Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 81

I seem to be having a hard time finding BB Maps on my 8310. It ... BlackBerry Curve forum

  1. #1
    shadow63's Avatar
    shadow63 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    242949a0
    Posts
    321

    How to: Get BB Maps on 8310

    Advertisement



    I seem to be having a hard time finding BB Maps on my 8310. It shows that it is installed but nothing comes up. Anyone else having this problem. Thanks.

  2. #2
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: BB Maps on 8310

    AT&T hides the icon. They want you to use the Subscription service Telenav.
    Also these carriers hide it. Vodafone Germany (124), Vodafone Austria (137) and all Orange properties, including Amena (Orange Spain - 175).

    Here's how to get it back.

    Follow this path
    C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\8310-v4.2.2.176_P2.5.0.34
    Find the LBS.alx (make a copy of it and leave it there)
    Open it up the orginal
    Type CTRL+F and search for this net_rim_bb_lbs_ribbon.cod

    You should see this right above what you just searched for.
    <fileset SystemSize="normal" Colour="True" Java="1.0" _vendorID="~102|124|137|119|162|142|183|147|217|175" series="~8800">

    Just delete the 102| that I have highlighted in red above.
    Save the file.

    Now connect up your BB and the Launch the Application Loader and make sure it's checked and load it up. IF that doesn't work just use the OTA download on the www.mobile.blackberry.com site to install it.

    That should get it back for you.
    Last edited by reddog187; 11-05-2007 at 01:47 AM.

  3. #3
    shadow63's Avatar
    shadow63 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    242949a0
    Posts
    321

    Re: BB Maps on 8310

    That did the trick. Thanks Reddog.

  4. #4
    txmike17's Avatar
    txmike17 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    29

    Re: BB Maps on 8310

    Are you using Vista? after i ctrl f i see the net_rim_bb_lbs_ribbon.cod
    But i do not see were i can edit it.

    Quote Originally Posted by reddog187 View Post
    AT&T hides the icon. They want you to use the Subscription service Telenav.
    Also these carriers hide it. Vodafone Germany (124), Vodafone Austria (137) and all Orange properties, including Amena (Orange Spain - 175).

    Here's how to get it back.

    Follow this path
    C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\8310-v4.2.2.176_P2.5.0.34
    Find the LBS.alx (make a copy of it and leave it there)
    Open it up the orginal
    Type CTRL+F and search for this net_rim_bb_lbs_ribbon.cod

    You should see this right above what you just searched for.
    <fileset SystemSize="normal" Colour="True" Java="1.0" _vendorID="~102|124|137|119|162|142|183|147|217|175" series="~8800">

    Just delete the 102| that I have highlighted in red above.
    Save the file.

    Now connect up your BB and the Launch the Application Loader and make sure it's checked and load it up. IF that doesn't work just use the OTA download on the www.mobile.blackberry.com site to install it.

    That should get it back for you.

  5. #5
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: BB Maps on 8310

    I'm using XP...what did you open it with Mike?

    Notepad?

  6. #6
    txmike17's Avatar
    txmike17 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    29

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    what should i open it with? i just did a search on net_rim_bb_lbs_ribbon.cod

  7. #7
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    yea just open up the LBS.alx file with wordpad or notepad then do the search...

    you should see the line of code right above the file you searched for

  8. #8
    txmike17's Avatar
    txmike17 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    29

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    Ok im in but when trying to save it says access is denied

  9. #9
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    oh...yea vista...are you under Admin? I'm not sure how that works with Vista. Not sure what you have to do in Vista to be able to save it.

  10. #10
    txmike17's Avatar
    txmike17 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    29

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    good ol vista strikes again... LOL When i re open it the 102 is gone. Also do you have to delete the ATnT 102 that is above it.. here is what it is

    <!-- For 8800 series, hide the icon for AT&T (102), Vodafone Germany (124), Vodafone Austria (137) and all Orange properties, including Amena (Orange Spain - 175). -->
    <!-- For non-8800 series, show the icon for all carriers except AT&T (102), Vodafone Germany (124), Vodafone Austria (137) and all Orange properties, including Amena (Orange Spain - 175). -->
    <fileset SystemSize="normal" Colour="True" Java="1.0" _vendorID="~124|137|119|162|142|183|147|217|175" series="~8800">

  11. #11
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    nope that is just notes for the coders....you can leave that.

    Just plug your bb back in and it should say it needs to update that. Let it do it's thing and you should have BB maps then.

  12. #12
    txmike17's Avatar
    txmike17 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    29

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    I had to go in the it and set that file up to be written. I got it to save. I uploaded it wtih DM and now no icon.... Go figure.

  13. #13
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    really? Does it show in the Applications Loader?

    here find me on IM... what IM client do you have?

  14. #14
    sanzen71's Avatar
    sanzen71 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    188

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    hmmm all i did was go to mobile.blackberry.com and d/l OTA

  15. #15
    reddog187's Avatar
    reddog187 no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    STACK
    Posts
    8,907

    Re: How to: Get BB Maps on 8310

    yea, but the next time you run app loader it will remove it.

    Plug it in and try loading an application and tell me what it does

    You can redownload it every time app loader removes it or do this. your choice

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •