Results 1 to 15 of 15

Hi Guys Another problem - all of a sudden I almost have no sound - ... BlackBerry Bold forum

  1. #1
    Delfim's Avatar
    Delfim no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    Nope!
    Posts
    14,886

    Thumbs down Bold sound Loss

    Advertisement



    Hi Guys
    Another problem - all of a sudden I almost have no sound - the volume of the ringtone, sms, calendar, e-mail notifications,etc., even if set on the high (in profiles), I can hardly ear it ! If it isn't for the noise of vibration I can't hear the Bold ringing. I've done a lot of things to try and set it right, including clearing the phone to "factory settings" and the sound is a gonner ! Also for music playback through the peaker phone - almost no sound. Is this software ? Presumably could be hardware, which I hope it isn't because that means the BB has to go to the "doctor" for a lot of weeks. I am in Portugal so the Bold has to go travel overseas to get corrected. Any clues to this problem?

  2. #2
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    Any chances of water damage?
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  3. #3
    rajafarhan's Avatar
    rajafarhan no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Feb 2009
    PIN/ID
    20F44149
    Posts
    484
    Could be the OS. No precise idea what it could be though.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  4. #4
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    Just to eliminate a software factor in this, try using jl cmder for a full wipe and then re install an OS of your choice (preferrably 4.6.0.241 - which I've tested and seems to be the best so far) and then we'll know exactly for sure if its a software or hardware issue...

    If you need some help using jl cmder or how to install an OS, I can point you to the correct links within the forum...

    Good luck to ya, and let me know if you need any further assistance...

    Hopefully its something softwarish and we can fix it for you without having to ship your device out...
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  5. #5
    chokem's Avatar
    chokem no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    nada
    Posts
    11,481
    Before I would try to reload the OS, I would try a more simple approach. This may sound like a dumb question, but did you perform a hard reset (battery pull). I read your description of the problem and you never mentioned it. If you have not, try it. You would be surprised how effecive it is and how many times peopl forget to do it. Good luck.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  6. #6
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    I'm assuming that if she's done a wipe... That automatically does a reset... Not a hard reset though... But I assumed...
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  7. #7
    chokem's Avatar
    chokem no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    nada
    Posts
    11,481
    Quote Originally Posted by reddrvgon View Post
    I'm assuming that if she's done a wipe... That automatically does a reset... Not a hard reset though... But I assumed...
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~
    True,but its worth a shot.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  8. #8
    Delfim's Avatar
    Delfim no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    Nope!
    Posts
    14,886
    ok - it's like this - I did all you have suggested (including: restore, load of OS, battery pull... and then I got sound back a little better, but with time it faded away again. Went, this morning to the carrier (Vodafone) and a technician immediately (?) diagnosed the fault: faulty speaker. It must haven taken a knock, got exposed to humidity (or whatever) . I hope this is it. Anyway it takes 7 working days to fix and so I´ll BB Lost for a while. Thanks for you suggestions and help. Will let you know if the Bold returns in time and with sound. regards to all,.

  9. #9
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    Well the good news is that the problem has been diagnosed and is getting resolved...

    Congratulations and hang in there...
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  10. #10
    Delfim's Avatar
    Delfim no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    Nope!
    Posts
    14,886
    I'm hanging man, no choice...No BB means I am at loss...Geez it's painful !

  11. #11
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    I feel ya buddy... I lost service for several hours today because of an unpaid bill dispute... (Which I have now paid)... I felt so empty... Maybe even insecure for a moment... But its over now... Thank god...

    But scarred for life...
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  12. #12
    Delfim's Avatar
    Delfim no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    Nope!
    Posts
    14,886
    Right - just to inform I got my BOLD/9000 back today - it took a miserable 20 days for repairs. Geez that´s called suffering...
    Hail this moment... I am back fellas !

  13. #13
    chokem's Avatar
    chokem no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Jan 2008
    PIN/ID
    nada
    Posts
    11,481
    Glad to hear it, welcome back to Blackberry world.
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  14. #14
    reddrvgon's Avatar
    reddrvgon no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    ask me
    Posts
    6,417
    Lol... Welcome back delfim...
    ~via smartphone mobile.pinstack.com~

  15. #15
    Delfim's Avatar
    Delfim no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    Nope!
    Posts
    14,886
    Thanks for all the "moral" support... It's great to have it back, really. Work and ...sometimes play. It's just THE mean machine to have . Cheers everyone.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •