Results 1 to 10 of 10

I have a BB Pearl 8110 with a 2GB media card, and up until the ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    srhMayheM's Avatar
    srhMayheM no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9

    Question Media Card Not Recognized By PC Anymore

    Advertisement



    I have a BB Pearl 8110 with a 2GB media card, and up until the other day it worked great. But now when I plug it into my computer with a USB cord and go to Desktop Manager>Media Manager only "Device Memory" appears, not my media card memory. It doesn't even show up as portable storage under My Computer. So I formatted the card and still nothing happened. Here are my media card settings:

    Media Card Support: On
    Encryption Mode: None
    Mass Storage Mode Support: On
    Auto Enable Mass Storage Mode When Connected: Prompt
    Total Space: 2GB
    Free Space: 2GB

    My phone recognizes my media card but my computer doesn't, any suggestions?

    Thanks

  2. #2
    jblackfish's Avatar
    jblackfish no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,116
    Do you get a "recognition tone" when you plug it in? What is on the other end of the USB cable that you're plugging it into your p-c? Could the reader be faulty. More info please.
    For every complex problem there is a solution, that is simple, neat, .....and wrong! (H. L. Mencken) jblackfish(at)pinstack(dot)com

  3. #3
    srhMayheM's Avatar
    srhMayheM no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9
    Yes, I get a recognition tone when I plug my phone into my computer.

  4. #4
    jblackfish's Avatar
    jblackfish no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,116
    The it's recognizing it..and then, when you click on "My Computer" what do you get? More info!
    For every complex problem there is a solution, that is simple, neat, .....and wrong! (H. L. Mencken) jblackfish(at)pinstack(dot)com

  5. #5
    srhMayheM's Avatar
    srhMayheM no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9
    Nothing shows up under "My Computer". I tried it on my brothers computer and it came up on his"My Computer" no problem, but on mine I get nothing.

  6. #6
    jblackfish's Avatar
    jblackfish no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,116
    Have you tried rebooting your p-c? It's obviously recognizing the device. I'm baffled. ~via BB (wap.pinstack.com)~

  7. #7
    srhMayheM's Avatar
    srhMayheM no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    9
    Yeah I have tried about everything I can think of, I'm baffled as well. But thanks for your input, it is greatly appreciated.

  8. #8
    jblackfish's Avatar
    jblackfish no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    11,116
    Quote Originally Posted by jblackfish View Post
    Have you tried rebooting your p-c? It's obviously recognizing the device. I'm baffled. ~via BB (wap.pinstack.com)~
    Quote Originally Posted by srhMayheM View Post
    Yeah I have tried about everything I can think of, I'm baffled as well. But thanks for your input, it is greatly appreciated.
    I suggested rebooting your p-c - you never said whether you did or not. Clear your cache, temporary files, etc. and reboot your p-c to see if that helps.
    For every complex problem there is a solution, that is simple, neat, .....and wrong! (H. L. Mencken) jblackfish(at)pinstack(dot)com

  9. #9
    scoope's Avatar
    scoope no está en línea Stack level 2
    Join Date
    May 2007
    Posts
    51
    I recently had a similar problem with a mac. I was plugging in via a USB hub but the phone was not mounting as an external drive (Mass Storage on etc.).

    I wiggled all the connecting wires and then restarted the mac with the phone still attached and that did the trick.

    Have you tried plugging into a different USB port on yuur PC?

  10. #10
    silvermoon's Avatar
    silvermoon no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    103
    i have had this problem more than once myself. i always just pull my card out of the phone and re-install it. Usually it will read it then or just disconnect DM and reconnect it.
    silvermoon

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •