Results 1 to 13 of 13

Please be kind to a newb! I just got my 8100 a few days ago, ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    scipio1's Avatar
    scipio1 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24

    Thumbs down Help! Probs with BB Desktop Software

    Advertisement



    Please be kind to a newb! I just got my 8100 a few days ago, and installed the desktop software w/ no problems. Even used Super C to convert some video, which installed and played fine.

    Now, all of a sudden, I get this error message when I try to open the desktop app: "1: Failed to install ISKernel Files. Make sure you have appropriate privileges on this machine."

    I am the admin, so that's not it. I tried to uninstall and reinstall from both the cd and the web, to no avail. Any ideas at all? Help!

    thanks in advance.

  2. #2
    cliffr39's Avatar
    cliffr39 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    317ASKME
    Posts
    3,064

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    are you using Vista or XP?
    I see alot of that message coming up on Google relating to Vista. For XP I would ask, have you ran Windows Update and updating the Windows Installer lately?
    Last edited by cliffr39; 03-18-2007 at 04:59 PM.
    ~A BlackBerry without a data plan is just a berry without the crack.~
    Links to common questions.

  3. #3
    peterbabiy's Avatar
    peterbabiy no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23DE41AA
    Posts
    1,926

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    Go to search page on your PC and find all the files that are related to ISKernel Files. Delete them all, then reinstall your DM software one more time (make sure u're installing the latest version) then disable your firewall if u have it and intall the software again.

    Hope this helps

  4. #4
    scipio1's Avatar
    scipio1 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    One dumb question, how do I find all the "related" ISKernel files? Do they have a particular file extension or live in a particular place?

    Thanks again!

  5. #5
    scipio1's Avatar
    scipio1 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    Okay, I've been on the phone with T-Mobile for 45 minutes, 30 of which has been them waiting for RIM to answer their support lines.

    I have a baaad feeling about this one.

  6. #6
    peterbabiy's Avatar
    peterbabiy no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23DE41AA
    Posts
    1,926

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    Just go to search on your PC and type in "ISKernel" and see if it pulls any info or files related to that name, and then delete em.

  7. #7
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software


  8. #8
    likefre's Avatar
    likefre no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    870

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    Let us know how it goes..btw welcome scipio1!

  9. #9
    scipio1's Avatar
    scipio1 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    Cherri was right on the money, thanks! She should work for T-Mobile and get paid BIG $$$!

  10. #10
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    haha! thanks
    i've just been a member for a long time and read A LOT of threads

    just glad it worked

  11. #11
    scipio1's Avatar
    scipio1 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    You're da bomb, thanks again!

    Now, about my Opera mini problem...

    What do the TCP settings need to be for it to work?

  12. #12
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    tcp setting should be this: for tmo
    APN: wap.voicestream.com
    Username for APN: (blank)
    Password for APN: (blank)

    found here:
    http://blackberryforums.pinstack.com...t_carrier.html

  13. #13
    scipio1's Avatar
    scipio1 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    24

    Re: Help! Probs with BB Desktop Software

    Correct as usual! 1,000,000 blessings upon you!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •