Results 1 to 11 of 11

"A Media Card has been inserted that contains errors. To correct the errors please use ... BlackBerry Curve forum

  1. #1
    Cervet's Avatar
    Cervet no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    34

    Question Media Card

    Advertisement



    "A Media Card has been inserted that contains errors. To correct the errors please use a disk error-checking utility on a computer."

    I am getting this error each time i turn on or hard reset my device. Have tried formatting the media card but the problem persists even after formating.

    I wanna knoe how to perform disk error checking utility on a computer???

  2. #2
    chokem's Avatar
    chokem no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    nada
    Posts
    11,481
    enable mass storage on your media card, hook the device up to your PC with the USB, open Desk top manager, then you should see your media card listed along with your hard drive on your PC, then you should be able to defrag it or check it for errors

  3. #3
    Cervet's Avatar
    Cervet no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    34
    i have enabled the mass storage but i am unable to see the media listed with hard drive on the pc!!???

  4. #4
    chokem's Avatar
    chokem no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    nada
    Posts
    11,481
    try this if any of these settings are different on your device go to options-media card-media card support-on encryption-none mass storage-on auto enable mass storage -on if this doent work, maybe you have the wrong DTM downloaded. go to BB.com and make sure the correct DTM is on your PC for you device and device OS. also it would be a good idea to list your device details with your username.

  5. #5
    bcp858's Avatar
    bcp858 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    16
    What is the size limit? I had a limit of 2g in my pearl but dont know about the 8310. Just d/l the latest update from the bb site.

  6. #6
    chokem's Avatar
    chokem no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    nada
    Posts
    11,481
    I think it depends on your OS. 4.2.0-2GB 4.2.1-4GB 4.2.2-4GB 4.3.0-8GB 4.5-8GB

  7. #7
    Cervet's Avatar
    Cervet no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    34
    The device specs are as follows:

    BB 8300
    v4.2.2.114

    Media Card details:
    Media card support = on
    encryption mode = none
    mass storage mode support = on
    auto enable mass storage when connected = yes

    total space = 119.8MB
    free space = 119.8 MB


    Desktop Manager:
    v 4.2.1.8

  8. #8
    Kyo0tdemon's Avatar
    Kyo0tdemon no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    995
    Also, make sure you have the media card in right. I know that some people don't insert it properly due to its size. It's just a suggestion. You may want to double check.

  9. #9
    Cervet's Avatar
    Cervet no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    34
    and i have formatted my card twice, reloaded the software,
    and now updraded the software to v4.2.2.114, turned on/off media storage mode several times. took out and re inserted the media card, blew the card slot for dust ,soft reset / hard reset the device, wiped the handheld.

    nothing happened

  10. #10
    CrazEtooN's Avatar
    CrazEtooN no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jun 2007
    PIN/ID
    245FA336
    Posts
    82
    Ignoring the Desktop Manager for a moment, plug the Berry up to your PC and click on My Computer, look in the section for removable drives and see if the Berry is listed as one. If it is, open it and you will be in the root of your media card.

  11. #11
    markgallant's Avatar
    markgallant no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    430
    Have you tried a different media card or maybe this card in another device. It is showing the device size of 119mb which isn't even close to proper. So you need to determin if it is the card or the device causing the issue. If you put another card in the blackberry and it works then it is obviously an issue with the card and not the device.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •