Results 1 to 9 of 9

OK guys, I am desperate and am hoping that someone here might be able to ... RIM Blackberry 71xx forum

  1. #1
    baseline's Avatar
    baseline no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2

    Thumbs down Problem with 7105T

    Advertisement



    OK guys, I am desperate and am hoping that someone here might be able to lend a helping hand. My problem in a nutshell is that about 3 weeks ago, my 7105T from T-Mobile got stuck in MultiTap mode. When I held down the * key to switch to SureType, I got an error message saying "Input System Error. The system is being restarted" and it would just default back to Multitap. Here are the things I tried:

    - Removed battery and cold booted
    - Wiped Handheld and reactivated
    - Upgraded to 4.2 desktop software
    - Reloaded 4.0 OS software

    Note that when the problem happened, I had not loaded any software or changed any configuration on the unit. It just happened out of the blue.

    I eventually ran out of things to try and called T-Mobile tech. support. They basically conceeded that I had already tried everything that they would have so they agreed to send me a new phone.

    I got the new phone and everything worked great. The problem is that within 3 days, the same problem resurfaced and now I am back to square one again.

    I dread calling T-Mobile again because I don't think there's anything they can do. I'm starting to wonder if there is a problem with my SIM or configuration or something else?

    Does anyone have any idea of what might be going on or know if there is a way to open a ticket with RIM directly for something that is out of the carrier's league in terms of troubleshooting? Thanks in advance for any help.

    Jonathan

  2. #2
    hayden's Avatar
    hayden no está en línea Stack Mod
    Join Date
    Jul 2004
    PIN/ID
    ask
    Posts
    12,440

    Re: Problem with 7105T

    How long have you had this device? If 3 days you may need to return. Make sure you restore the original OS if changed.

    To trouble shoot try this...

    Downgrade desktop manager to 4.1. (uninstall current first.)

    Use handheld OS Package Version: 4.1.0.112 found here:
    https://www.blackberry.com/Downloads...B9D5EE16489088

    OS 3.8 had a suretype glitch. Are you already of 4.1.0.112?

    Welcome to pinstack!

  3. #3
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: Problem with 7105T

    baseline, Welcome to PinStack.

    Keep us up to date on this.

    Rcbjr.
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  4. #4
    cp6169's Avatar
    cp6169 no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    PIN/ID
    3056468b
    Posts
    14,661

  5. #5
    baseline's Avatar
    baseline no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2

    Re: Problem with 7105T

    OK, thanks for the helpful advice. I wiped the handheld again and then activated it with Desktop S/W 4.0.1.12. It came pre-installed with 4.1.0.309 OS and I left it alone.

    The problem seems to have gone away now. Hopefully it will stay that way. I will report back if it happens again. Thanks!

    Jonathan

  6. #6
    cards16's Avatar
    cards16 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    1

    Re: Problem with 7105T

    I had the same problem with my 7105t and fixed it by doing the following:

    Options>Auto Text>press and hold * until the multitap icon goes away. Back out of Options.

    Once I did that I was able to switch between multitap and sure type without receiving that error message. I'm not sure that you would need to go into Auto Text specifically but that's how I did it. It saved a lot of time vs. reloading the OS.

  7. #7
    Rcbjr's Avatar
    Rcbjr no está en línea Stack Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    PM - Ask
    Posts
    14,848

    Re: Problem with 7105T

    cards16, Welcome to PinStack.

    Thanks for the suggestion. Let us know if there is anything we can do to help with your BB.

    Rcbjr
    You Ask, We Will Answer
    Can’t Install theme via DM?No Additional Apps Found for Your Device
    Links to Usefull KB Articles

  8. #8
    gcl915's Avatar
    gcl915 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    8
    Quote Originally Posted by cards16
    I had the same problem with my 7105t and fixed it by doing the following:

    Options>Auto Text>press and hold * until the multitap icon goes away. Back out of Options.

    Once I did that I was able to switch between multitap and sure type without receiving that error message. I'm not sure that you would need to go into Auto Text specifically but that's how I did it. It saved a lot of time vs. reloading the OS.
    I was having the same problem today, 2nd day after getting my device.

    I tried your solution and it worked like a charm!

    Thanks a million!

  9. #9
    markehr's Avatar
    markehr no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2

    Thumbs up Re: Problem with 7105T

    I had the exact same problem, and the AutoText solution also worked like a champ for me. That just saved me hours of toil and trouble--thanks!!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •