Results 1 to 11 of 11

I have an unlocked curve and for the last month have been trying to get ... BlackBerry Curve forum

  1. #1
    esotreric's Avatar
    esotreric no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    bb maps, google maps & opera mini no work

    Advertisement



    I have an unlocked curve and for the last month have been trying to get maps working.
    I have a 10 meg data plan with rogers and have confirmed this with them.
    I've reloaded the OS noumerous times in attempt to solve this issue.

    BB Maps does not do a thing, it shows the loading bar go 1/8th across the screen and then it's just the map browser with no map on it. When trying to search it shows teh search bar up to 1/8th of the way and the poof nothing. Back to the blank map.

    Google Maps downloads fine from the Rogers WAP browser and when loading it goes to 4/10 and then give the network error. I've set the permission to allow for internet access on this and BB Maps and Opera.

    Opera Mini regardless of version 3 or 4 hi or low mem they all cannot connect to the internet.

    I've done a test over the phone with Rogers to prove to me that the data plan is indeed functioning.

    I don't know what else to read/configure.

    Please help

  2. #2
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    Hello and welcome to pinstack. Can you use other apps on your BB?

  3. #3
    esotreric's Avatar
    esotreric no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    sure like what?
    I have about a dozen or so apps loaded that I've purchased over the last 4 years that works fine. However they do not access the web.

  4. #4
    esotreric's Avatar
    esotreric no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    Don't know if this helps or not but when I was signing up for hte Rogers service plan since my BB did not have a IMEI number they just entered in a generic one. I did not give them the BB pin # since I'm not on any sort of email push plan. I will be calling them again for tech support but so far no dice. I've read everything the search engine in pinstack could bring up about my issues but maybe there is something out there that I haven't stumbled across.

    I bought the 8300 from ebay from "some guy" and it was new unlocked. No box however it did have the original protective coverings on both sides and I was certainly the first person to play with it. The OS installed was newer than any other downloadable one. I figured since I was with rogers I'd best be tagging along side them with the latest OS they were offering.

    Anyhoo,

    Any direction would be great. All I want is the maps feature because I'm on the road so much,

    Cheers,

    Edwardo

  5. #5
    kjbmax77's Avatar
    kjbmax77 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    139

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    Do you have any kind of Blackberry data plan, I am not familar with Roger's offerings, but some type of BB specific data has to be present for the device to browse, generic PPU internet plans or XX Mbytes plans, do not work with BB as they dont provision Blackberry access point on carrier's network, which is essential for any type of data connectivity, with the exception of WAP content with preloaded carrier's browser IE Medianet for AT&T or T-Zones for T-mobile. Most apps develped for BB using blackberyy access point for data, including BB maps and google maps. Opera Mini tends to use WAP, though......

  6. #6
    esotreric's Avatar
    esotreric no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    Today I signed up for a BB data plan with Rogers. It's $15 a month for 1.5megs/month and then $25 for every MB after. I was just laughing hysterically on the phone. They said that they are going to cancel and credit me my $10/month navigate and browse plan because apparently its "incompatible" with a BB.

    I'm guessing that the cancelling of the data plan was not a good thing.

    I'm trying to setup my data service plan and send the service books over and see what happens but also another wall. Says my PIN and IMEI are incorrect.

    bb Weather doesn't work either btw, program crashes because no profile is created.

    fun fun fun.

  7. #7
    sTYZ's Avatar
    sTYZ no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    44

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    did you set the tcp settings? if not the maps and programs will not work. I had the same problem and i set them and everything works. I have google maps, bb maps i use the wap browser, quickIM, and just recently loaded EQO mobile with no problems. I think if you don't need the bb email and messenger then stay with the $10 10mb plan. much better than 1.5mb

    FYI settings are:
    APN: internet.com
    Username:wapuser1
    Password:wap

  8. #8
    Dubdub's Avatar
    Dubdub no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    23FEFDC4
    Posts
    653

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    Maps use a lot of data, so make sure you keep an eye on data usage. If/when you get it working.

  9. #9
    esotreric's Avatar
    esotreric no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    5

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    Wowsers! this is sweet!

    After years of having a BB but only as an extension to my brain I finally get to have some fun!

    Having google maps is going to change my life!!!

    After I punched in the info you told me I immediatly phoned Rogers and cancelled the data plan. I can't beleive it's $20/MB.

    I've been using Opera since 1999 and am thrilled to have it on my BB.

    Thanks a million for you help!

    Still one more question prevails. How did you know that this is what needed to be intered into the TCP settings? Is there something I should have read? Is the user name etc the same for all carriers? I do have a few different sim cards like for when I go to europe.

    Edwardo

  10. #10
    seabirdone's Avatar
    seabirdone no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Jun 2007
    PIN/ID
    20DE5001
    Posts
    385

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    No Rogers over here but your data cost seems to be of the Dick Turpin variety.At least he wore a mask while he was robbing people. I pay $15 for unlimited data DL.. T-Mob. Don't they have an unlimited package(fair use)?...Heads up to sty's info.don't forget to hit his green trust button.!
    Last edited by seabirdone; 09-17-2007 at 01:20 AM.

  11. #11
    sTYZ's Avatar
    sTYZ no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    44

    Re: bb maps, google maps & opera mini no work

    The name and password is a rogers specific thing. There is a list for each carrier here http://www.pinstack.com/carrier_sett...n_gateway.html

    It's true rogers is raping everyone for the data but it's business. Supply and demand. People pay it so they charge it.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •