Results 1 to 5 of 5

Hello all, I just got my Storm about a week ago and for the most ... BlackBerry Storm forum

  1. #1
    screxer's Avatar
    screxer no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11

    "Vibrate Only" issue

    Advertisement



    Hello all,

    I just got my Storm about a week ago and for the most part really like it. However, "vibrate only" does not work compared to my old Pearl. On my Pearl, I could create as many custom profiles as I want and when I chose vibrate only, it would silence everything and only vibrate when there was a phone call or message, etc. On the Storm, I have created the custom profiles. However, when I choose "vibrate only" on the storm, it will only work correctly if I don't have a custom profile setup for the particular caller or message sender. If I have setup a custom profile, the phone will vibrate once and then the tone will start playing as normal. This defeats the purpose of "vibrate only" and nearly led to an embarassing situation at work. Am I missing something on the Storm? When I choose vibrate only, I want it to override ALL tones and only vibrate regardless of whether there is a custom profile.

  2. #2
    rpol8052's Avatar
    rpol8052 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Oct 2007
    PIN/ID
    Ask me!
    Posts
    561
    i had the same issue you have to erase the profiles and make new ones on the storm, for some reason they just dont match to the storm. You can erase the profiles by using the DM and go to Backup and restore and hit advance and a whole list of thing will pop up just look for profiles and erase them and then restart the phone
    Last edited by rpol8052; 03-26-2009 at 12:03 AM.

  3. #3
    screxer's Avatar
    screxer no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    I didn't transfer any profiles from the Pearl and may have misspoke when I said "custom profile". I just realized that on the Storm, I setup "contact alerts", not "custom profiles". Honestly, I can't even figure out how to add a contact to a custom profile like I did on the Pearl which is why I have ringtones setup through "contact alerts".

  4. #4
    dean0uga's Avatar
    dean0uga no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    415
    Quote Originally Posted by screxer View Post
    I didn't transfer any profiles from the Pearl and may have misspoke when I said "custom profile". I just realized that on the Storm, I setup "contact alerts", not "custom profiles". Honestly, I can't even figure out how to add a contact to a custom profile like I did on the Pearl which is why I have ringtones setup through "contact alerts".
    youre doing it correctly, however, im sure youre using .75 OS, which this is a known issue, if you create a custom sound profile that would do the same thing as "Vibrate only" should, it will work! :-D

  5. #5
    screxer's Avatar
    screxer no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    11
    ah, okay...I think I got it now. I just created a custom profile....set volume to silent and vibrate to on and that seems to fix the issue. Thanks!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •