Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29

Ok, so I have no idea why. But my BB is refusing to turn on. ... BlackBerry Pearl forum

  1. #1
    Spedula's Avatar
    Spedula no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5

    8100 Brick...

    Advertisement



    Ok, so I have no idea why. But my BB is refusing to turn on. No water damage or serious falls. Just decided to die on me today.

    All it does is stay turned off and the LED blinks red twice every couple of seconds. I figured it was a corrupt OS, so i tried to re-install it. But DM won't let me since the phone refuses to connect. I have also tried to following guide, I can only get up to step 7, since in the next step it does not give me any software to select. And yes, I have re-installed the OS software on my PC (4.5.0.139 and 4.2.1.181) have been attempted, with the vendor.xml deleted of course.

    1. Install the desktop software.
    2. Install the handheld software. (If it is a non Vendor software.. exp. T-Mobile. search and delete the "vendor.xml" file.)
    3. Pull the battery out of your device.
    4. With the battery out connect the device to the computer.
    5. Go to Options and select "connection settings"
    6. Select USB PIN this may take a few moments since there is no battery in the device. you might even have to select detect device in some rare cases.
    7. Select the application loader icon.
    8. Select all software you want installed.
    9. Proceed to the end portion untill you see the "Finish" button.
    10. Very IMPORTANT. do not hit the finish button, instead select the ADVANCED button.
    11. Make sure both boxes are checked.
    12. Proceed until it asks you if you want to automatically back up and restore. Select DO NOT AUTOMATICALLY BACK UP MY HANDHELD.
    13. Once the process starts. take care not to bump out the cord and re-insert the battery. Again on some rare occasions you might have to wait until it finishes saying connect to insert the battery.

    THIS MAY FAIL THE FIRST OR SECOND TIME DONT WORRY JUST KEEP TRYING.

    If you do not get it by the 3rd time.. download the Blackberry java developers kit and install it. once installed find the javaloader.exe file and move it into the c:\ directory

    Once it is under the c:\, go to start then run and type. cmd.exe

    After the command prompt apears type in "c:\javaloader -usb wipe" to wipe the handheld
    I even did the part at the bottom with the javaloader thingy. It would say could not connect...


    Help please.

  2. #2
    uhanekai's Avatar
    uhanekai no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    I have had the exact same thing happen to me today! Called Tmobile to help me through the whole Application Loader process but I got stuck at the same point too. WTF???

  3. #3
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    Have you used jl_cmndr to wipe your device?

  4. #4
    Spedula's Avatar
    Spedula no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Yea I tries jl_cmdr and javaloader. Exe directly from cmd prompt. I'm completely stuck here...

    EDIT: Jl_cmndr just failed with no error MSG.

  5. #5
    uhanekai's Avatar
    uhanekai no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    I can't even run jl_cmdr because winzip is asking me to register, no free trial. ARG!

  6. #6
    uhanekai's Avatar
    uhanekai no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    ok the last time I went through the DM App Loader steps, it detected my phone (because I finally removed the battery as suggested above) but when it gets to the applications to install, there's nothing. ????

  7. #7
    tylerscott20's Avatar
    tylerscott20 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2008
    PIN/ID
    24411101
    Posts
    122
    search for 7-zip. Its a free unzip software. Then you can just unzip the jl_cmder zip file with it.

  8. #8
    Spedula's Avatar
    Spedula no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by uhanekai View Post
    I can't even run jl_cmdr because winzip is asking me to register, no free trial. ARG!
    Haha, that sucks. Try winrar. Go to rarlabs.com

  9. #9
    Spedula's Avatar
    Spedula no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by uhanekai View Post
    ...but when it gets to the applications to install, there's nothing. ????
    Same thing here.

  10. #10
    uhanekai's Avatar
    uhanekai no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    Ok tried winrar, downloaded, downloaded jl but won't let me install....

  11. #11
    uhanekai's Avatar
    uhanekai no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    ok so i finally figured out how to get jl going, and followed the steps. Should be wiped- now what?

  12. #12
    moderncowboy's Avatar
    moderncowboy no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2008
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    7,297
    Quote Originally Posted by uhanekai View Post
    ok so i finally figured out how to get jl going, and followed the steps. Should be wiped- now what?
    If it is wiped then there should be no OS installed to your device.Connect your BB and open DM and see if it will load the OS. If not go to c/program files/common files/research in motion/ app loader and run the loader from there. What DM are you using??

  13. #13
    uhanekai's Avatar
    uhanekai no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    13
    OMG I think it's working.....the app loader is running *crosses fingers*

  14. #14
    tylerscott20's Avatar
    tylerscott20 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2008
    PIN/ID
    24411101
    Posts
    122
    Now go to file:///C:/Program%20Files/Common%20...ion/AppLoader/
    and open up the application loader from there and follow the steps and just load your os back on your blackberry. Make sure you have the os on your computer and the vendor file is deleted and it should work.

  15. #15
    tylerscott20's Avatar
    tylerscott20 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2008
    PIN/ID
    24411101
    Posts
    122
    Disregard the last post. moderncowboy beat me to it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •