Results 1 to 15 of 15

Hi Guys, I too am a newie to Blackberry. Getting all the usual data plan ... RIM Blackberry 71xx forum

  1. #1
    tommygunn01's Avatar
    tommygunn01 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8

    Thumbs up Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    Advertisement



    Hi Guys,

    I too am a newie to Blackberry. Getting all the usual data plan dramas and resident IT security policy - bought 7100v from eBay!

    Anyway why is sometimes GPRS displayed in capitals others in lower case and then sometimes GSM in capitals and other gprs?

    Just curious!

    Cheers,

    Tommy

  2. #2
    trigga15's Avatar
    trigga15 no está en línea Stack level 5
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    21655FFB
    Posts
    925

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    GPRS is full internet/data coverage..if you have gsm all you will be able to do is send txt(sms) and calls no data will go through and the little gprs i think you might be able to send /receieve data but its super slow

  3. #3
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

  4. #4
    StarmanDX's Avatar
    StarmanDX no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Oct 2006
    PIN/ID
    32B010CC
    Posts
    45

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    It goes:

    EDGE > GPRS > edge > gprs > GSM > SOS

    from most desirable to least desirable. All capital letters means you have full access to the BlackBerry infrastructure, whereas lowercase letters just means you have phone service and no access to the BlackBerry infrastructure.

  5. #5
    sn1p3r's Avatar
    sn1p3r no está en línea Device Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    Ask Me
    Posts
    2,305

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    trigga youwere right on all but one thing gprs on lower case means that berry is not registered with the RIM server so the data won't work at all
    I'm french canadian so I can also help you in french, just PM me
    UNLESS it is for a BETA OS, it's at your own risk and I won't support it
    Sn1p3r

  6. #6
    giamburrasca's Avatar
    giamburrasca no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Aug 2006
    PIN/ID
    256223F9
    Posts
    348

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    Hi tommygunn01, I don't know whether you can get EDGE in Australia, certainly, GPRS is as good as we get in the UK.

  7. #7
    tommygunn01's Avatar
    tommygunn01 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    8

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    No edge in Aus, all front!!!!

  8. #8
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    giamburrasca, I thought that some of the Carriers had Edge in the UK. Don't remember which ones though.

    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  9. #9
    siliconvalley785's Avatar
    siliconvalley785 no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Apr 2005
    PIN/ID
    2260D5E4
    Posts
    122

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    I was in the UK this August, and I noticed that NONE of the carriers had EDGE, they stopped at GPRS and went straight the 3G. This was before I had my 7100t, and I was checking actively using a Motorola V635.

    Pritesh

  10. #10
    pierre626's Avatar
    pierre626 no está en línea Stack level 2
    Join Date
    Aug 2005
    PIN/ID
    2028B9F
    Posts
    28

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    Here in the UK Orange apparently has EDGE but it must be in the middle of nowhere.

  11. #11
    layoub's Avatar
    layoub no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3
    I am trying to activate GPRS on my new BB Pearl. I also have a T-Mobile MDA and GPRS works just fine. I don't pay the extra for data and I am ok with the slower connection. How do I active the GPRS on the BB?

  12. #12
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848
    See the response to your other post. And please read the Forum Rules and Guidlines about multiple posts.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  13. #13
    Kristen's Avatar
    Kristen no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    does anyone have any idea how I switch from 'gprs' to GPRS? THought I had everything fully signed up but...

  14. #14
    barbuser's Avatar
    barbuser no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Mar 2007
    PIN/ID
    Pin Me
    Posts
    173

    Re: Upper Case and Lower Case gprs GPRS and GSM

    ~via BB (wap.pinstack.com)~once your signal locks onto a tower, you should see GPRS. You can try switching your wireless off and then back on to try and get a lock on.

  15. #15
    ElenacuLipici's Avatar
    ElenacuLipici no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jan 2011
    PIN/ID
    Romania
    Posts
    1

    Colapsul preturilor imobiliare

    In ciuda tuturor asteptarilor, preturile pe piata imobiliare au scazut in ultimii 2 ani simtitor desi agentii imobiliari ne asigura din 6 in 6 luni ca e pe final criza economica. Chiar in ultimile 4 luni piata a suferit o depreciere de 3%, desi pe piata lumea cauta case. Aceste lucruri le cunosc deoarece lucrez la o agentie imobiliara. Ce parere aveti, preturile curente reflecta realitatea? Daca intentionati sa cumparati un teren credeti ca e mai bine sa mai asteptati pana mai scad preturile?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •