Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 16 to 30 of 66

i did the reset because i was having trouble with the media card and it ... BlackBerry Pearl forum

  1. #16
    garciam0191's Avatar
    garciam0191 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    Advertisement



    i did the reset because i was having trouble with the media card and it is still not reading it when i bought it, it read the card but then i formated it the card and now it wont read it does anyone know how to get it to work?

  2. #17
    silverxj's Avatar
    silverxj no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    73

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    try to format the card again

    go to options / advanced options / media card / hit menu button(the one on the left of the tracball / then format card

    hope this helps

    ~John

  3. #18
    silverxj's Avatar
    silverxj no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    73

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    and also, for everyone wondering what a hard reset is.
    its commonly referred as a battery pull.
    just take your batt out for about 30 seconds, then put back in, that is a hard reset.

    ~John

  4. #19
    rivviepop's Avatar
    rivviepop no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    83

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    Quote Originally Posted by silverxj
    and also, for everyone wondering what a hard reset is.
    its commonly referred as a battery pull.
    just take your batt out for about 30 seconds, then put back in, that is a hard reset.
    No offense, but this is *not* a Hard Reset. A Hard Reset, as popularized by the PalmOS world, is a complete wipe of a device back to virgin state; on a Treo this involves holding down the power button and sticking a paperclip in the hole -- the device wipes and reloads itself from scratch.

    A battery pull is akin to a Soft Reset (aka reboot) of your device, and will not wipe any of your user data on the device. This would be similar to simply sticking a paperclip in the hole in a Treo without any extra buttons held down.

    OP: a surefire way to 'hard' wipe your handset is to simply reload the OS, and choosing *not* to save any of your settings during the process (there's an option during the OS install to do this type of thing). You can even use a proggy like JL_Cmdr to physically whack the OS on your device to force a fresh OS install.

  5. #20
    DeadHead613's Avatar
    DeadHead613 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    I just spoke to RIM tech support. There is no way to perform a hard reset on a BlackBerry device.

    To set it back to the original state, you must use the Application Loader applet in Desktop Manager. You choose to re-install the OS and use the Advanced button to choose to delete all applications and data on the device.

    Sorry.

  6. #21
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    you can also use jl_cmder to wipe the handheld.

    http://blackberryforums.pinstack.com...d=5&linkid=452

  7. #22
    StaceyRVC's Avatar
    StaceyRVC no está en línea Community pro
    Join Date
    Jun 2006
    PIN/ID
    Ask Me!
    Posts
    9,321

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    had to do a wipe tonight after my beloved phone decided to shut itself off and reboot atleast 3 times yesterday

  8. #23
    cherrichiodo's Avatar
    cherrichiodo no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    ATA
    Posts
    17,164

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    Quote Originally Posted by StaceyRVC
    had to do a wipe tonight after my beloved phone decided to shut itself off and reboot atleast 3 times yesterday
    and....how'd it go? when was your last backup?

  9. #24
    StaceyRVC's Avatar
    StaceyRVC no está en línea Community pro
    Join Date
    Jun 2006
    PIN/ID
    Ask Me!
    Posts
    9,321

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    It went well... LOL I backed up before I did it... I usually backup once a week... but lemme tell ya, if this badboy doesn't start behaving it is going to get a freakin beatin!

  10. #25
    dgmorr's Avatar
    dgmorr no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    Will this erase my contacts and pictures? How do I copy these items to my SIM card?

  11. #26
    kayos72's Avatar
    kayos72 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    3,504

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    just remember to do a backup before you proceed and all will be good!
    Been a long while since last login. Sorry all, adjusting to a new life is great and hell at the same time!!

  12. #27
    dgmorr's Avatar
    dgmorr no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    9

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    How do I backup the information?

  13. #28
    kayos72's Avatar
    kayos72 no está en línea Stack level 7
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    3,504

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    desktop manager has a backup & restore feature good luck
    Been a long while since last login. Sorry all, adjusting to a new life is great and hell at the same time!!

  14. #29
    aprilryan's Avatar
    aprilryan no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Apr 2007
    PIN/ID
    PM me
    Posts
    42

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    hi!

    if i do a hard reset, is it correct to say that only the software which came with the unit will be installed? so, for example, i installed yahoo messenger, it wouldn't be there after the hard reset?

  15. #30
    Daiikun's Avatar
    Daiikun no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Apr 2007
    PIN/ID
    242A31A6
    Posts
    114

    Re: Anyone know how to do a hard reset?

    I was worried when I did the OS upgrade because of how long it was taking so I was about to do the soft reset. Luckilly (and I think this may have to do with my threat to severly beat my pearl) it suddenly finished and I was able to use it again.

    But as everyone else is saying, there is no such thing as a hard reset on the pearl. The wipe info option cleans out everything and does start it from fresh but that's not really a "hard" reset. The wipe info option is just as if you removed EVERYTHING from your computer except for the OS.

    The hard reset is really just blowing away everything INCLUDING the OS and then reinstalling it. Say if you format your harddrive and then start from fresh.

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •