Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

i downloaded 4.5.0.124 and am trying to update my pearl. i installed the os and ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154

    updating os problem

    Advertisement



    i downloaded 4.5.0.124 and am trying to update my pearl. i installed the os and deleted the vendor file. then opened DM and nothing popped up. normally when i click on "add or remove applications" it displays "blackberry os 4.5" and all these other os applications as well as maps, aim, and others ive installed myself. now non of the os applications appear. anyone know whats going on or how i can update my os
    want a theme? send me a PM to request one

  2. #2
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    After installing the OS to your PC did you reboot? If so and that still didn't work then try going to c/program files/common files/research in motion/app loader and try launching the loader file from there and see if it will notice it then.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  3. #3
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154
    Quote Originally Posted by moderncowboy View Post
    After installing the OS to your PC did you reboot? If so and that still didn't work then try going to c/program files/common files/research in motion/app loader and try launching the loader file from there and see if it will notice it then.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~
    Reboot my BB or my PC
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  4. #4
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    Actually I would reboot both.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  5. #5
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154
    Ill give it a shot
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  6. #6
    MotoUp's Avatar
    MotoUp no está en línea BES Pro
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,360
    Running the apploader like cowboy said should work just fine for you.

  7. #7
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154
    well it didnt work fine. it backed up my data and everything. did some other stuff. the said "loading RAM image" then there was an unknown error and now my bb doesnt turn on. uh...
    want a theme? send me a PM to request one

  8. #8
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    Try to run it again without backing up third party apps.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  9. #9
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154
    if i run it again it needs to connect to my bb but i cant turn it on so there is no way to connect to it
    want a theme? send me a PM to request one

  10. #10
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    It should still notice it. Take out the battery and just as app loader starts carefully put the battery back in.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  11. #11
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154
    it doesnt notice anything. the communication port selection box is empty. it normally says my pin
    want a theme? send me a PM to request one

  12. #12
    MotoUp's Avatar
    MotoUp no está en línea BES Pro
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,360
    Okay Mike, let me see if I can help you out. The thread below should help you out. I've never seen it not work.

    How To ReInstall OS When Computer Won't Recognize The Device Is Connected

    Give it a shot, and if it still doesn't work let me know.

  13. #13
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154
    well my phone is back on. loaded some OS. dont know if it was my new or old one yet. ill let you know when my phone is done loading and starts up. thanks motoup for that thread. if my OS was not updated i will try all this again lol. hopefully all goes well. thanks again
    want a theme? send me a PM to request one

  14. #14
    SVT Cobra's Avatar
    SVT Cobra no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1,738
    I just had this happen with my Storm.
    I finally just left the phone connected and walked away from it for about an hour.
    When I came back it did recognise it, and it worked ok.
    I don't have the answer as to why it took so long, as I have an extremely fast PC.
    Connecting and disconnecting it a million times did not help.
    "Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical Humans." (Spock)

  15. #15
    mikexmayhem's Avatar
    mikexmayhem no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2008
    PIN/ID
    24129E23
    Posts
    154
    Success! Lol. Thanks everyone. Although it ended up being a complete restore I can still download all my apps and themes again
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •