Results 1 to 14 of 14

Hello Everyone, I want to start out by saying that this is by far the ... RIM Blackberry 87xx forum

  1. #1
    emesis's Avatar
    emesis no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    How do I switch pin numbers between two bb?

    Advertisement



    Hello Everyone, I want to start out by saying that this is by far the best forum for BB and their users. I used to use a 8700c that was unlocked on TMobile. I since destroyed that phone and decided to go with an 8700g. I insersted my sim card and attempted to install internet email. There is a prompt that asks if I want to switch from the old pin number to the new pin number. I answer 'yes' and a message pops up saying new pin can not work. unknown error. I was on the phone with TMobile on Tier II support who can not help me. They decided to tell me that my problem exists on RIM's end. Fine I can understand that. RIM has been working on this problem for 36+hours with no results. I was wondering if anyone has any suggestions as to how to resolve this problem.

    Thanks,

    Have a great day!

  2. #2
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    emesis, Welcome to PinStack.

    A few questions: Are you using BES or BIS? Were you using Desktop Manager when it Asked you if you wanted to update your PIN or was it on the BIS account site?

    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  3. #3
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    Hello emesis, welcome to pinstack. Maybe the 8700g is already registered from a previous user?

  4. #4
    emesis's Avatar
    emesis no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    Thanks for the quick replies.

    R- I am trying to activate a BIS account. An email that is something simple
    along the lines of xxxxxx@tmo.blackberry.net. I have tried both on the handheld itself as well as the internet through my tmobile. the message is 'handheld switch failed. unknown error.'..

    This 8700g has never been registered before according to tmobile.


    Thanks again for the help.

  5. #5
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    So apparently it is not recognizing either your IMEI and/or PIN, or the IMEI doesn't match the PIN in the RIM database. Make sure you are typing both correctly into the fields in your BIS Setup page. The IMEI is really a long thing and it's easy to mess it up.

    Hope this helps
    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  6. #6
    emesis's Avatar
    emesis no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    Thanks R. I have double and triple checked this and still not able to do the switch...

    I hope everyone has a great day.

  7. #7
    alexpataffio's Avatar
    alexpataffio no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    23DAC7B6
    Posts
    25

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    I am sure that you have already had T-Mobile switch over the IMEI. Have you tried resending your service books to your new phone now that the new IMEI is registered?

  8. #8
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    alexpataffio, Welcome to PinStack.

    The problem appears to be that the IMEI and Pin Update does not work. Thanks for the information though. I believe he is working with TMO and RIM to get this solved.

    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  9. #9
    melissaox's Avatar
    melissaox no está en línea Device Pro
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    5,344

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    emesis - Any luck?
    Success is not final, Failure is not fatal, it is the courage to continue that matters.
    My Blog , My Flickr

  10. #10
    emesis's Avatar
    emesis no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    HI Everyone, Thanks for such a warm welcome. So to update you all...
    Tmobile has bailed out of providing any further assistance. They turned me over to RIM. According to the nice RIM agent that I spoke with today, there is a problem with RIM's BIS server. The server is looking for a piece of information that is was supposed to be present with my old unlocked 8700c. Since the server can't find this information it can not allow my new 8700g to be updated. Tmobile states they can't do anything by resetting the account or profile that they have on their end. So now I just get to wait a 'few days' until the 'team of engineers' at RIM can work on the back end to allow my 8700g to recieve email.

    I am not so sure that is the case but, I can only hope and wait.

    Have a good weekend everyone,


    Thanks Again

  11. #11
    emesis's Avatar
    emesis no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    6

    Re: How do I switch pin numbers between two bb?

    Hello Everyone,
    Just to update you there is nothing new on fixing my BB from the RIM end. I spoke with them yesterday and I am supposed to be up and running by 5:30 pm today. I doubt that will happen. Tmobile did not respond to an email I wrote yesterday. I am frustrated and about to write RIM, BB, and Tmobile off.

    Hope everyone is having a better day than me.

  12. #12
    drjoshua's Avatar
    drjoshua no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    204073EE
    Posts
    4
    Keep in mind that you may have associated a password, commonly referred to as a pin, with your sim card. I set up a pw on my sim when I got the 8700 and I've swapped devices since receiving that error. After entering the pw/pin, success! I realize that PIN refers to the 8 character identification number, but there is another pin...

  13. #13
    drjoshua's Avatar
    drjoshua no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    PIN/ID
    204073EE
    Posts
    4
    Keep in mind that you may have associated a password, commonly referred to as a pin, with your sim card. I set up a pw on my sim when I got the 8700 and I've swapped devices since, receiving that error. After entering the pw/pin, success! I realize that PIN refers to the 8 character identification number, but there is another pin...

  14. #14
    bukzin's Avatar
    bukzin no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    72
    Did you ever get this sorted out?


    How did you get RIM to talk with you, thought it was a pay only service?


    Thanks!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •