Results 1 to 4 of 4

I want to flag up an issue since the recent update of my BB 8900 ... BlackBerry Curve forum

  1. #1
    Osprey's Avatar
    Osprey no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    69

    Serious Fault with Browser since Update - Please Help !

    Advertisement



    I want to flag up an issue since the recent update of my BB 8900 software. I am on the O2 network in the UK. I currently have Desktop Manager 5.0.1.18 and the BB 8900 is on version 4.6.1.310.

    Over the last 2 weeks since updating, I have found that the web browser grinds to a halt when downloading content from normal websites like BBC.CO.UK and FT.COM. There is no problem in connecting to these sites, it is simply whilst Loading Images from the front pages that the BB seems to get “stuck”. The only way out is for me to hold down the Escape (curved arrow) key and close the browser. It is then impossible to move the cursor via the trackball away from the Web icon unless I briefly press the phone On/Off button. Once I have done this, I can move the trackball so as to go to another function (Contacts, Calendar etc.), but if I go back to the Web browser icon and try to connect again, nothing happens. In effect, I now can't really use the internet from my BB anymore. This problem never occurred until the recent software upgrades, my browser was working fine.

    From very, very bitter experience, taking this into an O2 or Carphone Warehouse store for a fix is an utter waste of time and sending it off to RIM (= 4 weeks' loss of the BB) is too painful to go through.

    Has anyone else experienced this problem and if so, does someone know of a fix ? Grateful as always for any help.

  2. #2
    btompkins0112's Avatar
    btompkins0112 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    249
    My only suggestion to you would be to connect to BBM and restore your BB to the most recent back-up prior to the upgrade. Then check to see if the browser is fixed. If the browser is working again, then you can attempt to upgrade again and see if the issue is resolved. If it is still buggy after the second upgrade, I would suggest staying with your previous OS and wait for 5.0.

    Good luck!

  3. #3
    Osprey's Avatar
    Osprey no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    69
    FIXED ! A kindly soul offered the following advice (why cant RIM and/or the networks do likewise ?): Re-boot the BB by taking out the battery, putting it back in and waiting the 5 minutes it takes to restart. When up and running, the browser now works perfectly - simple. Apparently one should do this after each update. Thanks for your help and replies.

  4. #4
    btompkins0112's Avatar
    btompkins0112 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    249
    Oh, well I guess I shouldn't have assumed that you had pulled the battery........glad you BB is working again!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •