Results 1 to 11 of 11

Is the bb desktop manager compatible with windows vista....because my bb7100i wont connect with my ... RIM Blackberry 71xx forum

  1. #1
    daprynce07's Avatar
    daprynce07 no está en línea Stack level 1
    Join Date
    Jun 2007
    PIN/ID
    40100426
    Posts
    4

    7100i & Windows Vista

    Advertisement



    Is the bb desktop manager compatible with windows vista....because my bb7100i wont connect with my computer....it only connects when i use my laptop.... my desktop pc has windows vista and my laptop is running XP.... someone help please....

  2. #2
    jdellasala's Avatar
    jdellasala no está en línea Device Pro
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1,573

    Re: 7100i & Windows Vista

    1. If you have installed anything earlier than Desktop Manager 4.2 SP1 (4.2.1.x), OR if you installed and did NOT Run as Administrator (#4), uninstall whatever you have installed!

    2. You must use Desktop Manager 4.2 SP1 (or SP2, but it's huge and not worth the 200+MB addition of the invasive Roxio Media Manager. You can download SP2 and select a custom installation and exclude Media Manager also, but SP1 is nearly identical to SP2 except for the Media Manager. Especially with Vista, I strongly recommend avoiding Roxio!!!

    3. The file you download from BlackBerry is a self extracting Zip file. I recommend downloading it, extracting it to a permanent location, and then running BlackBerrySetup.exe to install. The reason for this is because if you decide you need to change the setup at a later date, if you do NOT do it this way, the installer will not be able to modify.

    4. Whether you run BlackBerrySetup.exe or the EXE you download from the link above, RIGHT CLICK on it and select Run as Administrator to install.
    .
    JerryD

  3. #3
    mserica513's Avatar
    mserica513 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    OOPS!
    Posts
    577

    Re: 7100i & Windows Vista

    I have the 4.2 desktop mgr. I can back up my bb but thats all it will allow me to do, forget about tranferring files to my bb, wont happen, i forgot the error it gives, im at work on an XP machine now i'll have to get it from home.

  4. #4
    sn1p3r's Avatar
    sn1p3r no está en línea Device Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    Ask Me
    Posts
    2,305

    Re : 7100i & Windows Vista

    This is normal, 7100 has 4.1 software and to transfer file you need the 4.2 OS. I doubt that software will ever be release for the 7100i since there's not a enough memory on the device

    If you need to transfer file from your computer to your 7100i just do it by emails

    Hope this helps

    Sn1p3r
    I'm french canadian so I can also help you in french, just PM me
    UNLESS it is for a BETA OS, it's at your own risk and I won't support it
    Sn1p3r

  5. #5
    mserica513's Avatar
    mserica513 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    OOPS!
    Posts
    577

    Re: 7100i & Windows Vista

    what about applications? I cant load applications or anything with it. all i can do is back up my bb I really cant use any other functions of the desktop mgr.

  6. #6
    sn1p3r's Avatar
    sn1p3r no está en línea Device Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    Ask Me
    Posts
    2,305

    Re : 7100i & Windows Vista

    You can't access apllication? What the error you get tells you?
    I'm french canadian so I can also help you in french, just PM me
    UNLESS it is for a BETA OS, it's at your own risk and I won't support it
    Sn1p3r

  7. #7
    mserica513's Avatar
    mserica513 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    OOPS!
    Posts
    577

    Re: 7100i & Windows Vista

    i'll have to post it when i get home. I'm at work on XP right now. I'll let you know thanks for the help

  8. #8
    sn1p3r's Avatar
    sn1p3r no está en línea Device Pro
    Join Date
    May 2006
    PIN/ID
    Ask Me
    Posts
    2,305

    Re : 7100i & Windows Vista

    No problem, I'll try my best to get it work with you
    I'm french canadian so I can also help you in french, just PM me
    UNLESS it is for a BETA OS, it's at your own risk and I won't support it
    Sn1p3r

  9. #9
    mserica513's Avatar
    mserica513 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    OOPS!
    Posts
    577

    Re: 7100i & Windows Vista

    okay whenever i try to use the app loader i get 'no additional applications designed for your device were found'

    when i click okay the bb mgr shows ' The blackberry desktop software does not have blackberry device software for the device that you have connected to the computer. Contact your wireless service provider or your system administrator."

    this is version 2.2.2.14

  10. #10
    N8DBB's Avatar
    N8DBB no está en línea Stack level 8
    Join Date
    Feb 2006
    PIN/ID
    7BCE3C88
    Posts
    6,028

    Re: 7100i & Windows Vista

    You prob just need to download and install an OS for ur 7100 on ur home computer.

    I have seen DM act like a punk (like you are describing) before and if u load an OS onto ur computer, that should rectify it.

  11. #11
    mserica513's Avatar
    mserica513 no está en línea Stack level 4
    Join Date
    May 2007
    PIN/ID
    OOPS!
    Posts
    577

    Re: 7100i & Windows Vista

    Quote Originally Posted by N8DBB
    You prob just need to download and install an OS for ur 7100 on ur home computer.

    I have seen DM act like a punk (like you are describing) before and if u load an OS onto ur computer, that should rectify it.
    gotcha and it worked! thanks a ka-jillion!
    Last edited by mserica513; 07-06-2007 at 10:12 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •