Results 1 to 15 of 15

hey everyone i am having alot of problems with my browser. I am not on ... BlackBerry Bold forum

  1. #1
    Nesh8320's Avatar
    Nesh8320 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32

    Bold browser problems :(

    Advertisement



    hey everyone i am having alot of problems with my browser. I am not on BIS, or BES, just a normal data plan.

    I can connect to a wifi network, and everything seems fine. however when i try to launch a page it says requesting, then "Unable to connecet to the internet. Please try again later". I dont know what could be causing it, and it WAS working on my home network when i now got the bold before i upgraded to the .162 firmware. now i cant connect onto ANY wifi network.
    any help ould be greatly appreciated! thanks.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806
    Thats is because you dont have a BIS or BES plan. The BB browser requires service books which are only available with those said plans.
    If you want to browse the internet with your setup download Opera Mini.

    ps: Here's what you are going to miss out on by not having a BIS or BES plan :
    BB Browser
    BB Messenger
    Facebook app
    MSN Messenger app (you can download third party ones that do work with your plan mind you)
    any app that requires BIS connectivity basically.

  3. #3
    Nesh8320's Avatar
    Nesh8320 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32
    but i dont understand, it was working fine before i upgraded to os .162

    i even downloaded a few OTA themes and everything was cool! ??????

    and i didnt have BIS or BES then

  4. #4
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806
    Quote Originally Posted by Nesh8320 View Post
    but i dont understand, it was working fine before i upgraded to os .162

    i even downloaded a few OTA themes and everything was cool! ??????

    and i didnt have BIS or BES then
    that doesnt make sense to me at all then... OH you know what try this
    Option-> Advanced Options -> Host routing tables.
    Then press the menu key and select Register.
    You should have a WIFI entry. If you do then it should work if you dont and it doesnt then makes sense.

    Now if you do and it still doesnt work ill pass this issue on to someone else because thats as much as i can help because it doesnt make sense to me at all and i would really want to know the answer to this problem as well.
    But try what i just advised it SHOULD do the trick.

  5. #5
    Nesh8320's Avatar
    Nesh8320 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32
    um when i go into the HRT, it says "No entries"
    and i did register it, it said "Registration sent" or something like that

    and the browser is still dead...hmm Wifi should be in there no?

  6. #6
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806
    Now did you get a text message saying " Your Blackberry has been registered with the xxx network" ??
    After you do go back into the HRT and check what there is. If you dont have wifi in there it makes complete sens that the Wifi is still dead for the browser.
    You should have 4 entries i believe one of them will be wifi

  7. #7
    Nesh8320's Avatar
    Nesh8320 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32
    Nope, no entries! or text msg

  8. #8
    Nesh8320's Avatar
    Nesh8320 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32
    how would i get the entries in there? possibly reinstalltion of the BB Core applications? :S?

  9. #9
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806
    im not too sure. try a battery pull then re-register to the network.
    And if that doesnt work i would say yes reinstall the OS or wait till tomorrow morning for somebody else's advice ?
    sorry i couldnt be of anymore help but at least we narrowed the problem down, your device is not registering in the HRT.
    Good Luck!

  10. #10
    Nesh8320's Avatar
    Nesh8320 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32
    im going to try to fix it tonight, im that addicted,, lol.
    is it possible to do a reinstall without wiping the handheld and jusing JL Cmder?
    if so, any quick steps ?

  11. #11
    kevwarn's Avatar
    kevwarn no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    17
    hey i got this message on my BB Bold uncaught exception: java.lang.NullPointerExcepton
    what does this mean
    Last edited by kevwarn; 10-17-2008 at 11:19 AM.

  12. #12
    kevwarn's Avatar
    kevwarn no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    17
    hey i try to install the rogers os for the bold and is have some problems backing up my data and the os did not install at all i still have the same os which is 4.6.0.126

  13. #13
    Klotar's Avatar
    Klotar no está en línea Stack level 3
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    207BADEB
    Posts
    256
    Quote Originally Posted by kevwarn View Post
    hey i try to install the rogers os for the bold and is have some problems backing up my data and the os did not install at all i still have the same os which is 4.6.0.126
    Try clearing the browser cache and history (cookies are okay), and try the backup again. I'm suggesting only that because you weren't specific in what "some problems" is.
    -Klotar
    Supervising Manager of the Department of Redundancy Department.

  14. #14
    Join Date
    Dec 2006
    PIN/ID
    AskMe
    Posts
    3,806
    did you make sure to delete the vendor.xml file ?

  15. #15
    Nesh8320's Avatar
    Nesh8320 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32
    hey guys just an update. i got the browser to work!!!! i guess .162 firmware wasnt being nice to me,

    i wiped the handheld then upgraded to .167
    and browser works fine with wifi now!

    thank for all your help in this thread! these forums are way better than some other cough*whackberry* forums out there!!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •