Results 1 to 12 of 12

I no longer get the 'say a command prompt.' Any ideas?... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    jon4lakers's Avatar
    jon4lakers no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    24

    Voice Dialing dosent work anymore...

    Advertisement



    I no longer get the 'say a command prompt.'

    Any ideas?

  2. #2
    topjock's Avatar
    topjock no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    2048430A
    Posts
    6

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    Does it work at all when you press the voice command button and say "call {someone in your address book}"?

    If it does, just press the voice command button and say "Turn prompts on"...

    Your prompts may have gotten turned off somehow...

    Hope that helps...

    Chad

  3. #3
    ernestdefoe's Avatar
    ernestdefoe no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    218D1F76
    Posts
    119

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    I had a customer come into the store yesterday, and his Pearl was doing the same thing. I pulled the battery left it out for a few seconds and put it back in, and it started working again. Try doing that and see if it works.

  4. #4
    jon4lakers's Avatar
    jon4lakers no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    24

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    Pulling the battery worked! Thanks.

    Why did this happen, and do I prevent it from happening again?

  5. #5
    ernestdefoe's Avatar
    ernestdefoe no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    218D1F76
    Posts
    119

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    Not really sure why it happened. It hasn't happened on mine yet. Of course I don't use it that much on mine even though I loved the feature. I just happened to try it on the customer's and it worked after the BB booted back up. You have to think phones/pda's/ect are all like tiny computers. Sometimes they just need a rebooting (pulling battery out), and it fixes the problems. I learned that quick in my job while others haven't. They spend hours on the phone with Tech Support, and I walk over pull out the battery, stick it back in, and it works again.

  6. #6
    ozeira's Avatar
    ozeira no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    I just wanted to second the issue and the fix (well more of a workaround)

  7. #7
    ernestdefoe's Avatar
    ernestdefoe no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    218D1F76
    Posts
    119

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    Yeah like I said I don't know what causes it. I just know a temporary fix for it. Maybe they will release an updated OS for it that will address and fix this issue. Until then I guess if someone has that problem they will just have to pull the battery.

  8. #8
    swoop's Avatar
    swoop no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    204B99A7
    Posts
    42

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    This also happened to me and the battery fix worked - I just assumed it was caused by all of the loading of new apps and mid's that I was installing like a madman. One particular app that I was suspicious of was TodoMatrix. It was throwing all sorts of exceptions!
    I sure hope an OS update will cure some of these anomalies including the 'silent ringtones'

  9. #9
    ernestdefoe's Avatar
    ernestdefoe no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    218D1F76
    Posts
    119

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    One can only hope that it will fix the issue. We will just have to wait and see. I wonder if anyone has even reported it to RIM or their carriers tech support department.

  10. #10
    dwc's Avatar
    dwc
    dwc no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    85

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    I lost my voice prompt as well. Only thing I had loaded recently was new BB Dimension Today Plus theme. Pulling battery now...

  11. #11
    laz's Avatar
    laz
    laz no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    244701B4
    Posts
    435

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    same here taking out battery fixed it and omfg wow I have never seen or heard Voice Dialing work like this before. In an office enviroment it works flawlessly, no need to setup or program just say the name how you have it set in your phone and bam it dials lol badasss

  12. #12
    EMOrtal's Avatar
    EMOrtal no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    4

    Re: Voice Dialing dosent work anymore...

    This issue is actually a good thing if we can harness it..
    I recently had this issue and as a result could listen to the media player through Bluetooth, both Video and Music.
    I had the Media player open and held down the connect button on my BT headset to make a voice dial and to my surprise audio connected for the song and VD did not open.
    After this I changed to a movie (Stewie griffin untold story) and watched it in its entirety through the BT headset.
    After I closed media player I found VD to be broken. I did the battery pull reset which fixed VD and broke BT audio.
    If we could figure out how to break VD on purpose we could have our cake and eat it too. We would know what not to do when wanting VD to work and what to do to get BT audio to work.
    So if anyone can break VD on demand please let us know.
    EMOrtal

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •