Page 22 of 29 FirstFirst ... 1718192021222324252627 ... LastLast
Results 316 to 330 of 427

Can someone please explain how to make OTA themes? When I export the jad. files, ... Software & Theme Development forum

  1. #316
    clarkkent51ny's Avatar
    clarkkent51ny no está en línea Themes Pro
    Join Date
    Nov 2007
    PIN/ID
    305DA705
    Posts
    4,982

    Advertisement



    Can someone please explain how to make OTA themes? When I export the jad. files, there are like a bunch that come out. Im not quite sure what to do with them after that.
    This is my Blackberry. There are many like it, but this one is mine. Without me my Blackberry is useless. Without my Blackberry I am useless.

    BDG51@vzw.blackberry.net
    http://briandominic.vox.com/

  2. #317
    ViSit0R's Avatar
    ViSit0R no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    369
    register a free website, put all! exported files online, and post a link to the .JAD file here at the forums (or at your websites index page).
    __________

    BB4Ever

  3. #318
    johu65's Avatar
    johu65 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2008
    PIN/ID
    24470e33
    Posts
    160
    I am downloading the device simulator whic one am i supposed to get?

  4. #319
    uneedgumbylove's Avatar
    uneedgumbylove no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    3
    I built my first theme yesterday but I can't seem to get the focus icon to be transparent around the image. It just appears as a white square with the image centered. I've tried editing the image in paintshop pro to make the background area transparent and just leave the image, but no matter what file type (jpeg, gif, png, etc) i save it to or how i alter the layers to make it transparent it still shows up as a square picture with a white background on my bb. What's wrong with my image?

  5. #320
    ViSit0R's Avatar
    ViSit0R no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    369
    I'm using Photoshop, but it should be nearly the same:

    Make sure there is NO background-layer in your image. The focus picture has to be a layer above the background. In Photoshop I can delete the background.

    Correct Fileformat: You have to save as 24bit PNG. 8bit doesn't support transparency. Look at the save-dialog if there is a check-box to enable transparency.

    Quote Originally Posted by johu65 View Post
    I am downloading the device simulator whic one am i supposed to get?
    Download a version which is near to your OS version installed on your BB. It doesn't really matter which device simulator you install, except you want to test your theme with it, then it should nearly match your BB.
    __________

    BB4Ever

  6. #321
    uneedgumbylove's Avatar
    uneedgumbylove no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    3
    So i tried editing my image again, this time making sure there is no background layer and saving it as a 24 bit PNG image. The focus icon doesn't show up as a big square now, but it stills shows up as a square and not the form of the image. I'd say the square looks like it's a layer on the image that is at about 10% opacity. Is this the way it is suppose to look?

  7. #322
    uneedgumbylove's Avatar
    uneedgumbylove no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    3
    scratch my last post. i figured it out. i just painted the part i wanted to be transparent a completely different color that wasn't already in the image and when i was saving i chose the option that allows you make transparent a color you specify. it worked like a charm! thanks for your help visitor! :]

  8. #323
    lucky13mt's Avatar
    lucky13mt no está en línea Stack level 6
    Join Date
    Feb 2008
    PIN/ID
    N/A
    Posts
    2,818
    for anyone looking for a good zip program to be able to post your themes and files check out this link:

    http://blackberryforums.pinstack.com..._software.html
    BlackBerry Rocks!<-Check it out!

  9. #324
    whatamidoing's Avatar
    whatamidoing no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    22
    Ok, so I think i am finally starting to get the hang of the plazmic theme builder. (It's about as addicting as the blackberry) Here is the first one that I have done. I would love some feedback on them. I am learning a little more each time I build a theme. Unfortunately the more I learn, the more ideas I have for new themes, and therefore the less time I have for sleep. Here is my issue, the icons that are out there seem to be fairly limited and would love to start creating my own. Any tips or threads that I should check out for creating new icons from scratch? I have searched and can't find any threads on how to create new ones. I have downloaded Gimp and played with it some but where do I start? There are so many options on gimp. Thanks in advance for the advice and tips.
    Attached Images Attached Images
    This is where you pretend I said something hilarious!

  10. #325
    BerrySmartUser's Avatar
    BerrySmartUser no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    179
    BB 8320 Curve TMO
    NewB question: How do I go about changing the application titles on a today screen? For example, say I don't want the word "Applications" I want it to be "Programs"? I've been playing with the theme builder for a couple of days and I'm getting frustrated. To me it would appear to be easy, yet I am stumped.

  11. #326
    ViSit0R's Avatar
    ViSit0R no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    369
    The Applications Names can't be modified. And the Application Entry on the Homescreen can't be changed or removed with current Plazmic.
    __________

    BB4Ever

  12. #327
    BerrySmartUser's Avatar
    BerrySmartUser no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    179
    Ok then is it possible that we don't have a full SDK then? I was just browsing over at BPlay and some of the themes I saw were amazing. The one that caught my eye is called "Explorer".

    How did they make this?

  13. #328
    ViSit0R's Avatar
    ViSit0R no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    369
    I'm sure they don't use Plazmic v4.2.2. They have their own Developers Edition or something like this. Hope they will release the needed applications in near future for the public, because "our" Plazmic is very restricted when you compare our themes with the RIM ones
    __________

    BB4Ever

  14. #329
    BerrySmartUser's Avatar
    BerrySmartUser no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    179
    Hey thanks for replying. Now I can stop pulling my hair out on this and just do some basic themes. Hopefully they will release something with more options for us.

  15. #330
    joey_gaskell's Avatar
    joey_gaskell no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1
    I've Created some themes before and this did not happend but lately i have change to a curve and i decided to make myself a new theme. I created the whole thing but after i exported it..when i go to Blackberry Desktop manager and try to load it on it says "No new application designed for your device was found" what am i doing wrong? :S please help soon

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •