Results 1 to 9 of 9

My Bold is stuck in .282 and when I attempt to upgrade to 301 I ... BlackBerry Bold forum

  1. #1
    SGZrazberry's Avatar
    SGZrazberry no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    Just ask
    Posts
    488

    Question Unable to upgrade to .301 from 282

    Advertisement



    My Bold is stuck in .282 and when I attempt to upgrade to 301 I get a message indicating that there is no compatible upgrade for my device. I have attempted numerous times using both the DM as well as the straight loader. I have BBM 5.0 (which has occasional glitches) and a number of other apps running. This is starting to frustrate the @#$% out of me!! Any ideas....I figured I would ask before resorting to jLcmder...

    Thanks much
    godsdameatIluvdezlittleboxes

    The answer to everything?...BBSAK http://rimgeeks.com/viewtopic.php?f=62&t=56

  2. #2
    SGZrazberry's Avatar
    SGZrazberry no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    Just ask
    Posts
    488
    sorry...another note....whenever dm looks for updates it keeps wanting to update my core 4.6.
    godsdameatIluvdezlittleboxes

    The answer to everything?...BBSAK http://rimgeeks.com/viewtopic.php?f=62&t=56

  3. #3
    SGZrazberry's Avatar
    SGZrazberry no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    Just ask
    Posts
    488
    Well...Ive wiped using JLcmder, and had already downloaded 301. I then went straight to the apploader file and attempted to load it with negative results again...same error message. Went to the DM (5) and tried there. was provided with three options of OS', the best of which was ...you guessed it.......282. I give up. re-installed 282.
    godsdameatIluvdezlittleboxes

    The answer to everything?...BBSAK http://rimgeeks.com/viewtopic.php?f=62&t=56

  4. #4
    stewea's Avatar
    stewea no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Apr 2007
    PIN/ID
    headed
    Posts
    38
    Did you delete vendor.xml from c:\program files\common files\research in motion\apploader ?

  5. #5
    Unfranchise33's Avatar
    Unfranchise33 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by SGZrazberry View Post
    My Bold is stuck in .282 and when I attempt to upgrade to 301 I get a message indicating that there is no compatible upgrade for my device. I have attempted numerous times using both the DM as well as the straight loader. I have BBM 5.0 (which has occasional glitches) and a number of other apps running. This is starting to frustrate the @#$% out of me!! Any ideas....I figured I would ask before resorting to jLcmder...

    Thanks much
    Turn off your wifi right before you use the desktop installer so it won't go out to your carrier and check for their latest version. I use 301 and it is great. Also download and use "crackmem" for free on crackberry. This will delete unecesarry pre-loaded stuff like the sample pictures and free up 30megs from your memory.
    BlackBerry9000/4.6.0.301 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/102

  6. #6
    jwargo's Avatar
    jwargo no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    3

    Whack the contents of the vendor.xml

    I've had the same problem and deleting the vendor.xml file didn't help me. Open it with an editor and clear out its contents and try it again. Be sure to close DM before doing this.

  7. #7
    SGZrazberry's Avatar
    SGZrazberry no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    Just ask
    Posts
    488
    I started by uninstalling ALL BB software from the computer, and re downloading and installing the DM and .301. I deleted the vendor as per usual prior to trying to load without success with the loader. I then ran the DM and noted three available OS' with 282 being the only upgrade, so I ended up re-loading 282. This morning I noticed that my password keeper is not here........did I miss it on the list? What a mess! At least Im up and running again. I will try the wifi idea tonight when I get home from work....
    godsdameatIluvdezlittleboxes

    The answer to everything?...BBSAK http://rimgeeks.com/viewtopic.php?f=62&t=56

  8. #8
    SGZrazberry's Avatar
    SGZrazberry no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    Just ask
    Posts
    488
    This is on a vista 32 bit if that matters.....Ive never had an issue with any other upgrade before. Very odd.
    godsdameatIluvdezlittleboxes

    The answer to everything?...BBSAK http://rimgeeks.com/viewtopic.php?f=62&t=56

  9. #9
    SGZrazberry's Avatar
    SGZrazberry no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    Just ask
    Posts
    488
    Tried once more from scratch both ways without success...guess Im stuck with .282. Thanks to Jwargo, unfranchise33, and stewea for suggestions. +1 for you lads.
    godsdameatIluvdezlittleboxes

    The answer to everything?...BBSAK http://rimgeeks.com/viewtopic.php?f=62&t=56

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •