Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34

Leonard O I was wondering if you were able to work around this problem because ... BlackBerry Bold forum

  1. #16
    sonialorenzoni's Avatar
    sonialorenzoni no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1

    Advertisement



    Leonard O

    I was wondering if you were able to work around this problem because I too am experiencing the same issue. Both the 'Phone Vendor' and 'Phone Model' are grayed out.

    Any help would be appreciated.

    Thanks.

    Sonia

  2. #17
    gerardgovender's Avatar
    gerardgovender no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2009
    Posts
    16
    Awesome!
    BlackBerry9000/4.6.0.162 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/173

  3. #18
    Saffar's Avatar
    Saffar no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Hi! Great tutorial!

    However, I am struggelning with step 10), when i check the vendor "other" the Blackberry 3G CID1" doesnt show. Instead it says "Verizon Support (PC5220)"

    Anybody has a clue whats going on?

  4. #19
    jlsound's Avatar
    jlsound no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3
    This is just what I was looking for!!! Thanks

  5. #20
    flipnaman's Avatar
    flipnaman no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    6
    Just got this to work with ATT Bold 4.6.0.167 and Macbook 10.6.1

    Install BB Desktop Manager for MAC.
    Go into System Pref - Network

    ATT Information
    Telephone # : *99***1#
    Acct Name: ISPCINGULARGPRS.COM (ALL CAPS)
    Password: CINGULAR1 (ALL CAPS)

    Click on Advanced
    Vendor: Research In Motion
    Model: BB IP Modem (GSM)
    APN: isp.cingular (lower case)
    CID: 1

  6. #21
    larry8143's Avatar
    larry8143 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2009
    PIN/ID
    30b153b4
    Posts
    4
    Is this possible for a netbook and BB Curve 8330? Would I have to purchase one of those little Bluetooth devices that you plug into one of your USB ports? I have seen it done with a USB cable, but not Bluetooth.

  7. #22
    dwm55's Avatar
    dwm55 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    flipnaman's info was what I needed to correct the PPP error I was getting when trying to tether through Bluetooth. Thanks!! Does the BB Desktop provide the modem driver to allow me to tether through the USB port?
    Last edited by dwm55; 11-13-2009 at 12:29 PM.

  8. #23
    dannypscott's Avatar
    dannypscott no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1

    Thanks!

    Great directions. The bluetooth "tethering" works great on my Bold. Thank you very much for posting this.

  9. #24
    fefa811's Avatar
    fefa811 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1

    Tethering Error

    I've been trying to Tether my Blackberry Bold for a while now. I follow the instructions and still can't get it to work. When I click "connect" it disconnects and says "Could not negotiate a connection with the remote PPP server. Please verify your settings and try again.

    Help!!

  10. #25
    criminala's Avatar
    criminala no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    66
    Same problem here fefa811 .
    First it sais connecting , after 10-20 seconds i am getting disconnecting .

    I called up my provider and the bes support company . both fail to solve my problem .

  11. #26
    TTUJetta's Avatar
    TTUJetta no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1

    Need Help...So close!!!

    I have installed the BB Desktop manager for Mac and changed the settings as listed above on my phone and computer. I click connect and the phone changes to a while screen saying "connecting to desktop" after a long time of trying to connect it fails and comes back saying there is a modem error and check my settings. Any ideas?

  12. #27
    mlblount45's Avatar
    mlblount45 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    How to Tether

    These are the instructions to tether a tmobile blackberry bold 9700 to a macbook pro

    first start off by downloading a modem script for the blackberry bold (google to look around for the script)

    after downloading the script go to your finder click your HD or main computer hard drive place the script inside the modem script folder

    now begin to set up the bluetooth connection

    for the configuration

    vendor = “other” (if there isn’t an option to select “other” the wrong driver was downloaded)

    model type = “blackberry bold” (if there isn’t an option to select “blackberry bold” the wrong driver was downloaded)

    username = tmobile.com username

    password = tmobile.com password

    phone number = wap.voicestream.com

    make sure both boxes are selected

    click continue

    go to the new modem button on top right bar (looks like a phone)

    select “connect bluetooth dun”

  13. #28
    ShiftlessDan's Avatar
    ShiftlessDan no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by dcarrington View Post
    JDChamp31,

    I just purchased a Blackberry Bold and I am a Mac user. I am gadget savvy user and decided I want to use my Bold as a modem. AT&T could not help with setting up users outside of Windows users.

    I googled for help and found you and I can not thank you enough!!!

    Your friend in Gadgets,
    Danielle
    Same story for me, minus asking AT&T for help. Thank you so much it works great! I was wondering though, will this cause extra charges or anything like that on my AT&T bill? Thanks again!

  14. #29
    mlblount45's Avatar
    mlblount45 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by ShiftlessDan View Post
    Same story for me, minus asking AT&T for help. Thank you so much it works great! I was wondering though, will this cause extra charges or anything like that on my AT&T bill? Thanks again!
    As long as you have an unlimited data plan with cingular u can tether as much as u want

  15. #30
    NAPPYDREADZ's Avatar
    NAPPYDREADZ no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Dec 2007
    PIN/ID
    249F0C9E
    Posts
    22
    Do these still apply? or have they changed. Can someone help or interject?

    Quote Originally Posted by flipnaman View Post
    Just got this to work with ATT Bold 4.6.0.167 and Macbook 10.6.1

    Install BB Desktop Manager for MAC.
    Go into System Pref - Network

    ATT Information
    Telephone # : *99***1#
    Acct Name: ISPCINGULARGPRS.COM (ALL CAPS)
    Password: CINGULAR1 (ALL CAPS)

    Click on Advanced
    Vendor: Research In Motion
    Model: BB IP Modem (GSM)
    APN: isp.cingular (lower case)
    CID: 1
    “Nothing is too much trouble for love.”
    Desmond Tutu, Civil Rights Leader

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •