Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Ok So I am helping a friend with her red 8100 from ATT and I ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    MedicalNerd's Avatar
    MedicalNerd no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    40

    Help! Something is wrong!

    Advertisement



    Ok So I am helping a friend with her red 8100 from ATT and I was doing the software update because she was not able to get the browser icon on her screen.
    I had her phone in my desktop manager here and it was doing the transfer and update and now her phone will not turn on and the status light just blinks red 2x and I have tried a battery pull and it wont work!

    What the (ERR) did I do and how do I fix it?

    Please help me!

  2. #2
    GadgetProne's Avatar
    GadgetProne no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    Ask
    Posts
    206

    Re: Help! Something is wrong!

    You need to use JL commander and wipe it and reinstall the OS. Once its done you have to resend the service books which will push the browser icon back to the device.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by GadgetProne; 11-22-2007 at 03:15 AM.

  3. #3
    MedicalNerd's Avatar
    MedicalNerd no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    40

    Re: Help! Something is wrong!

    Ok what it JL Commander? Where do I find it?

  4. #4
    MedicalNerd's Avatar
    MedicalNerd no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    40

    Re: Help! Something is wrong!

    Ok I have the file on my desktop manager, will I open it on my pc and then sync up the phone?

  5. #5
    GadgetProne's Avatar
    GadgetProne no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    Ask
    Posts
    206

    Re: Help! Something is wrong!

    I was searching for it on my computer its in my previous post, download it and save it unzip and use it. When you run it follow the prompts...press any key then hit 5 with the device connected to the usb, dm manager closed. The device will look dead when the white screen comes back on. Open the DM and then reload OS back on...Don't remove it from the USB till its done. Then if all is well either resend the service books via web or device. Browser should come back.
    Last edited by GadgetProne; 11-22-2007 at 03:38 AM.

  6. #6
    MedicalNerd's Avatar
    MedicalNerd no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    40

    Re: Help! Something is wrong!

    ok I have done the os system update and now where do I go to get the service books to resend?

  7. #7
    Lavagirl's Avatar
    Lavagirl no está en línea PINStacked!
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    AoleLava
    Posts
    10,877

    Re: Help! Something is wrong!

    Quote Originally Posted by MedicalNerd View Post
    ok I have done the os system update and now where do I go to get the service books to resend?
    Go to this thread #13: http://blackberryforums.pinstack.com...on_issues.html
    See the Official Latest OS threads updated regularly for All Devices.
    Forum Rules
    PinStack Trust Guide


  8. #8
    GadgetProne's Avatar
    GadgetProne no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    Ask
    Posts
    206

    Re: Help! Something is wrong!

    Do you have an Icon that says set up internet email? if you do click on it, after it loads it should say resend books. If you don't can you go to ATT's website to login to your BIS and it will have an option there to push the Books. Thanks For the additional Help Lavagirl. Go there http://bis.na.blackberry.com/html?brand=mycingular
    Last edited by GadgetProne; 11-22-2007 at 03:39 AM.

  9. #9
    MedicalNerd's Avatar
    MedicalNerd no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    40

    Re: Help! Something is wrong!

    No there is no internet icon present, What should I do from here?

  10. #10
    Lavagirl's Avatar
    Lavagirl no está en línea PINStacked!
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    AoleLava
    Posts
    10,877

    Re: Help! Something is wrong!

    Quote Originally Posted by MedicalNerd View Post
    No there is no internet icon present, What should I do from here?
    Did you see my post #7? This will tell you exactly what to do and gives the link to it as well
    See the Official Latest OS threads updated regularly for All Devices.
    Forum Rules
    PinStack Trust Guide


  11. #11
    GadgetProne's Avatar
    GadgetProne no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    Ask
    Posts
    206

    Re: Help! Something is wrong!

    Lavagirl, I guess you can takeover from here...Thanks for your Input!

  12. #12
    USMC WARRIOR's Avatar
    USMC WARRIOR no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    242ecc17
    Posts
    13

    Re: Help! Something is wrong!

    I hope it doesn't say JVM Error....I had mine for 6 days and it did this. What a pain in the Butt! Grrr!

  13. #13
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: Help! Something is wrong!

    I would suggest doing what Lava suggested in post #7

    Or else I'm here to help if you kids are a little lost. The link to the thread should get you back on track though.

  14. #14
    Lavagirl's Avatar
    Lavagirl no está en línea PINStacked!
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    AoleLava
    Posts
    10,877

    Re: Help! Something is wrong!

    Quote Originally Posted by GadgetProne View Post
    Lavagirl, I guess you can takeover from here...Thanks for your Input!
    Sure, np GadgetProne, we all try to help out in threads cause that's what the Stacks is all about...helping each other out.
    See the Official Latest OS threads updated regularly for All Devices.
    Forum Rules
    PinStack Trust Guide


  15. #15
    MedicalNerd's Avatar
    MedicalNerd no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    40

    Re: Help! Something is wrong!

    Ok so I have downloaded the new OS that I got from the link on the previous post. I did the reinstall and I got her all turned back on and now I am looking for the service books

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •