Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Hi all, Wondering whether anybody could offer me some help? I have just installed (numerous ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    bueller77's Avatar
    bueller77 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9

    IM+ v 5.2 error... Help please?!

    Advertisement



    Hi all,

    Wondering whether anybody could offer me some help?

    I have just installed (numerous different times) an update to IM+ All In One Messenger, and now when I try to open the software I'm getting this error:

    Error starting IM_2_BES: Class 'net.rim.device.api.apllicationcontrol.Application Permissions' not found

    Does anybody know how or what I need to do to fix this. I've tried to get in touch with IM+ (Shape Services) but with no joy.

    Any help would be most appreciated.

    Thanks

    M

  2. #2
    glehman85's Avatar
    glehman85 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    24989104
    Posts
    2,673

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    have you checked your tcp? application permissions?

  3. #3
    bueller77's Avatar
    bueller77 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    I've gone into applications and permissions and everything seems to be set t 'Allow', I've also reset firewall prompts as this has been a problem before?

    Is this what you meant?

    Thanks for the quick response!

  4. #4
    glehman85's Avatar
    glehman85 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    24989104
    Posts
    2,673

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    no im talking about your TCP settings, which can be found under options < advanced

  5. #5
    bueller77's Avatar
    bueller77 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    There isn't anything different in my TCP settings, I have the APN, Username and Password that I was given by my phone provider... Hmmm. It's very annoying. In a way it would be great if I could just roll back to the old version of the software, but I can't find it anywhere.

  6. #6
    Sci-Tek's Avatar
    Sci-Tek no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    849

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    hi, make sure your persmissions are OK (i'll include a screenshoot for you just in case)


    For the TCP options go to: options -> Advanced -> TCP.
    OFC you need to set APN username / pass to your what your carrier supports.
    Btw, don't worry about my settings, you can't copy them.. he he ;p


  7. #7
    glehman85's Avatar
    glehman85 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    24989104
    Posts
    2,673

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    have you tried pulling out the battery?

    if all else fails, it might save a headache (speaking of ) to just remove it from your blackberry and reinstall

  8. #8
    bueller77's Avatar
    bueller77 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    I've done all of the above and still no joy. Have uninstalled app, reinstalled, rebooted etc etc. Still getting this error message.

    A right pain I can tell you!

  9. #9
    glehman85's Avatar
    glehman85 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    24989104
    Posts
    2,673

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    i know you payed for it, but have you considered other options? what clients do you use?

    i wrote up a little how-to on putting RIMs official aim, icq and wlm on your phone. whats your carrier?

  10. #10
    bueller77's Avatar
    bueller77 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    My carrier is T-Mobile in the UK.

    I really need it to be able to do MSN & Gmail... IM+ was a fantastic app... right up until its recent death!

  11. #11
    glehman85's Avatar
    glehman85 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    24989104
    Posts
    2,673

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    msn is windows live messanger, right?? i dont use it

    here is the OTA for gtalk...IMO its the best IM program for blackberry hands down

  12. #12
    Sci-Tek's Avatar
    Sci-Tek no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    849

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    get jivetalk ;p msn is windows live messenger yes..

    Thers a OTA for WLM also.. but its kinda hard to get it to work.. he he.

    point your browser to: www.blackberry.com/livemessenger

  13. #13
    glehman85's Avatar
    glehman85 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    24989104
    Posts
    2,673

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    Quote Originally Posted by Sci-Tek View Post

    point your browser to: www.blackberry.com/livemessenger
    im pretty sure that wont work ^

    anyway, follow this thread exactly that i made. just when you go to install, you only need to install the wlm.alx since you dont use aim or icq

    http://blackberryforums.pinstack.com...n_your_bb.html

    let me know if you need help with that.

  14. #14
    Sci-Tek's Avatar
    Sci-Tek no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    849

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    hehe was gonna post that URL but you edited your post to fast for me ;p

    remember you need the servicebook for it..

    I was able to install and had servicebook, but no way it wanted to connect for me.. just stayed at: "connecting.." bla bla.. so I deleted it to free up some space

    Got Gtalk working tho he he

  15. #15
    bueller77's Avatar
    bueller77 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9

    Re: IM+ v 5.2 error... Help please?!

    Does it matter that you have a link to the 8320 service books? Where would I get the 8100 service books?
    -------
    Oh - and just want to thank you all for being so very helpful. I really appreciate it.
    Last edited by bueller77; 01-18-2008 at 10:06 AM. Reason: Automerged.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •