Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 51

Well, I finally have an issue with my curve. I was working on a really ... BlackBerry Curve forum

  1. #1
    raton's Avatar
    raton no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    7BF68784
    Posts
    5,730

    Question App Error 205 *Help Please*

    Advertisement



    Well, I finally have an issue with my curve. I was working on a really nice theme and after I installed it and all and after rebooting everything was okay but when I resetted it and it booted up i got that screen with that message. I've tried taking everything off my bb and leaving it sitting for a while but no luck. Does anyone know how to fix this. Yes, battery pull has already been tried several times. I have an AT&T 8310 running 4.5 (0fficial att released) Never had an issue with my curve :cry: Help please.
    Last edited by raton; 03-04-2009 at 03:46 PM. Reason: error name
    What's the matter? CIA's got you pushing too many pencils?

  2. #2
    raton's Avatar
    raton no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    7BF68784
    Posts
    5,730
    I'm currently downloading JL Commander. If I wipe my phone will I loose all my contacts as well? Dumb question, I know. I'm a themes expert not a device expert Should I remove the sim card and memory card ? Currently following Lavagirl's tutorial http://forums.pinstack.com/blogs/lav...lackberry.html
    Last edited by raton; 03-04-2009 at 03:57 PM.
    What's the matter? CIA's got you pushing too many pencils?

  3. #3
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Do you have a backup, Rat? Also try a Security Wipe before a jl_cmndr wipe. That'll reset it to factory defaults, removing all data, 3rd party apps, themes, etc.

    Options>Security Options>General Settings>BB Menu Button>Wipe Handheld.

    Battery pull after that and let us know what happens!

  4. #4
    raton's Avatar
    raton no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    7BF68784
    Posts
    5,730
    Quote Originally Posted by RoGro View Post
    Do you have a backup, Rat? Also try a Security Wipe before a jl_cmndr wipe. That'll reset it to factory defaults, removing all data, 3rd party apps, themes, etc.

    Options>Security Options>General Settings>BB Menu Button>Wipe Handheld.

    Battery pull after that and let us know what happens!
    I can't get into my bb at all. It shows the ATT logo and then it goes to that white screen of death with the "app error 205 reset" message
    What's the matter? CIA's got you pushing too many pencils?

  5. #5
    raton's Avatar
    raton no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    7BF68784
    Posts
    5,730
    I have a couple of backups i think but they're old and if I do wipe my phone will i loose all my cotacts? I just got this girl's number and if i loose it i'm doomed oh nooooooooo lmao
    What's the matter? CIA's got you pushing too many pencils?

  6. #6
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    DUH! Sorry 'bout that. Trying to do too many things at once here.

    Yeah, I guess you'll have to wipe with jl_cmndr. If you don't have a backup, yes, you'll lose all your stuff.

  7. #7
    raton's Avatar
    raton no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    7BF68784
    Posts
    5,730
    Nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!
    What's the matter? CIA's got you pushing too many pencils?

  8. #8
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Wait, Rat. Maybe you can resurrect it using this thread. Might have to try a few times to get it to work and you'll still lose all your stuff, but maybe a reload this way will help you avoid the wipe.

  9. #9
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    See if you can get it the device to connect to the DM.

  10. #10
    raton's Avatar
    raton no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    7BF68784
    Posts
    5,730
    I'm so mad
    What's the matter? CIA's got you pushing too many pencils?

  11. #11
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Sorry, bro. Gotta do those backups at least once a week!

  12. #12
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    Rat,

    Before you erase or wipe anything try just installing the Operating System. Even with the error you may get the OS to re-load. If there is any good data on the device the loader app will try to back it up (you should get a prompt).

    What EXACTLY is your current situation?
    BlackBerry® Certified Support Specialist
    The Shark Tank

  13. #13
    raton's Avatar
    raton no está en línea Stack Professional
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    7BF68784
    Posts
    5,730
    when I reboot my bb i get that error "app error 205 reset" I haven't done anything yet. I was trying to follow Rogro's advice but my bb won't connect
    What's the matter? CIA's got you pushing too many pencils?

  14. #14
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Try it without DM. Go into the AppLoader folder and double click the Loader executable.

    C:\Program Files\Common Files\Research in Motion\AppLoader

    Once the screen comes up, you'll need to get ready to connect your device to the PC. Once you click Next, connect your device and you'll see that it says COM1, but once that switches to something like USB-PIN Unknown, this is when you'll need to be quick and click the Next button. If you hit the timing right, you should be able reload the OS.
    Last edited by RogerG; 03-04-2009 at 04:20 PM.

  15. #15
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    Ok good. Roger gave you good advice. As he posted, you may need to try more than once. Also may want to take a look at this thread:
    http://forums.pinstack.com/f61/how_run_application_loader_blackberry_device_connect-72416/
    BlackBerry® Certified Support Specialist
    The Shark Tank

Page 1 of 4 1234 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •