Results 1 to 9 of 9

I recently bought a unlocked world edition AT&T 9700. I'm trying use the phone using ... BlackBerry Bold forum

  1. #1
    Munya's Avatar
    Munya no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    21DCCF11
    Posts
    50

    Question Unable to Make Calls on 3G

    Advertisement



    I recently bought a unlocked world edition AT&T 9700. I'm trying use the phone using my rogers sim card, but I keep getting an error when I make calls on 3G. The error message says "SIM barred". Everything else works...BBM, SMS, Internet and I can also receive calls.

    I have changed the sim card and put it a new one, but I keep getting the same error. I am able to make calls using 2G. Can anyone help me please.
    "Hereos are made and not born"

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5,737
    Is 3G available on the Rogers network at your location? If so, go to "Manage Connections", scroll down to "Network Mode" and make sure 3G is selected (the two selections are "2G" and "3G and 2G").

  3. #3
    Munya's Avatar
    Munya no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    21DCCF11
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by Mark Stone View Post
    Is 3G available on the Rogers network at your location? If so, go to "Manage Connections", scroll down to "Network Mode" and make sure 3G is selected (the two selections are "2G" and "3G and 2G").
    Mark....thanks for your reply. 3G is available with rogers and I did select it but it does not work. I ended up choosing 2G instead of 3G and 2G
    "Hereos are made and not born"

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5,737
    What does it say next to the coverage indicator? (i.e. edge, EDGE, 3G, gprs, etc . . .)

  5. #5
    Munya's Avatar
    Munya no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    21DCCF11
    Posts
    50
    It says 3G when I'm on 3G and EDGE when on 2G
    "Hereos are made and not born"

  6. #6
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5,737
    Quote Originally Posted by Munya View Post
    It says 3G when I'm on 3G and EDGE when on 2G
    That's what it should say. I think your device is fine, it is set up properly and is recognizing the 3G network. That indicates to me that your problem is with the network. Your next step is to call Rogers

  7. #7
    Munya's Avatar
    Munya no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    21DCCF11
    Posts
    50
    I am now able to make calls on 3G . The problem was not the sim card but the OS. I installed the OS 5.0.442 and all was fine .

  8. #8
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    5,737
    Good news Munya, I'm glad it got straightened out!

  9. #9
    Munya's Avatar
    Munya no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Jan 2007
    PIN/ID
    21DCCF11
    Posts
    50
    Thanks a lot Mark.......I'm luving this devices now that all is fixed cheers
    "Hereos are made and not born"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •