Results 1 to 9 of 9

Hello all... Not sure if this has been answered before but our BB browser always ... BlackBerry Bold forum

  1. #1
    jrmtl's Avatar
    jrmtl no está en línea Stack level 3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    160

    Quick question about WAP and Bold

    Advertisement



    Hello all...

    Not sure if this has been answered before but our BB browser always goes to WAP when streaming radio and youtube etc...

    What's the difference and in regards to quality/data being used.

    Pardon my ignorance!

  2. #2
    Ge's Avatar
    Ge
    Ge no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    738
    WAP is slower, you can turn it off WAP and use 3G

  3. #3
    jrmtl's Avatar
    jrmtl no está en línea Stack level 3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    160
    Ahhh , will turn off the prompt . thanks for that lesson

  4. #4
    jrmtl's Avatar
    jrmtl no está en línea Stack level 3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    160
    Actually I turned off the prompt ... where do I turn it off completely, where is the option so it doesn't use WAP?

  5. #5
    Ge's Avatar
    Ge
    Ge no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    738
    Launch the Browser
    Menu
    Options
    General Properties

    Uncheck the box that says

    Switching to WAP for Streaming Media

    Now all Streaming media will be on 3G. All you did was turn off the notification. That was not what I meant.

  6. #6
    archer6's Avatar
    archer6 no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    4,996
    The key once you change to the 3G mode is simply to monitor battery life, as it can be used up fairly quickly.


  7. #7
    Ge's Avatar
    Ge
    Ge no está en línea Stack level 4
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    738
    It won't make a difference, the steps I outlined turns of WAP when you stream video from the browser. 3G is used by default for the phone and regular browsing.

  8. #8
    hotice_'s Avatar
    hotice_ no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    54
    Question is why is WAP still used by default? is there a tech reason behind this?

    please enlighten me

  9. #9
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806
    i dont think WAP is the default option as i just checked my bold and the Switching to WAP for Streaming Media was already unchecked and i never touched that.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •