Results 1 to 13 of 13

ok i have been at this for 2 days now. i have a blackberry pearl ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    shortiegirl1984's Avatar
    shortiegirl1984 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    35

    Smile pearl 8110?

    Advertisement



    ok i have been at this for 2 days now. i have a blackberry pearl i think its 8110 if not its 8120 if that makes a big difference, but i cant really get into phone to see for sure because its not working. the trackball rolls but doesnt actually 'click' on anything. it wont answer calls and cant read messages. its actually my husbands phone. he took the track ball out and cleaned it and we cant get it back in right to see if it works also need help with that. can anyone help? i am trying to download jlcmder and i am having absolutely no luck at all. it acts like its downloading for a sec then stops! please anyone help me! thanks so much

  2. #2
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    First thing to do is pull the battery and find out which it is 8110 or 8120. It should be printed on the sticker under the battery.

  3. #3
    shortiegirl1984's Avatar
    shortiegirl1984 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    35
    okay thanks!! its an 8110 now what

  4. #4
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    As long as none of the prongs on the trackball are messed up or broken it will just take a little patience. It has to be set in a specific way. Where are you trying to get jl_cmndr from? Check my blog for a link to lavagirls how to on jl_ . Once you do that I think wiping and reinstalling the OS may be a big help.

    Has it gotten wet been dropped or anything that you know of?

  5. #5
    shortiegirl1984's Avatar
    shortiegirl1984 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    35
    i am trying to get it from lavagirl's page. i click to download it and it says run or save and then it says its installing and then when i try to open it, its not there.

  6. #6
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    What version of Windows are you using? I think some people have had trouble before with this.

  7. #7
    shortiegirl1984's Avatar
    shortiegirl1984 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    35
    its windows vista
    thats what came installed on computer

  8. #8
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    i have vista ultimate 32bit and i just downloaded jlcmder from lavagirl's link...

    worked absolutely fine for me... be sure to download, not run...

    its a zip file and you have to download it and then extract it...
    i see RED...

  9. #9
    shortiegirl1984's Avatar
    shortiegirl1984 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    35
    i am using computer. i dont have internet access on this phone. its not letting me download. its either 'run' or
    save'

  10. #10
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    Save... Its only a 108kb download so it should be done in less than a couple of seconds...
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  11. #11
    dgburns's Avatar
    dgburns no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    191
    Was it working fine before this ball cleaning attempt? Sounds like hw goofed up the hardware in this process.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  12. #12
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    Quote Originally Posted by dgburns View Post
    Was it working fine before this ball cleaning attempt? Sounds like hw goofed up the hardware in this process.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~
    If there is a hardware issue I highly doubt cleaning the track ball had anything to do with it. Lets trouble shot the not so serious issues before we jump in and assume its something as serious as hardware.

  13. #13
    shortiegirl1984's Avatar
    shortiegirl1984 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    35
    the phone was working fine then like an hour or so later it wouldnt work right, my husband thought it was the ball so he took it out and cleaned it, but thats not what it was. i think its needing an update?!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •