Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

ok so i downloaded the new Desktop manager 4.6 and OS 4.5.0.55 software and installed ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    commando82's Avatar
    commando82 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13

    Upgraded to 4.5.0.55 and can't go online. NEED URGENT HELP!!

    Advertisement



    ok so i downloaded the new Desktop manager 4.6 and OS 4.5.0.55 software and installed them on my machine. Connected the pearl, backed up contacts, emails, calendar, and keywords and started installing the new os on the pearl. BTW, i deleted the vendor.xml file since i have TMO and started installing the new OS.

    Everything went well, backed up everything, but i can't get the uppercase "EDGE" so i can go online and get my email. I only get lower case one.

    I can make calls though. i tried resetting by taking out the battery and all that. Nothing. I tried sending my service books by logging in to my account on tmobile.com and that didn't help. I noticed my HRT is empty and registered. Still nothing.

    Can someone please help me and let me know what can i do to fix this.

    Thanks,

  2. #2
    Lavagirl's Avatar
    Lavagirl no está en línea PINStacked!
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    AoleLava
    Posts
    10,877
    Did you run the setup wizard? Believe it or not you need to

    Run that, then try resending your service books and see if you can register your HRT.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806
    I would call TMo and get them to re-register your device on the network manually.
    Or go on your BIS website and try re-registering it yourself.

    Let us know

  4. #4
    tfrankson's Avatar
    tfrankson no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    2845FBAD
    Posts
    968
    I would call tmobile and connect with the blackberry dept and just tell them you are not getting EDGE. I wouldn't mention the update of 4.5 since it's not officially out on TMo. Maybe it's on their end.

  5. #5
    commando82's Avatar
    commando82 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13
    i did run the setup wizard.

    during the 4.2 OS i was able to resend service books through my phone but now i don't know how or if i can. I know only how to do it through tmobile.com

    i will try to call tmo now and tell them to re-register me but i doubt that works. how can i do it by myself?

  6. #6
    Lavagirl's Avatar
    Lavagirl no está en línea PINStacked!
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    AoleLava
    Posts
    10,877
    Logging on to your TMo BIS and resending service books.

    Check #13 in This thread.

  7. #7
    commando82's Avatar
    commando82 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13
    i just called tmo and they said since i have lower case edge, sending service books won't help cause i will not get them

  8. #8
    Lavagirl's Avatar
    Lavagirl no está en línea PINStacked!
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    AoleLava
    Posts
    10,877
    ^^That doesn't sound right at all. Did you call the BB support department?

  9. #9
    commando82's Avatar
    commando82 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13
    yes.. actually just hanged up with them. They said i need to open a ticket since i am currently roaming, but i didn't have this problem yesterday so not sure if it has something to do with the new OS. i did NOT mention though that i upgraded to 4.5.0.55.

  10. #10
    Lavagirl's Avatar
    Lavagirl no está en línea PINStacked!
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    AoleLava
    Posts
    10,877
    ^^That's a good thing
    However it shouldn't have anything to do with it.
    You should be able to register with your network, I had no problem using .55 with ATT. Maybe some TMo users can chime in and help.
    As long as you're sure you used the correct OS version for your device.

  11. #11
    commando82's Avatar
    commando82 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13
    this is OS i downloaded and installed, i hope it's the right one and the latest release... please let me know if it's not

    8100M_PBr4[1].5.0_rel81_PL2.7.0.68_A4.5.0.55.exe

  12. #12
    beeshabo's Avatar
    beeshabo no está en línea Stack level 6
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    2,397
    I still have the .55 OS file, I just checked mine, and that IS the CORRECT OS for the 8100

  13. #13
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    You say you are roaming? That may well be your issue. Are you not in an area that can access the TMO network?~via BB (wap.pinstack.com)~

  14. #14
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    Also when you registered your HRT did you get a message? Did it populate the HRT fields?~via BB (wap.pinstack.com)~

  15. #15
    stnkyq2's Avatar
    stnkyq2 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    IMTHTG
    Posts
    780
    Once you have registered the HRT it should have brought back the web browser and sent a message about "Congrats".. If it didn't then you will not be able to access the internet from your BB... Do a battery pull again, but leave it out for a minute; then place the battery back in the device..
    If the EDGE comes back, then send the service books again..... You should be al set after this!

    Also, make sure that you are registering the one that is in BOLD, not any other for you HRT.......
    "A clear cut vision is the best path to success.. persistence is the vehicle you arrive in..." -Rev. Run

    Crackberry @ddict for LIFE..........

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •