Results 1 to 9 of 9

after wiping my Bold and installing new OS .210 now when I turn on the ... BlackBerry Bold forum

  1. #1
    zsafwan's Avatar
    zsafwan no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Oct 2008
    PIN/ID
    255BA476
    Posts
    34

    after Wiping my BOLD SIM Card not recognized

    Advertisement



    after wiping my Bold and installing new OS .210 now when I turn on the device I get the setup wizard with a massage "Remove the battery and verify that a valid SIM Card is inserted correctly (for details, see your Getting Started Guide).

    The SIM card is valid and working fine, when I close the setup wizard the phone connects to the network and I can get SMS/Voice working fine but no emails and I can't get the Service Books. I have tired many things to fix this.

    Anybody have any idea how to fix this or what is happing here?

  2. #2
    ssnxp's Avatar
    ssnxp no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,679
    It always asks you to verify the sim card the first time the phone boots up, this is normal.

    Are you using an unlocked Bold on a different carrier?

  3. #3
    ssnxp's Avatar
    ssnxp no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,679
    Ok so I went and read your OTHER post about the same topic.. If they do not carry a Blackberry Bold on the service provider you are using, then you need to manually get the service books and transfer them onto the Bold. For a starting point, google this:

    HowTo: Get All Features (WAP Browser, MMS) Working on T-Mobile USA with Unlocked Bold

  4. #4
    zsafwan's Avatar
    zsafwan no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Oct 2008
    PIN/ID
    255BA476
    Posts
    34
    I am using a locked Bold but I am traveling now, and it seems when I wiped it the SIM card is not getting recognized when the phone boots but later it works and I can get calls and send/receive SMS fine.

    I will check the link you posted and report back

    Thanks for your help

  5. #5
    zsafwan's Avatar
    zsafwan no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Oct 2008
    PIN/ID
    255BA476
    Posts
    34
    I am using UAE Etisalat Bold with Etisalat SIM but I am roaming in a different country and using different service provider.

  6. #6
    ssnxp's Avatar
    ssnxp no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,679
    I have no experience with roaming on a different carrier, so I personally can't help you there. I hope someone here can.

  7. #7
    GaryF's Avatar
    GaryF no está en línea Stack Moderator
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,432
    I may be wrong about this but I suspect that you may not be able to resend your service books while roaming internationally.
    BlackBerry® Certified Support Specialist
    The Shark Tank

  8. #8
    jusMikeP's Avatar
    jusMikeP no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    119
    I just read some stuff here that may give us a clue as to where your problem is, although this page is from another carriers FAQ page, it may provide some insight on the issue you are having. Here is an exert from that page:

    Q: Do I have to register for international roaming to use the service to access my emails overseas?

    A: Yes. You are required to subscribe for International Roaming services and activate GPRS before you leave the country in order to access your emails while overseas.

    Link: http://www.emtel-ltd.com/blackberry-faqs.php

    Also, I'm wondering if maybe data is turned off while roaming on a blackberry. Check this in Options->Mobile Network->Data Services, and make sure it is set to "on" and not "Off When Roaming".

  9. #9
    zsafwan's Avatar
    zsafwan no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Oct 2008
    PIN/ID
    255BA476
    Posts
    34
    I have been roaming for the past three weeks and my Bold was working fine while traveling.

    I got this problem when I wiped and upgraded the OS and I have used this Bold from October without any problems.

    I think the SIM reader has some kind of problem. I am in country where they don't have Bold yet and no service center here that can help me.

    I checked Data Services are ON and I get EDGE in caps all the time.

    I am thinking of send my Bold to be repaired in UAE and sent back to me.

    I still think it might be a software issue or device configuration

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •