Results 1 to 8 of 8

This is undoubtedly a repeat post but I can't find direct answers for my problem ... BlackBerry Curve forum

  1. #1
    ilmari's Avatar
    ilmari no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5

    German 8300 Data Problem

    Advertisement



    This is undoubtedly a repeat post but I can't find direct answers for my problem by lurking as such I am posting here.

    I bought a 8100 from my T Mobile dealer 2 years ago with data service, blackberry email etc etc. On vacation in Toronto I lost my phone on the subway and had my roommate mail me my backup SIM card.

    Following I bought an unlocked German 8300(verified 8300) from this Chinese Phone market, sadly already no refunds or replacements. I have updated the software as well as my PIN and IMEI but I can't seem to get Data service working properly.

    While I had my 8100 here in Canada even on Rogers I could post to facebook, browse the internet etc but with this new phone I'm jammed in "edge", the Chinese market boss said it's a problem with my data service being frozen but I called T-mo again and verified it is infact working.

    Do I need to do the JL_Cmder i read about to restore to factory, am I stuck up the creek with a phone that is a glorified Sony Ericsson that's unlocked?

    Please any resolution would be appreciated in lieu of spending an entire night tooling with Desktop Manager and T Mobile on another line to fix it ultimately to have the T-Mo BB rep say "Sorry dude, looks like you're stuck"

    any response, provided it has a resolution to my problem, is appreciated.

  2. #2
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    While in edge are you gettting any data services, email, etc?

    Try asking TMO to boot you off the system and then restore you - I have seen that resolve the edge-EDGE issue in the past....
    BlackBerry® Certified Support Specialist
    The Shark Tank

  3. #3
    ilmari's Avatar
    ilmari no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5
    I hardloaded the facebook and flickr programs to the 8300 and when I try to log in it says "You are currently on a service plan that does not support this app. please contact your service provider for additional information or to upgrade your service plan"
    I'll call TMO and ask them to do that and let you know.

  4. #4
    ilmari's Avatar
    ilmari no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5
    Tried that and they tried to resend service books, both failed

  5. #5
    peterthill's Avatar
    peterthill no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    281860C8
    Posts
    733
    ~via BB (wap.pinstack.com)~

    One Question: Are you on BIS or BES?

    If it is a TMO Germany Unit it could be the phone. The thing is that in Germany exist two different devices: BISunits and BESunits. The BISunits called 'prosumer' can only logged to TMO Germanys BIS.

    If it is a BESunit pls check if it is really unlocked: Check via Menu - Options - Advanced - SIM - type mepd to see the lock level.

    Otherwise pls pull the Battery and have a look at the small sticker inside the BB. There's an PRD-Number on the sticker. Pls post that number and I'll check this for you.

    HTH
    Peter

  6. #6
    ilmari's Avatar
    ilmari no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5
    Prd-14399-054

  7. #7
    peterthill's Avatar
    peterthill no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    281860C8
    Posts
    733
    Thx.

    PRD-14399-054 SERVICE VERSION: PROSUMER

    That is a BIS-Only-Unit. And as i wrote before: The BISunits called 'prosumer' can only logged to TMO Germanys BIS.

    I'm really sorry but it seems that you've got a wrong device for your carrier.

    If you are a lucky person the dealer will take the unit back.

    Peter
    Yesterday is history, tomorrow is a mystery

  8. #8
    ilmari's Avatar
    ilmari no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5
    freaking market is on some "no refund no returns" thanks anyways guys!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •