Results 1 to 10 of 10

I have a BB Pearl through cingular/at&t. It has been "stuck" on GSM since last ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    walds11's Avatar
    walds11 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    518

    Stuck on GSM?

    Advertisement



    I have a BB Pearl through cingular/at&t. It has been "stuck" on GSM since last night. I have not been able to send/receive emails or access the internet. I resent my service books and did a hard reset. Still no EDGE. Is there an outage?

  2. #2
    squeakr's Avatar
    squeakr no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    541

    Re: Stuck on GSM?

    I recently noticed in my area the same thing. When at work all day Wednesday, I had nothing but GSM (where I normally have full bars and EDGE, I had no data available). When I got home it worked correctly, when at work yesterday, sporadic data on and off. I think that they are working with the towers in my area (didn't call to check as I at least had service and was happ enough with that for the time being and it fixed itself within a few hours). Rumor is that they are doing something to the data on the towers to speed up the throughput due to the iphone introduction and it only having EDGE. Others are seeing marked improvement in the days prior to and since its release. I must say that it seems very peppy to me.

  3. #3
    mjwood0's Avatar
    mjwood0 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jun 2007
    PIN/ID
    Ask Me!
    Posts
    907

    Re: Stuck on GSM?

    No problems here. I also heard that they are doing some improvements, but I'm not sure if they are done in my area or if not, when they will be...

    EDGE has been good for me lately though. Not screaming fast, but acceptable.
    As always, just my opinion...
    mjwood0 (at) pinstack (.) com
    Remove PTT | OS Upgrade

  4. #4
    jdellasala's Avatar
    jdellasala no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,573

    Re: Stuck on GSM?

    .
    JerryD

  5. #5
    walds11's Avatar
    walds11 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    518

    Re: Stuck on GSM?

    Sorry about teh double post. I am just frustrated.
    u
    I called data support. Apparently no reported outages in my area. They went through the same motions. They said to sit tight. It's been 12 hours. Now what?

  6. #6
    Encrypt's Avatar
    Encrypt no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2007
    PIN/ID
    241BC6F6
    Posts
    158

    Re: Stuck on GSM?

    I've had that happen to me here on T-Mobile, but mine was fixed with just a battery pull. Seemed to be a phone issue not the network. I'm not sure if the same goes for you, but I figured I'd share in case it helps.

  7. #7
    robertmrome's Avatar
    robertmrome no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    143

    Re: Stuck on GSM?

    I'm fine in the NYC area... no noticable change.

    I did come across this web page a few days ago... perhaps you can find out some more info about your specific area there.

    http://www.signalmap.com/

  8. #8
    charmed's Avatar
    charmed no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    7A06F63C
    Posts
    228

    Re: Stuck on GSM?

    if ur device is still displaying gsm try pulling the battery and sim card out, placing everything back in and then try registerung the handheld on the rim network by going to settings-options-advanced options-host routing table.. within host routing table click on menu then register now..

    you should ne getting a popup saying registration mess sent. then from ur homescreen turn the wireless off and then on.

    this should force the edge attach to ur phone......

    if this does not work..then call tech support so they can send u teh service books to the device, they might be corrupted....

    hope this helps!!!!!


  9. #9
    walds11's Avatar
    walds11 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    518

    Re: Stuck on GSM?

    I did all the steps this morning and nothing doing. About an hour later, EDGE kicked on and things are fine now.

  10. #10
    Amigotek's Avatar
    Amigotek no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    21D7B3C6
    Posts
    1,569

    Re: Stuck on GSM?

    at&t looks to be having a lot of hiccups on the data side as they upgrade their towers and not tell anyone.

    Zo

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •