Results 1 to 10 of 10

Is it possible to cnovert (software) from BB 7100v to 7100i ? Since it's the ... RIM Blackberry 71xx forum

  1. #1
    PapaSan's Avatar
    PapaSan no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    203A516F
    Posts
    3

    Question convert 7100v to 7100i ???

    Advertisement



    Is it possible to cnovert (software) from BB 7100v to 7100i ?

    Since it's the same platform,, is it possible just to change software ?

    I want to do this because i have a bluetooth car kit, and the 7100v series does not support automatic contacts sichronisation between BB and car kit,, 7100i does..

    please help

  2. #2
    EricaJ1073's Avatar
    EricaJ1073 no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    10,420

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    I am not sure I understand your request. Are you trying to use the desktop and handheld OS software that works with the 7100v on the 7100i? If yes, it's possible. I don't understand what you mean by change software. Both of those phones support Bluetooth so that either one will work.

  3. #3
    PapaSan's Avatar
    PapaSan no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    203A516F
    Posts
    3

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    Yes,, but the problem on V version is that it does not support automatic address book sinchronisations with bluetooth car kits.. I version supports this ..

    How to convert 7100V to 7100i ?? is it possible ?

  4. #4
    EricaJ1073's Avatar
    EricaJ1073 no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    10,420

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    You may have to buy a 7100i if you want Bluetooth car kit support. Any OS/desktop software will work on a 7100. I am using the CSL Hong Kong 7100g OS on my 7105t.

  5. #5
    PapaSan's Avatar
    PapaSan no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    203A516F
    Posts
    3

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    yes.. but if all say platform on all 7100 is the same,, so it would be possible to upload software (firmware) of an 7100i to a 7100v ? and make it an 7100i.

  6. #6
    EricaJ1073's Avatar
    EricaJ1073 no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    10,420

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    It will still be a 7100v no matter what software you load on it. Also the 7100i features Direct Connect (Push To Talk) on Nextel's (USA) and TELUS'S (Canada) IDEN networks. The 7100v cannot do that. If you want a 7100i you will have to get one. There's no way around it just by upgrading software.

  7. #7
    rcheing's Avatar
    rcheing no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    40131C40
    Posts
    12

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    He doesn't care about Direct Connect, based on his wordings, he wants to know if he can use the 7100i firmware and upload it to his 7100v so he can use the automatic contact synchro that his "v" does not support.

  8. #8
    pentace's Avatar
    pentace no está en línea Stack level 3
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    415

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    the plat form has nothing to do with it it is all os related
    Welcome to my World!

  9. #9
    EricaJ1073's Avatar
    EricaJ1073 no está en línea PINStacked!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    10,420

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    Ok I guess I don't understand the request. I don't see how you can enable a feature that's not supported by just upgrading the software. If that was possible, I could upgrade my 7105t's OS to make it run on EDGE which is what the 8700g runs on but it's not possible.

  10. #10
    rcheing's Avatar
    rcheing no está en línea Stack level 1
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    40131C40
    Posts
    12

    Re: convert 7100v to 7100i ???

    Hi Erica, I don't think he wants to enable the direct talk feature just the automatic synchro feature which seems to be OS related. I mean why not, I don't think synchronization has anything to do with the hardware. His current BB model does not have auto synchro which is why he wants to use the 7100i OS with the model he currently has. I'm new to BB's, but if all series 7100 are the basically the same, I don't see why he can't use an OS for a higher or lower 7100 series BB, unless the provider has some sort of lock on it.
    Thank you,
    Richie

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •