Results 1 to 8 of 8

Please read carefully, alot of info here. Thanks I recently upgraded to v1.94 for my ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    kayos72's Avatar
    kayos72 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    3,504

    Question Ok riddle me this?

    Advertisement



    Please read carefully, alot of info here. Thanks

    I recently upgraded to v1.94 for my pearl.
    All was well, speedy OS, no call lag, browser was a little faster, all the goodies with an upgrade!
    Now a big bump in the road, well more like a wall.
    MMS sending, here is the way it plays out.
    (I am sure tmobile loves my troubleshooting. It's persistant, to say the least)
    Send an MMS.
    Tmobile 100% of time sent.=100% recieved.
    Now it gets good
    AT&T, old service contract, about 50% failed on first try.
    AT&T, newer contract everything fails
    Any email, 100% sent, no probs.
    These are a simple pic, the same pic over and over. Taken with the pearl. First on the memory card then moved to phone memory, just to troubleshoot.
    When I say they failed it's total failure. No notification, nothing. It does say sent on my end.
    These were sent to the same contacts with the same phone as before. Worked 100% on OS 0.64

    I have had in the past, 0.64 os, the occasional message with no pic and a message stating too large a file, what ever.

    My steps so far:
    Delete & resend service books from tmo
    Register the handheld
    Batt pull with every change.
    I have tried all the tricks including a new OS load.

    My ONLY 3rd party apps are:
    Opera Mini
    Pinstack Launcher
    Google Maps
    I even went so far as to delete the aftermarket theme. That was out of desparation.

    So my question is:
    What do you think, is anyone else having this issue or should I downgrade?

    Sorry for such a long post, just wanted you to know what i've done, and where i'm at.
    Thanks for all input and let's see what i've missed
    Been a long while since last login. Sorry all, adjusting to a new life is great and hell at the same time!!

  2. #2
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Ok riddle me this?

    travis - three things come to mind.

    1) last resort - have you WIPED the bb with the java wipe? and then reloaded everything fresh? i've encountered OS bugs twice and fresh reinstalls cleared those up. just a thought

    2) you said new att contract but said pushed the service books from tmo? what am i missing there? did you delete JUST the mms service books? and then logged into BIS and sent all?

    3) have you tried sending yourself an MMS?

  3. #3
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: Ok riddle me this?

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    Wow. I'm totally lost with the AT&T and TMO part. I just maybe drink too. I think I really need to stay off of here when I'm at the bar.

  4. #4
    kayos72's Avatar
    kayos72 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    3,504

    Re: Ok riddle me this?

    Haven't wiped the BB!

    1 See I missed a step

    2 yeah deleted them then logged to tmo and resent.

    my bad I am on tmo that's about the only thing I didn't state in the post.
    The AT&T guys are my buddys who are sick of this.LOL
    1 has a contract from about 10 months ago the other is about 2 weeks old, thought it might be relevant

    3 Yup all to my self are 100&

    I'll wipe it on fri. when I get a bit of time.
    cherri thank you!

    and reddog I just opened my first beer, ADD is a pain in the butt!
    Been a long while since last login. Sorry all, adjusting to a new life is great and hell at the same time!!

  5. #5
    kayos72's Avatar
    kayos72 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    3,504

    Re: Ok riddle me this?

    Thanks guys keep up the suggestions. I gotta get some sleep.
    I will try new MMS with every change and let you guys know what works!
    Been a long while since last login. Sorry all, adjusting to a new life is great and hell at the same time!!

  6. #6
    cliffr39's Avatar
    cliffr39 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    317ASKME
    Posts
    3,064

    Re: Ok riddle me this?

    Quote Originally Posted by kayos72
    Haven't wiped the BB!

    1 See I missed a step

    2 yeah deleted them then logged to tmo and resent.

    my bad I am on tmo that's about the only thing I didn't state in the post.
    The AT&T guys are my buddys who are sick of this.LOL
    1 has a contract from about 10 months ago the other is about 2 weeks old, thought it might be relevant

    3 Yup all to my self are 100&

    I'll wipe it on fri. when I get a bit of time.
    cherri thank you!

    and reddog I just opened my first beer, ADD is a pain in the butt!
    so the 3 you send to yourself work perfect every time? I recall back when I was with Verizon last year trying to send picture messages to a friend on Tmobile they would not be received. Wonder if they are not going to your friends because it is a Tmobile-cross carrier MMS issue and not specifically your device or the OS.
    ~A BlackBerry without a data plan is just a berry without the crack.~
    Links to common questions.

  7. #7
    russcrypto's Avatar
    russcrypto no está en línea Stack Pro
    Join Date
    Apr 2007
    PIN/ID
    ASKME4IT
    Posts
    369

    Re: Ok riddle me this?

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    kayos72, I feel your pain. I'm with Cingy (still can't bring myself to use ygr other name..lol), and I noticed this problem just last weekend. I have one friend with T-Mo(yes, just one), and I was helping her set her brand new Pearl up.

    First, I noticed that MMS messages didn't go through at all (at least that's what I thought). It turns out that one of them did manage to squeak through after several hours. All MMS's failed when sent from her to me.

    All e-mails worked, no problem.

    All SMS's went through, both ways, but with a bit of hesitation.

    PIN messages even took anywhere from 10-30 minutes.

    I am running 1.94, and I did wipe. I have Opera Mini, BB Weather, Google Maps, and THK2 for my 3rd party apps.

    I have noticed some delay with the PIN messages, even when sending to and receiving from others on Cingy. I think that is definitely attributable to the new OS. It may not necessarily be delayed in the actual sending and receiving, it could be more with the "delivered" notification. Haven't had the opportunity to test this theory.

    At the time that I noticed the MMS and SMS problem, my friend's Pearl still had 0.64. I haven't had a chance to test this since I upgraded her phone. This is the only thing I can think of (besides being with different carriers) that may be affecting this.

    Sorry for another long post to this thread. I just thought I'd throw my $0.02 in here. I'll post more when I get a chance to test more.

  8. #8
    kayos72's Avatar
    kayos72 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    3,504

    Re: Ok riddle me this?

    Just a quick update. I have decided to downgrade back to .64 just for the weekend so all goes smooth.
    everything works well. I really miss the upgrade, back to it on mon.
    Thanks for all the support!
    I will keep at it when monday is back.
    Been a long while since last login. Sorry all, adjusting to a new life is great and hell at the same time!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •