Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

This morning was the 2nd time I woke up with an "App error 523" message ... BlackBerry Curve forum

  1. #1
    visionthing's Avatar
    visionthing no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    ASK ME
    Posts
    383

    App error 523 ?

    Advertisement



    This morning was the 2nd time I woke up with an "App error 523" message on my 8900. After a battery pull it is fine again. What will be the reason for the error message?

  2. #2
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    523 - A critical Java process has terminated, and the device cannot continue to operate in a normal manner.

    Here is a listing of all the device error codes and their meanings.

  3. #3
    MotoUp's Avatar
    MotoUp no está en línea BES Pro
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,360
    Vision, did you install any new themes or apps recently?

  4. #4
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    ^^^ Yeah, that would 'splain WHY you're getting the error.....thanks, Moto!

  5. #5
    visionthing's Avatar
    visionthing no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    ASK ME
    Posts
    383
    Quote Originally Posted by RoGro View Post
    523 - A critical Java process has terminated, and the device cannot continue to operate in a normal manner.

    Here is a listing of all the device error codes and their meanings.

    Do you know how to fix this problem?

  6. #6
    tfrankson's Avatar
    tfrankson no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    2845FBAD
    Posts
    968
    Since you are able to get into the phone, you would need to del the corrupted file unless next time you might not be so lucky and cannot boot into phone at all, then you would need to reload the OS.

  7. #7
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Exactly. If, as Moto asked, you installed themes and/or applications, you'd need to delete one at a time until the offender is found. Then you can try to reinstall said theme/application and hope it goes cleaner than the last install and you don't have this issue again.

  8. #8
    visionthing's Avatar
    visionthing no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    ASK ME
    Posts
    383
    The problem is the phone have only done it twice in about twee weeks. I can turn it off or do battery pull, etc. and it will load correctly. It have a mind of its own.
    Guest I need to call T-Mobile and send them the service books or is there a way to check the service books and find the culprit?

  9. #9
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    So you're saying you HAVEN'T installed any new themes or applications since you've had the device?

  10. #10
    exene's Avatar
    exene no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    21d984e7
    Posts
    114
    I am having the same problem.. Except I have troubleshooted and posted in the forum and no one has responded..

    I finally got App Loader and DM to recognize the phone but when its going to uninstall it just lags on "connecting to device" i think its because when the phone reboots it just goes to;
    App error 523
    reset

    I cant even get into my system and I dont even know what to do..


    is my beloved dead?
    Last edited by exene; 10-14-2009 at 12:37 AM. Reason: big salty tears

  11. #11
    PacketRat's Avatar
    PacketRat no está en línea BES Pro
    Join Date
    Feb 2006
    PIN/ID
    26267461
    Posts
    374
    uninstall all your third party apps let it run for a day or two then slowly start putting them back on waiting a day with each one to see which is causing you that problem. more then likely you just had a problem with an app loading bad..
    -------
    PacketRat
    8330,8900,9630
    258CDFE8




  12. #12
    exene's Avatar
    exene no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    21d984e7
    Posts
    114
    Thanks packet. I fixed it. Through DM. Appreciate your response. Especially when no one else did. I'm over pinstack. Even though this was the first site ever that I visited when I got my pearl couple years ago.

  13. #13
    MotoUp's Avatar
    MotoUp no está en línea BES Pro
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3,360
    I'm sorry you feel that way exene. Also sorry I never saw your thread to help out. We do our best to keep up with things...

  14. #14
    RogerG's Avatar
    RogerG no está en línea Stack Administrator
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    21,111
    Exene,

    Good advice was given in this thread. No offense, but PacketRat reiterated information that was already posted. If no one responded to you it was most likely because they didn't have an answer, which to me is better than somebody responding with something that isn't helpful at all.

    Roger

  15. #15
    grannygt's Avatar
    grannygt no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    7

    Error 552

    My phone locked up and has message reading: Reload Software: 552. Have only had the phone 3 months and ATT can't tell me how to get the phone back on to move my info to the new phone they sent me.
    When I plug the try my DM to trans date, it shows disconnected. I need help baddddd.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •