Results 1 to 7 of 7

hello guys this is my problem... swaped my motorola k1m for a pearl 8100 i ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    anubis_slamat's Avatar
    anubis_slamat no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    PIN/ID
    21773AAE
    Posts
    57

    Need Help imediately PEARL 8100

    Advertisement



    hello guys this is my problem...

    swaped my motorola k1m for a pearl 8100
    i am going to use the jl_cmder to erase the phone, but this is the problem
    - the guy wich bought it does not know the bb PIN (is there a chance to retrive that)
    he lost it somewhere, carrier t-mobile...
    -
    beside the bb pin code beign lost for now all the other passwords will be erased right?

    if my questions are dumb forgive me i am not familiar....

    please help please...thanks for any reply

    p.s. sorry for the bad english

  2. #2
    birdSky's Avatar
    birdSky no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    15
    if you enter a wrong pin 10 times, it will erase the device and the pin will be reset to nothing. sounds like you don't plan to backup data from pearl 8100 anyway, so it should be fine.

  3. #3
    Elcuolo's Avatar
    Elcuolo no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    6
    Hi,

    If you haven't already wiped the phone you should be able to find the PIN by going into Options, then Status.

    If you have already wiped it using Jl Cmder once you have loaded the new OS back on do the above.

    If you mean the SIM PIN if you wipe the phone it will reset the phone wiping everything off passwords, settings etc.

    HTH

    Eddie

  4. #4
    anubis_slamat's Avatar
    anubis_slamat no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    PIN/ID
    21773AAE
    Posts
    57
    yap that is true thank you very much....that is what i needed....

    but another problem came up... i want to update my firmware and in my device manager it says bl bla no drivers and os cannot detect it. for now i have downloaded:
    - jl_cmder
    - desktop soft. 4.7
    - firmware 8100M_PBr4.5.0_rel139_PL2.7.0.85_A4.5.0.102_Rogers

    is this okay...do i need anything else...and what am I doing wrong
    and one more thing is there a reliabe shop to buy the full complete housing for my bb 8100 everything(trackball, ring) the whole thing

    thanks for the fast replay.....if yuz guys where here i would kiss you
    Last edited by anubis_slamat; 12-09-2008 at 05:09 PM. Reason: update

  5. #5
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    You need to install on your PC the "firmware" that you downloaded by executing the file.

    Then if rogers is not your carrier find and delete vendor.xml from this folder:
    C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader

    Now DM will recognize the upgrade
    BlackBerry® Certified Support Specialist
    The Shark Tank

  6. #6
    anubis_slamat's Avatar
    anubis_slamat no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2008
    PIN/ID
    21773AAE
    Posts
    57

    Thank You

    i have now didnt saw it thank you very much for the help...
    BB is now connected
    gonna erase it full
    then play with it
    weeeeeee thank you man very much GaryF

  7. #7
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    Just be patient while it loads....sometimes that hourglass spins FOREVER!
    BlackBerry® Certified Support Specialist
    The Shark Tank

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •