Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

hey, i got the data plan and all that good stuff. im having fun add, ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    flushbob's Avatar
    flushbob no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    37

    Arrow HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    Advertisement



    hey,

    i got the data plan and all that good stuff. im having fun add, removing, editing and try all the new stuff and programs.

    I want to add AOL Instant Messenger on my Pearl...I tried to use RAMBLE from the downloads section and it dint show up as an icon...but it was on my phone so I never got to use it.

    Does anyone know where I can download a FREE version of AIM for my PEARL????
    I have CINGULAR (yes, the one with the least dropped calls but the worst customer service in the world and I keep them).lol

    lemme kno please.

    thanks.
    flushbob

  2. #2
    chatster18's Avatar
    chatster18 no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Nov 2006
    PIN/ID
    ASK
    Posts
    1,121

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    Make sure you try a hard reset Pull out the battery for ~30seconds.

  3. #3
    jsternbach's Avatar
    jsternbach no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    23DFE188
    Posts
    144

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    I too would like to k now if there is any other AIM software available for the cingular pearl. I downloaded Ramble and it showed up fine, it is just that it has an error with a connection string of some sort. I checked the threads here, but everything people have suggested I have tried and to no luck, have failed everytime. If anyone can help, it would be most appreciated! thanks.

  4. #4
    rkkeller's Avatar
    rkkeller no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    379

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    Doesnt the Pearl come with an AIM/Yahoo/etc... IM program ? Mine came with one from Tmobile and I also installed Ramble so I can compare them both.

    I like the AIM that came with my Pearl as you can send the smiley icons and it looks more like the PC AIM.

  5. #5
    ~BLACK ICE~'s Avatar
    ~BLACK ICE~ no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2006
    PIN/ID
    23e224ba
    Posts
    230

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    Quote Originally Posted by rkkeller
    Doesnt the Pearl come with an AIM/Yahoo/etc... IM program ? Mine came with one from Tmobile and I also installed Ramble so I can compare them both.

    I like the AIM that came with my Pearl as you can send the smiley icons and it looks more like the PC AIM.
    the problem with the one you have on your phone, is that you are being charged SMS (text message) for every single time you send a message. On the other hand, if you use Ramble or another application ( I think google talk) you use Data transfer which is free if you have a Data plan.

    someone correct me if i am wrong..

  6. #6
    I7oobie's Avatar
    I7oobie no está en línea Device Pro
    Join Date
    May 2006
    Posts
    3,563

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    You're correct... I have unlimited text though, so...

    Does Cingular have that?

  7. #7
    flushbob's Avatar
    flushbob no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    37

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    i got the ramble....and i did the hard reboot for over a minute and it still does not show up on my pearl as an icon.
    How do I use it?? or what do I do??
    I have cingular btw.

    o and can someone tell me what OPERA is and what MDS means?lol. i am a newbie as you can now tell.
    thanks plenty flushbob

  8. #8
    rkkeller's Avatar
    rkkeller no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    379

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    I have both the Tmo IMer and Ramble but Ramble seems to disconnect all the time. It happened 3 times today for no reason that I can see.

    I wanted to stick with Ramble but due to this I cant. Also every time I ask for Buddy info in Ramble I get a blank white screen and have to ESC out of it.

  9. #9
    Matthew_L84's Avatar
    Matthew_L84 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    207

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    rkkeller, does Tmo IMer work on the data plan, or SMS?

    where can I get it, ramble for me just isnt working either. I can't change my BL around to show only who's online, not everyone on my buddy list. Also, in constantly disconnects me.

  10. #10
    kathleentrinh's Avatar
    kathleentrinh no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  11. #11
    Abrcrmbskier's Avatar
    Abrcrmbskier no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23FC990F
    Posts
    234

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    Quote Originally Posted by Matthew_L84
    rkkeller, does Tmo IMer work on the data plan, or SMS?

    where can I get it, ramble for me just isnt working either. I can't change my BL around to show only who's online, not everyone on my buddy list. Also, in constantly disconnects me.
    SMS last time i used it *December*-Aber

  12. #12
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    Jivetalk if you don't mind spending money is the best around.

    They are suppose to be coming out with some apps for AIM, ICQ etc, but that hasn't materialized yet.
    Other than ramble there are no free AIM apps. You may want to check out ww.getjar.com they may have some. I never have any luck on that site though. Most programs aren't high quality.

    Good Luck
    ~red

  13. #13
    tthoma26's Avatar
    tthoma26 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  14. #14
    Jacisipmac's Avatar
    Jacisipmac no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    23e9128a
    Posts
    114

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    IM+ 5 is in beta right now and you can download it free, it might not last forever but its more stable than ramble, heres the link

    http://blackberryforums.pinstack.com...need_info.html

    its got a little bit of info and links to 4 different aim apps, Jive Talk, IM+, Ramble, and Yak On...
    hope that helps

  15. #15
    Jacisipmac's Avatar
    Jacisipmac no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    23e9128a
    Posts
    114

    Re: HOW DO I GET AIM on my 8100 - ramble aint working

    Quote Originally Posted by flushbob
    i got the ramble....and i did the hard reboot for over a minute and it still does not show up on my pearl as an icon.
    How do I use it?? or what do I do??
    I have cingular btw.

    o and can someone tell me what OPERA is and what MDS means?lol. i am a newbie as you can now tell.
    thanks plenty flushbob
    (1) Check your Options>Advanced options>applications and see if you can find ramble in there it might not have installed correctly. it took me a few tries to get ramble to work when i first downloaded it.

    (2) Opera is another web browser that some people prefer over the blackberry browser... i go back and fourth, they both have their pros and cons. you can find it at mini.opera.com.

    (3) i apologize but i couldnt find anything about MDS someone who knows more than me should be along shortly

    welcome to blackberry and to the stacks

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •