guys hope that helps (if it does leave rep+ lol) !!

    YOU ARE NOT RUNNING FULL INTERNET (HTML) WITH OPERA MINI, PUSH EMAIL AND PIN WITH THE PLAN, AND REAL GPS (3m accuracy for the 8310) WITH GOOGLE MAPS all were missing here is voice directions for gps but you know what ? for 15bucks i DONT CARE haha its the cheapest bb plan ever !!


    UPDATE FOR GOOGLE TALK AND YAHOO! MESSENGER

    Basically do an OTA install following the same steps as earlier (regular data plan)
    from those adresses :

    gTalk
    Yahoo! Messenger

    Here is another link for gTalk try a dekstop install by launching IE7 (and only IE7) on this link and having your berry plugged it. gtalk desktop that seemed to do the trick for my friend.

    Then when you should have the service books registered on ur phone. If that doesnt work let me know ill update with more information.
    If you cant get the service books theres a couple things.

    Here is the link to my personal backup that should add service books for all of RIMs IM clients Here !!
    After you install them just go on the BIS page and resend youre rogers service books (just to be safe)

    1/ always try a battery pull before anything lol :P
    2/ check ur time and date. Gtalk has had the issue of setting u back a month
    3/ try to re-register from the host routing table. (option->advanced option->host routing table-> option->register). that should do the trick.
    4/ if not delete all ur service books and get rogers to send them to u again
    5/ if not then on the googletalk webpage theres an email for RIM contact them with ur pin number and tell them u cant get the service books.

    The Gmail app also works with those settings, im guessing the whole google suite works as long as u set them up before switching to the 15plan

    Don't forget to add a +rep if i helped you with this thread its the little green + at the bottom right of this post. Thank you
    Packetloss

  2. #2
    360Challenge's Avatar
    360Challenge no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    186

    Re: Tutorial: How to make Opera and Google Maps work on Rogers on $15 plan - continue

    If you use a sim with unlimited internet it will work. He is just saying that you need a card that is not blocked and will recieve data. The person with no data plan and an unblocked card will be charged 5 cents per kb.

  3. #3
    Packetloss's Avatar
    Packetloss no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2

    Re: Tutorial: How to make Opera and Google Maps work on Rogers on $15 plan - continue

    Hello,
    another question I have is with respect to leaving the TCP settings. Was this warning just to ensure that it works or is this a way that Rogers can track that you've been tampering?

    ... there were two references made to removing the TCP settings in the post.

    setup the apps, then TAKE OFF THE TCP SETTINGS and put ur sim card back in
    After you've done that set them both up to work. Now when they are up and running, call rogers and switch to the 15 personal email plan. After you do that MAKE SURE you take off the TCP settings and leave them blank
    Thanks
    Packetloss

  4. #4
    frisco49ers's Avatar
    frisco49ers no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    2840D481
    Posts
    339

    Re: Tutorial: How to make Opera and Google Maps work on Rogers on $15 plan - continue

    i still haven't been able to get this to work

  5. #5
    frisco49ers's Avatar
    frisco49ers no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    2840D481
    Posts
    339

    Re: Tutorial: How to make Opera and Google Maps work on Rogers on $15 plan - continue

    For IM+ ERROR SAYS.... UNCAUGHT EXCEPTION:NET.RIM.DEVICE.API.SYSTEM.CONTROLLEDACCE SSEXCEPTION

    Opera Mini

    Failed to connect to the internet.
    900
    java.io.IOException: Open tunnel - failure

  6. #6
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806

    Re: Tutorial: How to make Opera and Google Maps work on Rogers on $15 plan - continue

    Quote:
    FOR THE PEOPLE THAT DONT HAVE ACCESS TO A DATA PLAN OR A PAY AS U GO CARD :
    Find a friend with NO data plan but no blocked internet access.
    ... that phone is to have NO data plan. What happens if I have a friend that has an unlimited data plan (not the $15 unlimited email plan of course). Can I still make this work? What is the reasoning behind NO data plan?

    Thanks!


    This is for the people like i wrote that DONT HAVE ACCESS TO A DATA PLAN OR A PAY AS U GO CARD as in even their friends dont have a data plan. If your friend has a normal data plan itll work too.

    Hello,
    another question I have is with respect to leaving the TCP settings. Was this warning just to ensure that it works or is this a way that Rogers can track that you've been tampering?

    ... there were two references made to removing the TCP settings in the post.

    Quote:
    setup the apps, then TAKE OFF THE TCP SETTINGS and put ur sim card back in
    Quote:
    After you've done that set them both up to work. Now when they are up and running, call rogers and switch to the 15 personal email plan. After you do that MAKE SURE you take off the TCP settings and leave them blank
    Thanks



    That is because rogers will charge you if you are using a tcp settings as the BIS is not going thru that TCP. now if you put it in your phone, it will start charging you for the usage that doesnt go thru BIS normally (opera and all). just take them off and be safe what do u have to lose ?
    i followed my tutorial word by word (lol i wrote it :P) and i got my bill and didnt get a cent in data charges

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •