Results 1 to 9 of 9

I had AT&T service on my Pearl. The phone was a gift from my kids ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    donslade's Avatar
    donslade no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    4

    Changing from AT&T to Tmobile - new OS

    Advertisement



    I had AT&T service on my Pearl. The phone was a gift from my kids about 6 months ago, purchased on Ebay. AT&T unlocked it upon my request. In an effort to reduce costs and consolidate our different phone accounts I migrated my phone number to T-mobile to an ununsed line on our family plan - one of the kids no longer uses our family plan. A new SIM from T-mobile and the Pearl works great.

    My question is with the OS. I followed the direction here to load the new OS from T-mobile. Deleted the vendor.xml file and the new OS loaded. Everything seems to be working, including t-zones, etc. But the old AT&T logo, background, etc., are all still on the phone. No t-mobile screens at all. Is there a way to load those?

    Also checking the WAP access it still lists cingular as the WAP provider, how do I get the new service info added?

    I've tried a search but have not found the info in the forums, maybe I missed it?

    Thanks in advance,

    Don S.

  2. #2
    Lum's Avatar
    Lum
    Lum no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    32

    Re: Changing from AT&T to Tmobile - new OS

    You won't be able to change that flash startup screen at boot up. Changing the OS does not change that, ever.

    You can change the APN (Options > Advanced > TCP) to the TMobile settings:

    APN: www.voicestream.com

    User: leave blank
    pw: leave blank

    Remove the battery and reboot to set it.

    Good luck.

  3. #3
    RayZ's Avatar
    RayZ no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,573

    Re: Changing from AT&T to Tmobile - new OS

    You probably have to contact RIM and do a wipe of the device and RIM will direct to a site that you can load the proper software. http://blackberryforums.pinstack.com...bile_help.html this thread kinda discusses the issue. Welcome to the stacks! Let us know if this helped. In the discusion on this thread there seemed to be a problem with some of the software left from AT&T. Thats why I suggested calling RIM
    Last edited by RayZ; 02-04-2008 at 11:09 AM.

  4. #4
    shadrack2002's Avatar
    shadrack2002 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2007
    PIN/ID
    248906D0
    Posts
    431
    Quote Originally Posted by Lum View Post
    You won't be able to change that flash startup screen at boot up. Changing the OS does not change that, ever.

    You can change the APN (Options > Advanced > TCP) to the TMobile settings:

    APN: www.voicestream.com

    User: leave blank
    pw: leave blank

    Remove the battery and reboot to set it.

    Good luck.
    Wap.voicestream.com for APN.

  5. #5
    donslade's Avatar
    donslade no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    4

    Re: Changing from AT&T to Tmobile - new OS

    I can live with the boot screen and such so I'll leave it as is.

    The WAP info worked, thanks!!

    don S.

  6. #6
    wendorf5's Avatar
    wendorf5 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1
    [quote=donslade;602346]I had AT&T service on my Pearl. The phone was a gift from my kids about 6 months ago, purchased on Ebay. AT&T unlocked it upon my request. In an effort to reduce costs and consolidate our different phone accounts I migrated my phone number to T-mobile to an ununsed line on our family plan - one of the kids no longer uses our family plan. A new SIM from T-mobile and the Pearl works great.

    My question is with the OS. I followed the direction here to load the new OS from T-mobile. Deleted the vendor.xml file and the new OS loaded. Everything seems to be working, including t-zones, etc.\quote]

    I have a similar situation, only i cant find how to get the tmobile onto my att pearl...can anyone help? Im really new, so step by step would be oh so wonderful
    Thanks!

  7. #7
    ItsNowOrNever's Avatar
    ItsNowOrNever no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Feb 2007
    PIN/ID
    30485184
    Posts
    2,994
    Get the tmobile what on your phone???
    ~via BB (wap.pinstack.com)~

  8. #8
    GeeMrScience's Avatar
    GeeMrScience no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by shadrack2002 View Post
    Wap.voicestream.com for APN.
    I hate to be the one to say it, but, save the changes (Menu key > Save) before you pop the battery out...
    King illegal forest to pig wild kill in it a is!

  9. #9
    GeeMrScience's Avatar
    GeeMrScience no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    35
    Quote Originally Posted by ItsNowOrNever View Post
    Get the tmobile what on your phone???
    ~via BB (wap.pinstack.com)~
    They were talking about the Splash screen when the BB boots...
    King illegal forest to pig wild kill in it a is!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •