Results 1 to 7 of 7

My 7230 has only 16MB of memory but maybe it's possible to trim the ROM ... Blackberry 7700/7200 & older forum

  1. #1
    frigo's Avatar
    frigo no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    200b1f00
    Posts
    12

    Question Can I put OS 4.1 on 7230

    Advertisement



    My 7230 has only 16MB of memory but maybe it's possible to trim the ROM file and get rid of languages, help part etc, to fit it all in a 7230?
    If so which BB would be the closest as regards the OS version and hardware?
    f r i g o
    7230
    Poland

  2. #2
    EricaJ1073's Avatar
    EricaJ1073 no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    10,420

    Re: Can I put OS 4.1 on 7230

    I would try a 7290 or one of the 75xx devices. I think that would work. Not familiar with upgrading a full qwerty keyboard device anymore.


  3. #3
    N8DBB's Avatar
    N8DBB no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Feb 2006
    PIN/ID
    7BCE3C88
    Posts
    6,028

    Re: Can I put OS 4.1 on 7230

    You can go into the alx file and delete some things off...Or, when you go to load the OS into your device, just uncheck what it is you don't want to install like the Help, tasks, notepad, etc.

  4. #4
    Treo700's Avatar
    Treo700 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    May 2006
    Posts
    222

    Re: Can I put OS 4.1 on 7230

    There was no 16MB vers. of OS 4.1 created. 4.1 will only run on 32MB and higher devices.

  5. #5
    Lewis's Avatar
    Lewis no está en línea Stack level 5
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    207BBC6D
    Posts
    1,285

    Re: Can I put OS 4.1 on 7230

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    Even if you could load it, my guess is that it would be incredibly slow to boot, and slow to respond.

    Even with my 7100, after going from 3.8 to 4.0 to 4.1, I found that the final upgrade was more of a chore for the hardware to run the software. It was very slow to boot, and slow to do what were once simple tasks.

    And my typing was so fast that the keyboard and suretype pop-over and symbol window couldn't keep up with my typing.

  6. #6
    jether's Avatar
    jether no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1

    Re: Can I put OS 4.1 on 7230

    So we can't load the custom themes on there? That theme reader needs OS 4.1 dosen't it? Is there any way to get the themes on to the BB 7230?

  7. #7
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: Can I put OS 4.1 on 7230

    jether, Welcome to PinStack. You're correct, you will not be able to load the PTB built themes on your 7320.

    Again, Welcome.
    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •