Page 51 of 55 FirstFirst ... 46474849505152535455 LastLast
Results 751 to 765 of 818

Originally Posted by cherrichiodo dfarrales - yes, you can downgrade. first, uninstall the TIM from ... BlackBerry Pearl forum

  1. #751
    dfarrales's Avatar
    dfarrales no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    7

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    Advertisement



    Quote Originally Posted by cherrichiodo
    dfarrales - yes, you can downgrade.

    first, uninstall the TIM from your pc in control panel>add/remove programs
    then download OS from cingy and install on your pc
    delete the vendor.xml file
    reboot PC (not sure if this is needed, but i do it anyway)
    plug bb into usb, launch desktop manager
    DM will automatically recognize that there is an older OS installed on the PC than is running on the device. just follow the wizard prompts.

    and yes...i've seen that issue, in addition to when taking pics and emailing them, the OS automatically shrinks it down.
    thanks... i'm now running 4.2.0.73. the problem i still have is the camera issue when moving the camera around, things in view "bounce and stretch" and then become stable again when the camera is kept still.

    i think the version i had BEFORE the TIM install was even older than 4.2.0.73 because i don't remember the battery meter showing in camera mode. maybe this is what's causing the distortion?

    i know cherrichiodo says she experiences the same thing... does anyone else? i like using the camera often and this distortion is driving me crazy! has anyone done anything to help with this?

    another quirk i've noticed... and this might be what everyone is referring to when the backlight issue is mention... is that the screen will slightly dim at weird times. sometimes right after coming off of standby mode or sometimes just after 1 minute. and no action from me will make it bright again (sometimes switching back and forth between standy will do it). i can't seem to figure out when it'll do it. i thought installing the bblight app would help but it doesn't seem to. i know in the TIM version, there was a "backlight off" option... was this the fix for it?

    thanks...
    Last edited by dfarrales; 04-11-2007 at 08:03 AM.

  2. #752
    baseballkyle's Avatar
    baseballkyle no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    222

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    Quote Originally Posted by dfarrales
    thanks... i'm now running 4.2.0.73. the problem i still have is the camera issue when moving the camera around, things in view "bounce and stretch" and then become stable again when the camera is kept still.

    i think the version i had BEFORE the TIM install was even older than 4.2.0.73 because i don't remember the battery meter showing in camera mode. maybe this is what's causing the distortion?

    i know cherrichiodo says she experiences the same thing... does anyone else? i like using the camera often and this distortion is driving me crazy! has anyone done anything to help with this?

    another quirk i've noticed... and this might be what everyone is referring to when the backlight issue is mention... is that the screen will slightly dim at weird times. sometimes right after coming off of standby mode or sometimes just after 1 minute. and no action from me will make it bright again (sometimes switching back and forth between standy will do it). i can't seem to figure out when it'll do it. i thought installing the bblight app would help but it doesn't seem to. i know in the TIM version, there was a "backlight off" option... was this the fix for it?

    thanks...
    installed 4.2.1.66 last night. i absolutely love it so far! very fast in comparison to .71 Cingy i was running and w/ lots of enhancements.

    i don't have the camera problem you referred to, but i do have the random dimming of the backlight even though its set to "backlight off" in the screen/keyboard options. annoying, but doesn't happen that frequently so far for me anyways.

  3. #753
    baseballkyle's Avatar
    baseballkyle no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    222

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    is there any way to disable the Key Tone sounds when dialing numbers??? i have Key Tone disabled under the Screen/Keyboard options, yet it still makes rather loud tones when dialing or hanging up on a call.

  4. #754
    dfarrales's Avatar
    dfarrales no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    7

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    uh oh... last night wanted to try to cingy red version .73. the update started at around 3 am and i went to be. woke up this morning and it's stuck at the third step "back up non-system applications". the top status bar is stuck at 'retrieving module "com_plazmic_games_meteorcrusher.cod" and the bottom bar is stuck at "retrieving wirelessly delivered application modules"

    i want to say that i went to bed around this point and that was 7 hours ago.

    should i unplug????? anybody????

  5. #755
    dfarrales's Avatar
    dfarrales no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    7

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    Quote Originally Posted by dfarrales
    uh oh... last night wanted to try to cingy red version .73. the update started at around 3 am and i went to be. woke up this morning and it's stuck at the third step "back up non-system applications". the top status bar is stuck at 'retrieving module "com_plazmic_games_meteorcrusher.cod" and the bottom bar is stuck at "retrieving wirelessly delivered application modules"

    i want to say that i went to bed around this point and that was 7 hours ago.

    should i unplug????? anybody????
    well, decided to go ahead and unplug... held my breath... asked me to reset... got the hourglass... waited... waited...

    and then FINALLY got it back running WHEW! i guess since it was only at the back up stage it didn't do anything to the phone although it did turn off the wireless. i just had to select 'turn on wireless'.

    maybe i'll just stay away from .73 LOL...

    so baseballkyle doesn't experience the camera problem. is it just a few of us?

  6. #756
    l8nitesurfer's Avatar
    l8nitesurfer no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23DF6C73
    Posts
    23

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    anyone have list of the software versions? I am runing v4.2.0.71 and not sure if I should upgrade or not! to the itally version.

  7. #757
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    there is only one other between you and the italian OS...v4.2.0.73

  8. #758
    l8nitesurfer's Avatar
    l8nitesurfer no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23DF6C73
    Posts
    23

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    did i read correctly it took 45 min to install and reboot?

  9. #759
    baseballkyle's Avatar
    baseballkyle no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    222

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    Quote Originally Posted by l8nitesurfer
    did i read correctly it took 45 min to install and reboot?
    i've seen various reports of install time. took me about 30 min total. but about a min of interaction time, then you can leave it be to do its thang its a piece of cake!

  10. #760
    l8nitesurfer's Avatar
    l8nitesurfer no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23DF6C73
    Posts
    23

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    well here goes nothin!

  11. #761
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    is this your first upgrade l8nite?
    the key is to be very patient

  12. #762
    l8nitesurfer's Avatar
    l8nitesurfer no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23DF6C73
    Posts
    23

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    not the first but I almost cried the first time upgraded it took forever! I thought for sure i had done something wrong.

  13. #763
    baseballkyle's Avatar
    baseballkyle no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    222

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    Quote Originally Posted by dfarrales
    so baseballkyle doesn't experience the camera problem. is it just a few of us?
    i did actually experience it for the first time last night unfortunately . nothing major, but definitely a bug....

  14. #764
    l8nitesurfer's Avatar
    l8nitesurfer no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    23DF6C73
    Posts
    23

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    WOW that was easy

  15. #765
    switters's Avatar
    switters no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    319E3227
    Posts
    139

    Re: Heads Up! TMo-Italy 8100 OS 4.2.1.66

    I installed this last night and everything is working great, with one exception. I'm unable to get my gmail messages to come through. I've had the service book resent and re-registered the email address but messages are not coming to the handset. Any ideas?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •